האהבה נגמרה או שהכל בראש?ר מה עושים במקרה כזה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• האהבה נגמרה או שהכל בראש?ר מה עושים במקרה כזה?
    לירון
    26/06/2016

שלום ..
    זו לא פעם ראשונה שאני כותב פה. אני בן 22, בא מרקע של תא משפחתי מקולקל -אלימות בבית והורים בעלי קשר לא יציב גובל בשנאה. מטופל תרופתית בחרדה וכן בטיפול דינמי.
    מתקופת הנעורים היו פעמים ספורות שהצלחתי ליצור קשר זוגי זוגי עד תקופת הצבא שבה היה לי קשר לחודשיים והתייאשתי כי פשוט לא מצאתי עניין. יכל להיות מעניין מצחיק מרגש ונחמד כל זה עד שמתחיל קשר רשמי ואז אני מאבד את זה לגמרי ובורח מהקשר.

את בת הזוג הנוכחית שלי שאנחנו כבר שנתיים וחצי ביחד הכרתי בתקופת הצבא. קשר שנבנה לאט לאט עם הרבה ספקות עקב השוני בינינו ולבסוף בלי ששמתי לב נכנסתי לזוגיות יציבה וטובה. בת זוג שיודעת עליי הכל. היחידה שאני לא נגעל לשתות מאותה הכוס,היחידה שאני יכול להחליף לידה חולצה. היחידה שראתה אותי בוכה. כמו שתמיד ייחלתי שברגע שאמצא את הקשר שיחזיק אשמור עליו מכל משמר. לא רוצה הרפתקות ולא רוצה ים זיונים (סליחה על הביטוי) רוצה אהבה שתחזיק לתמיד. כנראה שהייתי תמים ומצאתי את עצמי נשבר מספר פעמים בתוך הקשר עקב ירידה טבעית בהתלהבות.
    החיבור בינינו טוב ואנחנו מרבים להיות ביחד. מעבר לכך אני לא מנהל קשרים חברתיים . בעבודה אני נוטה לצחוק ולהתחבר אך אין לי שום חשק לפגוש אנשים מעבר לכך. לעיתים זה חודר לזוגיו ומביא אותי לנקודות של תהיה והסתחררות מזעזעת של מחשבות ספק.
    מצד אחד אין שום חשק לכלום ומצד שני יש את הקשר שאם לא אשים לב פשוט אאבד אותו.

כאשר אני יושב ו/או מבלה עם אנשים אחרים אני חופשי ומשוחרר לאיזשהו פרק זמן .כשאני עם בת הזוג אני נכנס למצב מבחן וכל דבר נראה לי סימן להפרד. אני משווה אותה לאחותה ותמיד בסרט שאני רוצה אותה ולא את בת הזוג שלי.

בתוך כל זה החרדה דופקת לי במוח ולעיתים נראה שהטיפול עוזר אך בבת אחת המחשבות מציפות אותי ואני מוצא את עצמי באופן אקראי מסתכל על בחורה אחרת ומיד מתחיל לגלגל תסריט שאני לא אוהב את חברה שלי,שאולי אני נמשך בכלל לאחותה ועוד שלל תסריטים שתכליתם הסופית קבועה-סיום הקשר.
    במהלך הטיפול כבר עלה כי אני סובל מסוג של יצר הרס עצמי. עזבתי או פוטרתי ממספר עבודות בעבר לאחר תקופות שיא ,תקופות שקודמתי והייתי מוערך פשוט פוצצתי הכל בריבים והתפרצויות מיותרות. דברים חומריים מאבדים אצלי ערך מאוד מאוד מהר.

אני יודע שהעליתי כאן המון נקודות...אבל אני לא יודע איך לשמור על זה.איך להפריד בין מחשבות שגרתיות כמו היי הנה בחורה שנראית טוב ולא להחרד מזה יום שלם.
    איך לשמור על הזוגיות.לפתוח את הלב. להאמין שאוכל להתחתן איתה. להפסיק לפחד שיום אחד לא ארצה אותה,שחרמנות טיפשית תגרום לי לבגוד.
    כל הזמן הזה כל כך דאגתי בגלל שהרבה פעמים לא נהניתי מהקשר איתה, עד שהבנתי שאני פשוט לא נהנה משום קשר עם שום אדם.
    מה עושים??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האהבה נגמרה או שהכל בראש?ר מה עושים במקרה כזה? - תגובה

עדי בדיחי
    27/06/2016

שלום לירון,

אכן העלת הרבה מאוד עניינים וכולם קשורים לתמונה כוללת ומורכבת. אני מאוד שמחה לקרוא שאתה הולך לטיפול וכנראה הוא עושה טוב- כי בכל זאת יש פה הרבה מודעות והתבוננות פנימית, יש הרבה מורכבות שאתה ער לה ומנסה לצאת "ממעגלים" ודפוסים שמעכבים אותך בחיים.

על כולם ניתן לעבוד, ניתן להיות מודעים אליהם יותר ולדעת לעצור אותם, בהמשך. הפורום מצומצם מאוד מבחינת המענה שלו, ומעבר לכך, כשאדם בטיפול - הטיפול הוא המענה הנכון. כלומר, המטפל שלך מכיר אותך לעומק, יודע "אותך" טוב יותר, וכל עצה שתקבל פה, שהיא בגדר הכוונה ראשונית (כמו "מיון", עזרה ראשונה) עלול מאוד לבלבל אותך. בלאו הכי אתה כבר מבולבל. אם אציע לך לעשות כך או כך, יתכן וזה יפגיש אותך עם עניינים שעדיים אינם פתורים ותמשיך את הטיפול מנקודה מבלבלת בהרבה.

הדבר הנכון לעשות כרגע להתמקד באותו דפוס חוזר של ספקות ושאלות, של אותו "הרס עצמי" שדיברת עליו- נראה שזה מוקד מה שכרגע מטריד אותך כל כך. אני חושבת שאם יש לך זוגיות למעלה משנתיים, והיא זוגיות כ"כ טובה כ]י שציינת- בה אתה מרגיש "אתה", כרגע לא לעשות שינויים מרחיקים לכת עד שהבלבול והשאלות שיש לך מיושבות. המוקד הוא כרגע, לדעתי, אתה- ופחות הזוגיות שהיא דווקא נשמעת לי כמהווה משענת טובה לך.

בהצלחה רבה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו