חוסר בנושאי שיחה ומיומנויות שיחה עם בן הזוג

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חוסר בנושאי שיחה ומיומנויות שיחה עם בן הזוג
    קרן
    22/06/2016

היי אני בזוגיות 3.5 שנים מתחתנים בקרוב
    בן זוגי בעל הפרעת קשב וריכוז. ובלימודים תובעניים
    הוא גם סגור ומופנם לעומתי אם כי אומר שהוא משתף אותי בהכל ומאוד נפתח במהלך הקשר לדבריו וכי איתי הוא מדבר הכי הרבה.
    אנחנו מדברים על היום יום. הוא פחות אלא על משהו ספציפי שדי קשה לי להתעניין בזה משחק חברה.
    הוא לא יודע מספיק להתעניין בי ולשאול שאלות.
    זה מתסכל להרגיש כך. כי אומנם אני מספרת והוא מקשיב ומעוניין לשמוע אבל לא מפתח.
    דבר אחרון נושאי שיחה כלליים לא מהעולם של כל אחד מאיתנו אין. נגיד אני אספר על כתבה שקראתע והוא על משהו שהוא שמע אבל זהו...

ת'כלס גם עם חברים השיחות הן כל אחד מעולמו ומחייו אבל זה לא ביום יום. אז יותר מעניין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תקשורת ויצירת חוויות בזוגיות

טלי צרקינסקי
    23/06/2016

קרן שלום, נשאלת שאלה האם בעבר כן חוויתם יותר התקשרויות ביניכם ויש קצת שיגרה במקום עם השנים. יש דברים שאפשר לעשות גם בזוגיות שהולכת לקראת נישואין. ראשית, לדעת ולהכיר שזה בסדר שיש לכל אדם את עצמו לצד הזוגיות עם תחביביו ודבריו.

חשוב מאד במערכת זוגית להמשיך לטפח גם את המרחב הנפרד של כל צד לצד המרחב המשותף שחשוב לפתח אותו כל הזמן בזוגיות. בזוגיות ארוכה נכנסים לשיגרה בפרמטרים שונים של החיים וחשוב וטוב ליצור חוויות משותפות בקשר. זה יכול להיות דברים שאתם אוהבים לעשות ואז לשתף איך היה בחוויה וליצור לכם חוויות משותפות. מה אתם אוהבים לעשות ביחד. מה הייתם רוצים לעשות. האם יש דברים משותפים שהייתם רוצים לחוות בזוגיות? קורסים, הרצאות, טיולים, סרטים כל דבר מעשיר וגם ערב בבית. מאד טבעי ששאלות אילו עולות לפני מיסוד הקשר. כאשר מה שמומלץ יהיה להעלות את הדברים ללא שיפוטיות או מי יותר או פחות כי אין..

אם אסכם, שינויים מתקיימים בקשרים זוגיים, חשוב לבדוק האם עולות שאלות/חששות לקראת מיסוד הקשר וכן לבדוק מה ניתן לעשות עם מה שעולה בתום זה? איך אפשר לשתף, לפתח את הקשר לאן שרוצים, באופן הדדי.

בהצלחה ומזל טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו