מפחדת שאני צריכה להיפרד...לא בטוחה שיש עילה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מפחדת שאני צריכה להיפרד...לא בטוחה שיש עילה
    LostFairy
    11/06/2016

שלום,

קראתי כאן את ההודעות והחלטתי לכתוב למרות שזה לא קל לי.

בן זוגי בן 31 ואני בת 27. אנחנו ביחד כבר שנה ומשהו וגרים ביחד כמה חודשים. בהתחלה היה לי ממש טוב, כמו שלא הרגשתי מעולם.
    עברתי חיים לא פשוטים (גירושים של ההורים, בן זוג אלים מילולית של אמי, ואבי נפטר כשהייתי בצבא) ותמיד חייתי בתחושה שאני שונה ושלעולם לא יכול להיות לי טוב כמו שטוב לאחרים סביבי.
    במהלך הקשר עם בן זוגי הרגשתי והבנתי שכן יכול להיות לי טוב, והרבה פעמים חוויתי איתו אושר שלא חוויתי כל חיי. היינו בחו"ל יחד, חווינו חוויות מדהימות ובכלל הרגשתי שאני סוף סוף חיה ושייכת ועושה את מה שאני באמת רוצה.

הבעיה אצלי שאני כל הזמן בבדיקה מתמדת שלי על עצמי - האם אני מספיק אוהבת אותו, האם אני מספיק נמשכת אליו, האם הוא מספיק טוב, האם יהיה לנו מספיק כסף, האם הוא מספיק חתיך וכו'. המחשבות האלה משגעות אותי, מעייפות אותי ומפריעות להתנהלות הטובה והתקינה של הקשר שלנו.
    לפעמים בגלל המחשבות האלה אני מגיעה למסקנה שאני פשוט לא אוהבת אותו מספיק ושאני צריכה להפסיק לאמלל אותו ואותי ולהיפרד ממנו.
    כשאני נכנסת לכל המצבים האלה אני מתחילה למצוא בו פגמים ולא מצליחה להירגע מזה. אני לא אמורה למצוא פגמים אצל מישהו שאני אוהבת. ולכן אני כל הזמן חוששת שבאמת יש פה עילה לפרידה אפילו שהוא בן זוג נדיר, אוהב אכפתי ואני אוהבת את מי שהוא ויודעת שלא אמצא מישהו כמוהו.
    אני פשוט אכולת סרטים כל הזמן ודואגת לגבי העתיד שלנו ביחד. זה לא נראה לי אמור להיות ככה. ובעיקר - אני לא יודעת אם זה פשוט כי הוא לא מתאים לו, או כי אלו הסרטים שלי והם תמיד יהיו.

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מפחדת שאני צריכה להיפרד...לא בטוחה שיש עילה - תגובה

טלי צרקינסקי
    12/06/2016

שלום לך,

קשה לאבחן דרך הפורום אולם ממה שאת מתארת, יכול להיות שיש לך מחשבות בעלות אופי טורדני (=אופי של מחשבות שחוזרות על עצמן ומאד מטרידות את האדם, יש להן אופי של "לופ", האדם עצמו יודע שהן לא רציונליות והן טורדנית, אך יש ניסיון מאד גדול להיפטר מהן..)

אני מציינת יתכן.. כי באמת לא ניתן לדעת הכל דרך הפורום.

את מתארת משהו שהתחיל מאד להציף אותך והעלה בך המון מחשבות מפני העתיד,

חווית, כפי שציינת, חשיפה לדברים לא פשוטים בחיים ולא האמנת שיכול להיות שמגיע לך משהו אחר, שתזכי למשהו אחר והנה -זכית. אני מעלה שאלה האם יש לפתע חששות שעולות כשהקשר נהיה רציני יותר? האם היה איזשהו טריגר (זרז, משהו שקרה בקשר) ש"הקפיץ" את המחשבות הללו? את החרדות הללו?

האם שוחחתם על התקדמות בקשר? משהו אחר שאת יכולה להצביע עליו? אולי לא משהו ממקור חיצוני אלא פנימי? (למרות שתחושות אלו באות גם ממקור פנימי כמובן).

חשוב לציין שאין בן זוג מושלם ואין אדם מושלם.

ממה שאת מתארת, נראה שכדאי ומומלץ להתייעץ עם איש מקצוע טיפולי לשיחות סביב מה שאת מרגישה, על מנת לעזור לך הן לעבד את מה שחווית בחיים (דברים שאנשים עברו בעברם, משפיע על ההווה שלהם), והן על החרדות שעולות, על מנת שתוכלי למצוא משהו יותר רגוע אצלך.

כמובן לא להיכנס להאשמה עצמית על מה שאת חווה ולדעת שיש פתרון לדברים האילו.

לסיכום, ממה שאת מעלה, ככלה הנראה עולה חרדה שבהא לידי ביטוי באוסף של מחשבות שמטרידות אותך (=זה ביטוי של חרדה), ויש סיכוי שהקושי הוא לאו דווקה בקשר עצמו, אלא יתכן שהוא במה שעולה אצלך בעקבות דברים שונים ואז המשאלה של פרידה, מציאת פגמים אצלו ועשיית "רציונליזציה" (מציאת נימוקים רציונליים שונים כמנגנון הגנה) יהוו למעשה מעין "ביטול" ורצון להקל על אותן מחשבות שלך.

יתכן שגם עולה חשש מכיוון שעברתם לגור ביחד, מה יהיה בהמשך הקשר ועוד.

מומלץ לפנות לעזרה של פסיכולוג קליני/פסיכותרפיסט/עו"ס קליני, אשר יוכלו לעזור לך ותוכלי להעניק לעצמך מתנה משמעותית לחיים.

בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טלי שלום, ותודה רבה

LostFairy
    13/06/2016

תודה רבה לך על המענה המפורט, ועל הקריאה המעמיקה.

אני אכן נמצאת בטיפול, כי הרגשתי שאני לא רוצה לעשות טעויות ולכן פניתי לעזרה.
    הלופים האלה שאת מתארת הם משהו מוכר לי - גם כשמדובר במשהו רע אני נכנסת ללופ, וגם להפך - כשמדובר במשהו טוב. למשל כשטוב לנו ביחד והכל בסדר, אני בלופ הטוב וגם אז לפעמים זה יוצר עליי איזה שהוא עומס רגשי. במקום פשוט להיות במקום הזה אני נכנסת ללופים.

אני כרגע לא מצליחה למצוא משהו רגוע כי הכל מעלה אצלי חרדה - להישאר איתו מעלה אצלי חרדה שאני עושה טעות מרה ושאהיה אומללה כל חיי אם אשאר איתו (וברגעים טובים שלנו אני פשוט לא מבינה מאין באות המחשבות המטומטמות האלה), ולהיפרד ממנו מעלה אצלי עוד יותר חרדה שאהיה לבד ולא אצליח למצוא מישהו אחר ואפספס אותו בנוסף לכל.

בתחילת התקופה שבה עברנו לגור ביחד הכל היה יותר רגוע מבחינתי, אבל לאחרונה המחשבות האלה לגבי "עשיית טעות" מציפות אותי יום יום וזה קשה לי מאוד. לגבי מה ששאלת אם יש טריגר - אז אולי זה באמת הזמן שעובר והמחשבה על זה שעוד מעט נרצה למסד את הקשר שלנו.

שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טלי שלום, ותודה רבה - תגובה

טלי צרקינסקי
    14/06/2016

זה טוב שאת נמצאת בטיפול וזה המקום בדיוק לעבוד על אותם ה"לופים" שאת מרגישה ברמה של המחשבות, אשר משפיעות כמובן גם ברמה הרגשית ולהפך (רגשות משפיעות על מחשבות). שתי המערכות משפיעות ומושפעות אחת מהשנייה ויש לכך טיפול.

שיהיה הרבה הצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו