מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התמודדות עם חוסר תפקוד קוגניטיבי - פעולתי של אשהחנניה08/06/2016
היי , שלום וברכה , אני ואשתי נשואים כבר כ7 שנים , ויש לנו 2 ילדים , שנינו סטודנטים.
יש לנו מס' בעיות שפשוט ממררות את חיי (אני הבעל) :
1. אשתי לא מסוגלת לענות לי בצורה מיידית , בעוד כאשר היא פונה אלי בכל דבר , בכל זמן , בכל נושא , אני עונה לה מייד ולא משתהה בזמן התגובה שלי משתף ומספר, כאשר אני שואל אותה או מנסה לפתח עימה שיחה , לוקח לה זמן להגיב ולענות לי עד שקורה שאני צריך לחזור על אותו משפט / שאלה פעמיים ואף לעיתים 3 - הדבר מתסכל אותי מאוד , והורס לי את התקשורת איתה ,אני חושש לפנות אליה כי עם היא תגיב ככה אני אתעצבן יהפוך למתוסכל והמשך היום יהיה פשוט רע - והדבר מרחיק אותי ממנה.
2. בנוסף אשתי לא מסוגלת להכין לי אוכל ולהגדיל ראש בכל מה שקשור להתנהלות בבית , היא פשוט לא מבשלת לי - (אני מבשל לה תמידדד!!! כשהיא חוזרת מהלימודים אני תמיד דואג שיחכה לה סיר חם , ובדרך שלה חזרה מהלימודים כבר מתעניין לשאול אותה מה בא לה לאכול ) - אלה רק עם אני יושב לה על הוריד ומזכיר לה בצורה תמידית , דבר שממרר את חיי וגורם לי להרגיש כאילו יש לי עסק עם אשה נכה - דיברנו על זה אין סוף פעמים , והדבר לא משתנה לא משנה באיזה דרך ניסיתי - לצורך הבנה - קורה שאני עובד משמרת כפולה - משעה 7 בבוקר עד 12 בלילה , וכאשר אני חוזר הביתה היא אפילו לא טורחת לשאול מה אני רוצה לאכול כשאני חוזר או אפילו להכין לי סיר חם של פתיתים( ילד בן 7 יכול להכין פתיתיםםם!) .
3. היא לרוב אינה שמה לב לפרטים , שוכחת שיחות , וסובלת ממצבי רוח קיצוניים , פעם נחמדה ואינטלגנטית , פעם עצבנית וסגורה - השינויים במצבי הרוח מגיעים ללא התרעה מוקדמת , קשה לה להבין דברים לעומק ולהתנהל בחיים .
4.מבחינה התנהלותית היא לא מסוגלת להזיז את עצמה - כל דבר אני חייב לדחוף אותה ולשבת עליה - גם עם אלו דברים שהיא רוצה - לסיים תעודת בגרות, להירשם לאוניברסיטה , להוציא רישיון - עד שלא ישבתי לה על הוריד - שום דבר לא זז והיא פשוט נשארה בבית ולא עשתה כלום.
יכול להיות שאשתי סובלת מבעיה נורולוגית כלשהי שמתבטאת בחוסר התקשורת? עיכוב בתגובה? חוסר יכולת לעשות הקשרים ולהגדיל ראש? חוסר יכולת לתכנן ? וכל שאר הדברים המתסכלים שהצגתי לעיל.
ההבדל בינה לבין נשים אחרות (לא ראיתי דבר כזה בשום אשה אחרת) בולט לעין.
אודה לכם על הפניה לבדיקה נורולוגית או מישהו מכיר תסמונת עם התסמינים דלעיל? תודה על כל עזרה - אני כבר עובד עצות
נ.ב: מבחינה לימודית וחברתית אשתי מצליחה יפה , לא מצטיינת אבל הממוצע שלה עומד על 80+ , ובכללי כשהיא במצב רוח "טוב" (אינטלגנטית רגועה ונחמדה , שזה בערך מגיע פעם בחודש למשך אחה"צ אחד) אז אני ממש אוהב אותה ואנחנו מסתדרים ממש טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות עם חוסר תפקוד קוגניטיבי - פעולתי של אשה - תגובה
טלי צרקינסקי08/06/2016חנניה שלום,
לא ניתן להעריך דרך הפורום עם מה מתמודדת אשתך.
האם יש בעיות נפשיות - רגשיות או אחרות, האם יש קושי בתקשורת הזוגית או משהו אחר בחיים אשר מפריע? עד כמה יש קושי תפקודי? (ציינת שהיא לומדת, יש לה חברה) איך היא עם הילדים? לא ניתן להעריך בצורה מצומצמת כזו כמו פורום.
אתה מתאר נושאים רבים בהתמודדות ועולה שאלה האם ככה היה בתחילה הקשר? מה חיבר אתכם בקשר הזוגי? הרי הכרתם, נישאתם, הקמתם משפחה? האם הייתה ירידה במהלך השנים?
האם משהו מפריע לה? האם זה מפריע רק לך?
נושא חשוב: האם אתם מצליחים לדבר ביניכם בתקשורת בונה. מה זו תקשורת בונה?
הכוונה שאתם מדברים ולא מאשימים אחד את השני, אלא באמת מעלים את מה שחשוב לכם, את מה שחסר ואת מה שהייתם רוצים שיהיה.
במידה ויש לה שינויים חדים במצב הרוח ניתן להתייעץ עם רופא משפחה או פסיכיאטר ובמידת הצורך הוא יכול להפנות הלאה.. לא ברור מה הסיטואציה המדוברת.
חשוב לדבר אתה על הדברים האילו ולראות מה היא מרגישה גם.
במידת הצורך ניתן לגשת לייעוץ מקצועי בתחום הטיפול הזוגי או אף לבד.
בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)