לא יודע ...לא בשל..לא בטוח..לא מתאים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לא יודע ...לא בשל..לא בטוח..לא מתאים
    מוושיקו
    05/06/2016

היי שלום רב!
    אני בן 31 והבת זוג שלי בת 28.אנחנו 8 חודשים יחד.כאשר כבר חצי שנה גרים יחד.
    ישנו לחץ מודע ולא מודע,בשטח ומתחת לפני השטח,לגבי חתונה.אני ממש אבל ממש לא מרגיש בשל לחתונה.אני מרגיש עוד ילד במובן מסויים שעוד לא טעם את החיים ואני לא בטוח לגבי בת הזוג מ-2 סיבות:יש לה ויטיליגו.זה מרתיע אותי.קראתי על זה וזה יכול להתפשט ואני לא יודע כיצד אתמודד עם זה.נכון להיום זה תמיד מעלה בי סלידה מסויימת.כמה שאני מנסה לשלוט בזה אני לא מצליח.התחושה עולה בי.כמו כן קראתי שזה בדרך כלל קורא לאנשים עם בעיות אוטו אימוניות שזה אומר שמערכת החיסון שלהם תוקפת את הגוף.וזה מעלה בי חשש לבעיות רפואיות שעשויות להיות לה.הסיבה השנייה זה שאני לא מרגיש שאני מוכן או רוצה להתחייב אליה או לאישה בכלל.אני רוצה להתחתן ולגדל ילדים.אך אני מרגיש שזה מוקדם לי ואני בטבע שלי לא רוצה להתחייב.לא רוצה לנקוט שום צעד שמשתמע ממנו שאני נאלץ להתחייב לבת הזוג ולהיות איתה בטוב או ברע בכל מצב ובכל זמן.האי רצון להתחייב קשור גם לפנטזיות שלי.יש לי נסיון מיני וזוגי מועט ויש בי חשק בוער לטעום עוד נשים אך מנגד מעולם לא הייתי סטוציונר (למרות שהייתי רוצה) אלא אני בן אדם של זוגיות ועומק. אלה 2 הבעיות שלי.מעבר לזה יש לי בת זוג מדהימה,מכבדת,מעריכה,מפרגנת.היא מדהימה בעיניי.יש לי איתה חיבור וכימיה מדהימה.אני הרבה פעמים לא מעכל שיש לי כזה קשר איתה.היא גורמת לי לצחוק.היא מכבדת.היא מתחשבת.היא איכפתית.כל בעיות שיש אנו מדברים ומסתדרים.עברנו לגור אחרי חודש של היכרות בשיא הטבעיות ובזרימה מדהימה.ברור לי שאני צריך להיסגר על עצמי ולהבין מה אני רוצה.וזה קשה לי.מתנגשים לי רצונות עם פנטזיות עם קודים חברתיים.אשמח לעצה ותבונה כלשהי.המתייחסת לסיבות שציינתי ובאופן כללי לאבחנה כלשהי על מצבי ואיך אני עוזר לעצמי.תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא יודע ...לא בשל..לא בטוח..לא מתאים - תגובה

עדי בדיחי
    07/06/2016

שלום מושיקו,

אתה מעלה הרבה תכנים סביב חוסר הביטחון לקבל החלטה לגבי מיסוד והתחייבות. אני מבינה ש"מחויבות" היא תימה בחייך, אישיו, ויש סביבה הרבה מחשבות. זה בסדר לחלוטין. הנכון והטוב הוא שאתה מביע את הדברים ויודע לקבל זוויות על החוויה שלך. כלומר החוויה שלך, כך נראה, אינה מצומצמת ל"שחור ולבן" ואתה יודע להסביר למשל את הסיבות השונות לאמביוונלטיות מול החברה שלך, ויודע לראות בה את המכלול שלה.

אני לא בטוחה שמדובר דווקא סביב המחלה האוטואימונית שלה, אני כמובן לא מקלה בכך ראש.. אתה צודק שמחלות אוטואימוניות יכולות להחמיר (כמו הרבה אחרות וכמו הסתברויות אחרות לכך שיום יבוא ולא נרגיש טוב), אבל הדבר מעט "מרחיק" את הפוקוס ממך. כלומר, אילו יכולת להרגיש בשל להתחייב- לא בטוח שזו הסיבה שהיתה מעכבת אותך. מלבד זאת אם נתייחס לכך קונקרטית- להערכתי יש טיפולים לגבי המחלה ותמיד ניתן ללמוד עוד מה כן אפשר לעשות. זאת בהנחה והדבר מדובר ביניכם ואתה חש בטוח לשוחח איתה.

לגבי הסיבה השניה שהיא נראית לי העיקרית- בהחלט הגדרת נכון- פנטזיות, ערכים וקודים חברתיים מתנגשים בחייך. אני מניחה שזה קורה לכל אחד מאיתנו, ברמה זו או אחרת ובשלבים שונים בחיים. הפנטזיות- אין להן גבול ולכן הן גם קרויות פנטזיות- פנטזיה שהגשמנו אותה- היא כבר לא פנטזיה יותר.. יש כאן מציאות ברורה לפיה מצאת לך בת זוג וחברה נפלאה, לפי הגדרתך, אשר מכבדת ומכילה את כולך. יש ביניכם תקשורת מצוינת כנראה, ויכולת טובה של הרמוניה זוגית. זה לא דבר "בנמצא" ואת זה בוודאי אתה אומר לעצמך לא פעם..

לא כתבת האם בכלל עלה נושא חתונה או מיסוד של הקשר- אני מניחה שאתה חושש מהשלב הזה או שאתה כבר בתוכו, לא ממש הבנתי. בכל אופן, הצעתי היא לזכור שאתם רק 8 חודשים יחד. המעבר למגורים היה מהר מאוד, זה לא אומר שהמעבר הבא יהיה מהר גם. אם זה מדובר- צריך לדבר על הכל. שקיימים חששות, שאתה עדיין לא מרגיש בשל. שוב, אם בכלל הנושא מדובר (לא רק בינך לבין עצמך)- צריך להבהיר שיש פער בין איפה שהיית רוצה להיות לבין איפה שאתה עכשיו. לא מדובר בקשר של חמש שש שנים- בכל זאת, קשר צעיר. מותר לך להיות במקומות פחות בשלים.

ובמקביל, אני כן ממליצה, בהנחה וכבר תקופה ארוכה אתה חש כך או שהתחושות ממשיכות לעכב אותך, לפנות לאיש מקצוע לקבל שיחות, וזאת על מנת באמת לשים את האצבע על המקומות הרגשיים שבגינם אתה חש כך, לעזור לך לקבל החלטות נכונות. יתכן ומשהו בתוך הקשר מעט "סוגר" ושם אפשר יותר לעבוד, יתכן ודברים מעברך הם משמעותיים לתחושות שלך כיום וגם על זה ניתן לעבוד. ככל שהדברים יעלו מהלא מודע למודע- כך תהיה בשליטה עליהם, תדע מקורם ותדע לטפל. לשם כך צריך ליווי של איש מקצוע (פרטי, או דרך הקופה, למשל).

להתרשמותי אתה בחור אינטיליגנט ואין לי ספק שתפעל נכון להתמודד עם המחשבות והבחירות השונות.

בהצלחה רבה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו