עזרה - האם זה האחד? האם להתחתן עם החבר הראשון?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עזרה - האם זה האחד? האם להתחתן עם החבר הראשון?
    דנה
    27/05/2016

היי
    שמי דנה ואני בת 25.
    יש לי חבר כבר חמש שנים. אני אוהבת אותו, ההורים שלי קצת חופרים לי על זה שהוא לא נראה טוב, שהוא מתנהג מוזר (זז כל הזמן), קצת נשי, רזה מידי.
    עכשיו בגיל כזה עולות תהיות כמו האם להמשיך עם החבר הראשון לכיוון חתונה. אני רוצה להחליט כי אני יודעת שיכול להיות שההצעה תבוא בשנה הקרובה.
    אני חושבת שהוא רזה מידי, ואומרת לו, אבל זה לא עוזר. בסופו של דבר אני מאמינה שזה משהו שמשתנה עם השנים.
    אנחנו באותו ראש, והוא מפרגן, מבין, אכפתי, אבל איך אדע אם לא ניסיתי דברים אחרים? ההורים שלי לא אוהבים אותו וזה כל הזמן חודר אליי ומכניס לי תהיות, כי אני בן אדם שמאוד מרצה את ההורים שלו וחשוב לו מההורים שלו.
    אני מרגישה שכל פעם שההורים מעירים משהו זה משפיע על המשיכה הפיזית שלי אליו, ואני פשוט מתרחקת ממנו.
    כיף לנו ביחד, אנחנו גרים אצל ההורים שלו ומסתדרים, אבל איך אדע אם הוא האחד?
    האם זה סתם רגליים קרות, או שיש פה משהו אמיתי?
    אני גם כל הזמן שומעת מאנשים על זה שאחרי מע' יחסים ארוכה הם ידעו מה הם מחפשים והמציאה של הגבר המתאים הייתה צמודה לכך.
    מבחינת שאיפות בחיים, יש לנו אותן שאיפות.
    מבחינת מין - יחסית טוב, אנחנו לא עושים הרבה כעיקרון בגלל השגרה המעמיסה.
    המשפחה שלו אחלה איתי. ואני איתם. ממש אחלה. הם רומנים.
    "לקחת הפסקה" וכאלה אחרי 5 שנים.. לא נראלי הגיוני.

אשמח לייעוץ. אני יודעת שאין תשובה אחת נכונה וזה מה שקוראים לו "קבלת החלטה".

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קבלת החלטה ממקום נכון

טלי צרקינסקי
    28/05/2016

דנה שלום,

ממה שאת מתארת נראה שאת מבינה הרבה דברים.

את מיטיבה לתאר את השפעת ההורים שלך, עד שלעתים השפעה זו מרחיקה אותך פיזית מבן זוגך ועוד מצבים.

מספר דברים למה שהעלית:
    ראשית, חששות לפני צעד כמו חתונה הן טבעיים. זהו צעד משמעותי, נכון שהוא אינו בלתי הפיך, אך אנשים מתחתנים במטרה להמשיך לעתיד משותף.

משהו נוסף שעולה מדברייך: מספר דברים אצל בן זוג, את מציינת מס' דברים שמפריעים (רזה מידי ועוד). במציאות, אין אדם מושלם, לא קיים. יכול להיות בן זוג רזה מידי, עם כרס או כל דבר אחר, חיצוני או מבחינת אופי.. אך אין שלמות. השאלה עד כמה זה משהו שמפריע לך ועוד שאלה, עד כמה לעומת התכונות האחרות שיש לו.

חשוב לזכור שאנשים משתנים במהלך החיים (יכולים לשנות משקל - לחיוב או לא לחיוב ועוד ועוד ואנו מכילים את השינויים הללו בזוגיות).

הורייך: אני מבינה שיש להם דברים לומר. האם פעם שוחחת אתם? האם פעם אמרת להם שאת אוהבת אותו ויש לך קושי עם הביקורת שלהם? ואם זה בן הזוג שאת תבחרי לחיות אתו את תרצי שהם יקבלו אותו כחלק ממכלול בחירותייך בחיים?
    האם הם מקבלים בחירות אחרות שלך?

נקודה נוספת חשובה, עד כמה את יכולה "לסנן את הרעשים" מבחוץ. שה"חוץ" פחות ישפיע עליך. לאנשים מכל מיני מקומות יכולים להיות הערות שונות על החלטות בחיים (בכל תחום -לימודים/עבודה/זוגיות/ילדים/בחירות כאילו ואחרות) שבסופו של דבר, הן שלך. הן הולכות אתך והן חלק מהחיים שלך. בוודאי שאפשר להתייעץ עם אנשים אך עד כמה יש הביטחון ואת המקום שאת יכולה לסנן את הרעשים החיצוניים ולקחת לך באמונה מתוך עצמך, את מה שאת באמת מאמינה שנכון לך ואת מה שאת רוצה לעצמך..

המקום הזה חשוב מאד, הוא לא קל כי בני אדם מושפעים מגורמים חיצוניים (מי יותר ומי פחות) אך הוא מקום התפתחותי חשוב מאד שיכול להיות לך מאד טוב.

חבר ראשון - יש אנשים עם דילמה כזאת. כנראה שהתשובה לכך היא שאם מערכת היחסים טובה לקשר ארוך, מדוע לנסות עוד? אני מבינה שיש סקרנות להתנסות ולחוות חוויות נוספות, יש בכך סיכון של לאבד את הפרטנר הטוב שיש היום.

אין ספק שרק אתם יכולים להחליט על מיסוד הקשר ביניכם. ממה שאת מעלה נראה שיש בקשר הרבה דברים טובים וחשובים.

אני מבינה שהערות חיצוניות משפיעות ועלולת "להתיישב" בדיוק במקומות של הדילמות הללו ועוד יותר אם את חווה משהו (נניח הוא קצת רזה, אז מישהו עוד מעיר על זה..)

בפועל, טוב לסנן את הרעשים החיצוניים.

אנשים משתנים גם כך בחיים, חזותית, מבחינת אופי. לא בכל דבר, ולא ניתן לשנות אדם אחר. בזוגות יש השפעה הדדית האחד על השנייה אך המטרה בזוגיות אינה לשנות אדם אחר, אלא לעזור, לתמוך ולהיות שם האחד למען השנייה.

חשבי על הדברים, בסופו של דבר ההחלטה היא אם טוב לך עם בן הזוג ואתו היית רוצה לבנות חיים, שם התשובה.

משהו נוסף -
    אני מאחלת לך הרבה הצלחה ומאמינה שאת תקבלי החלטה ממקום נכון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו