מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פחד ממחויבות אחרי שלוש שנים - לא מוכן לעבור לגור ביחדדידי26/06/2016
שלום לכולם.
אני בת 33 ובן זוגי בן 38. רווקים. היחסים בינינו מלכתחילה הלכו לאט, כל דבר היה קשה איתו, עד שאמר שהוא אוהב, עד שהכיר למשפחה ולחברים..
עכשיו הוא מפחד לעבור לגור ביחד. אנחנו גרים ממש קרוב וכל אחד מאיתנו משלם שכר דירה מטורף (תל אביב) וגם.. אחרי שלוש שנים, אני לא יודעת מה הבעיה.
הוא אומר שהוא מפחד וחושש, אבל יודע בסופו של דבר שאני האחת ושהוא רוצה משפחה וילדים.
מה לעשות? אני כבר מיואשת ומשתגעת מהמצב, רוצה חתונה וילדים, כל העסק, ומצד שני לא רואה את חיי בלעדיו.
אנא עצות. האובדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד ממחויבות אחרי שלוש שנים - לא מוכן לעבור לגור ביחד - תגובה
עדי בדיחי27/06/2016שלום דידי,
אני מבינה שאתם שלוש שנים יחד, ולמעשה במשך כל הזוגיות היו דפוסים מצידו של התנהלות איטית ולא בטוחה.
אולי בתוך השיחות שלכם אפשר לברר יותר לעומק על מה יושבים הפחדים שלו, ולא מתוך מאשים או מתקיף, או "אתה הבעיה". להבין בצורה נעימה, מזמינה, על כוס קפה- מה הוא מרגיש. האם יש קשרים בעבר שאולי השאירו חותם שלילי והוא חושש? על מה יושב הפחד מהמחויבות? אם הוא "יודע" שאת האחת- מה צריך לקרות שגם יעשה צעד לקראת?
יתכן וגם הפעם, כמו "אני אוהב אותך", הוא בסופו של דבר באמת ילך על זה. אני מבינה שעבורך הקצב איטי ויותר מזה, את לא רוצה להיות במקום שאת לא "בטוחה", ויש סימני שאלה. אולי כדאי לספר לו מה את מרגישה סביב הסימני שאלה שלו, מה לך זה גורם להרגיש ועם איזה שאלות את עצמך מסתובבת. אין לי ספק שאם תסתכלי טוב תבחיני בעוד תחומים בחייו ומקומות נוספים שההתנהלות שם היא דומה- אולי בקבלת החלטות, אולי בכל מיני אירועים בחייו שדרשו ביטחון פנימי והיה לו קושי. צריך לזכור שכנראה זה יושב על משהו- ואולי אם יהיה מעט מודע לכך, ידע להקל על עצמו גם בקבלת ההחלטה לגבי המגורים יחד. כלומר זה יסייע לו בהפרדה בין הדברים ולהבין מאיפה הוא פועל בתוך הקשר.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)