מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התרחקות של בן הזוג וחוזר חלילהנטלי28/05/2016
שלום, שנינו בני 30.
אשמח לשאול מה מעיד על זה שבן זוגי לא יכול להישאר במערכת יחסים שלנו מעל חודשיים/שלוש? והאם דבר כזה שחוזר על עצמו יכול להעיד על כך שפשוט הוא מרגיש שאולי מיצא את הקשר? שמאס לו? שאני מאסתי עליו? ואם אכן מיצא, אז למה כל פעם אנחנו חוזרים אחד לשניה? משהו שלא מובן לי, אם אתה מעוניין בי ורוצה את הקשר ואתה באמת מראה את זה, וכעבור חודשיים שאתה מאוד קרוב, אתה פתאום מתרחק.. ואז לרוב יוצא מצב שאני שואלת מדוע אתה מרוחק? האם אתה ברוגז? ואז הוא יכול להתעצבן או להגיד שהכל טוב וההתרחקות עדיין ממשיכה עד שזה מתפוצץ בזמן השיחה ואני רבה איתו שהוא מתנהג לא לעניין וכך הקשר נגמר. לכן אינני רוצה לפתוח בשיחה למרות שאתמול שאלתי אותו- מה אתה ברוגז שאתה לא עונה ולא כלום? הוא אמר לא ברוגז אני ישנתי שהתקשרת ורק הבוקר שקמתי לעבודה ראיתי את זה. הענין הוא שהוא לא טרח לחזור אליי מהלילה וכבר 2 בצהריים.
אנחנו מכירים שנתיים בערך ובמשך השנתיים האלה- כל כמה חודשים מעטים- 2,3 הוא פתאום מתחיל לזייף. מתרחק, לא מתקשר כמו פעם, בקושי נפגשים.. וזה באמת קורה שחודש חודשיים הוא מתנהג לעניין וקרוב יותר מתמיד, ואז פתאום הוא סוג של נעלם. הוא יכול להיות הכי קרוב אליי, להתנהג כמו בן זוג, להתקשר הרבה, להיפגש, ופתאום להתנתק, להיעלם , לא לענות לשיחות, להיעלם כל הלילה ואפילו בבוקר לא להתקשר ואם אני יזמתי שיחה בבוקר אין מענה. אני רוצה לציין שהוא לרוב זה ש"רודף" אחריי, וכשאני שמה לב בהתרחקותו אני זאת שמתחילה להתקשר פתאום הרבה והוא לא נענה לי. שלא תבין לא נכון- אני גם יוזמת שיחות אבל לא בתדירות שהוא, הוא גם מתקשר סתם לקשקש על שטויות.
יצא לנו למשל להיפגש החודש 3 פעמים בשבוע אחד, ובשבועות הנותרים פעם או פעמיים, ולא ראיתי אותו בדיוק 10 ימים. וב- 4 ימים אחרונים הוא דיי מרוחק. אני לא ממש מבינה את פשר ההתנהגות הזאת... אפשר לומר שאחנו כן זוג, מדברים המון אבל יותר מדברים מאשר נפגשים ועכשיו בכלל אני שמה לב שהוא לא מתקשר.
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהי התרחקות של בן זוג בתקופות בקשר
טלי צרקינסקי28/05/2016שלום נטלי,
לא ניתן לדעת דרך הפורום על מה מעידה התנהגותו של בן זוגך, מה שכן ניתן לדעת, היא מהו דפוס התנהגותי שכזה. יכולים להיות מאחורי דפוס כזה דברים שונים שאחד מהם בולט הוא אי רצון לקשר רציני. האם קשור אליך? לאו דווקה.. יכול להיות שזה בכלל קשור לדברים שלו עם עצמו.
התנהגותו מתאפיינת בהתנהגות של הכעס ולא לדבר את הכעס. כשאת פונה אליו לאחר שאת לא מצליחה להשיגו ואת שואלת לגבי היעדרות/התרחקות שלו הוא עונה לך "אבל הכל בסדר" ואת יודעת שזה לא בסדר. זוהי גם התנהגות במקום רגשות (במקום לדבר אותם) - משהו מאד חשוב שיתקיים בזוגיות.
לא ברור מה הרקע של הפרידות שחוזרות בקשר שלכם ומדוע יש כל פעם התרחקות שלו.
אני הייתי אף מפנה את השאלה אליך: מה לך חשוב בקשר הזה? מה חשוב לך כיום? איזו זוגיות את רוצה? ואם זה שהוא יכול לתת? את רוצה להיות שם? שיש זוגיות ו.. אין..
כשלא ברור מה יש. כשיש אותה "על הנייר" אך לא תמיד הוא שם?
חשבי על הדברים ועל מה שחשוב לך היום בחיים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)