מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פערים ותסכול בחיי הנישואים מה עושים?יושי28/05/2016
הי, נשואים 17 שנה עם שני ילדים בגיל ההתבגרות. הקשר התחיל בידיעה שיש ביננו פערים רבים אך אני האמנתי שאני אשנה אותו...חשיבה של ילדה. את מקום האהבה תפס הכעס והתסכול אך תמיד היתה ידי על העליונה והאמנתי שהוא תמיד ירצה אותי. פתאום כרעם ביום בהיר הצהיר שנמאס לו. לא יכול עם הזלזול, עם זה שאני מגמדת אותו וכו'. התקשורת גרועה והוא נורא ילדותי, ושטחי. כל החלטה אני צריכה לקחת לבד, כל יציאה משותפת אני צריכה לזום. כמו נמלה עובדת עם רוטינה של עבודה, בית וטלויזיה. אך לשגרה נוסף התחביב שלו לפוקר שממלא אותו ולא משאיר לו שום זמן או רצון לבילוים משותפים. אני טוענת שכל השנים היחס שלי נובע מחיפוש אחר תשומת לב. השיא הגיעה לכך שלא רצה לחגוג עימי יום נישואין וטען שגם לא ניתן לסוע לשום מקום כי אין כסף, אך בשיחה אקראית שלו בטלפון נתן את פרטי האשראי לחופשת פוקר עם החבר'ה...
בפיצוץ שהגיע עקב כך טען שנמאס לו ורוצה שנפרד, ופתאום נבהלתי נורא והבנתי שאני לא רוצה, אלא רוצה רק שינוי.
ברור לי שאנו זקוקים לעזרה ודחוף, אך הוא לא רוצה. מה לשעות? ככה אי אפשר להמשיך ואופצית הפרידה מפחידה נורא...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כשדברים משתנים בזוגיות
טלי צרקינסקי28/05/2016יושי שלום,
היכולת לנתח את המצב דרך בפורום היא מוגבלת, אך אנסה להאיר ב"א" דברים.
את מתארת קשר שאת היית דומיננטית בו, שהתחתנתם עם פערים והייתה בך מחשבה שיש בך היכולת לשנות אותו לפי מה שהיית רוצה אולי שהוא יהיה. זה לא משהו אפשרי.
עם השנים נראה שסוג התקשורת שלכם הייתה לא טובה והדדית והייתה לפי התמה הזאת שאת מנסה לעצב אותו והוא במקום היותר שקט. לעתים דברים מתהפכים במהלך הנישואים ובעלך, זיהה כעת מה לא מתאים לו יותר כדרך חיים והוא מעלה זאת מולך או דרך התנהגויות שלו (להתנהג את מה שמרגיש).
עתה כשנושא הפרידה עולה ואת רואה אותו ממקום של יותר כוח והחלטיות, את נבהלת. כי היה אצלך מקום של לשמר אותו כמשהו שאפשר "לעצב" "לשנות" ועוד.
אז מה קורה שהוא רוצה משהו אחר? להביע את עצמו? לחוות קשר אחר?
הוא מערער את ההומיאוסטזיס (=האיזון) בבית שאילו המשאבים הזוגיים והקודים שהיו במערכת היחסים שלכם.
והוא "קורה תיגר" שלמעשה לא חש שוויון בקשר שלכם.
לעתים יש דברים שמבינים עם הזמן ואני מאמינה שאם רוצים לשנות, חשוב ראשית להבין מה קורה.
מה כדאי לעשות?
מספר אפשרויות:
ראשית אפשר לדבר אתו על כל הדברים האילו ולשאול אם יש רצון להתגייס, לקחת את הטוב שהיה בנישואין שלכם ולעשות עבודה משותפת (לרבות שאת תעשי עבודה על החלקים שלך שהוא מעלה) ואם כן, ניתן לגשת לקבל עזרה מקצועית ממטפל/ת זוגית.
ממליצה מאד להיות אמפתית בשיחה כזו וכן להכיר בכך שהיו תקופות שהיה בך רצון לשנות אותו ואת מבינה דברים שהוא אומר (ויש חלק לכל צד וכו'..) אך יש רצון עמוק לשנות היום את הדברים (רק במידה ויש רצון כזה).
בטיפול כזה חשוב לבדוק את התקשורת ביניכם, מה הבסיס שהביא לידך להיות על העליונה, לשליטה, לכעס שתפס את מקום האהבה ועוד דברים שאת מתארת כאן.
חשוב מאד להפריד אם המקום בזוגיות הוא רצון להמשיך לשנותו ולשלוט בו או באמת לעשות שינוי אמיתי, כי אחרת כנראה התסכול יעלה שוב ושוב והפרידה תגיע.
במידה ויש רצון שלך והוא אינו מגויס לתהליך שינוי - ממליצה לפנות לטיפול אף לבדך ולהיעזר.
מאחלת הרבה הצלחה ובברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)