מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שולח מסרים סותרים. איך מתמודדים או מבינים מה הוא רוצה?אניה30/06/2016
שלום לכן,
שאלה לי.
אני בת 28 יוצאת כבר חודשיים עם מישהו בן גילי. הוא "התחיל" איתי במסיבה ומאז אנחנו נפגשים דיי הרבה. (לא, לא רק במיטה. סרטים, ים וכד')... כבר הייתי אצלו בבית של ההורים וגם חברים שלו כבר יודעים מי אני. אפילו מזמין אותי לעיתים לעשות איתם דברים.
אבל ........ אני מקבלת ממנו מסרים סותרים.
הפסקה הראשונה הייתה הצד היפה של העניין.
הצד הפחות נחמד הוא:
שהוא בקושי שולח הודעות יפות (איזה יפה את, איך הייתי רוצה שתהיי איתי עכשיו) ודומיהן. או סתם משהו בספונטני. אם הוא שולח זה סתם מה קורה ... או שמתקשר ומדברים.
ואם אני שולחת לו "איך הייתי רוצה שתהיה פה עכשיו" (זה קרה פעם אחת), זכיתי לסמיילי מחייך ...
אתמול קבענו להיפגש ובסוף לא הסתדר לשנינו. אבל הוא לא דיבר איתי כל היום!! התקשרתי אליו ב 22:00 סתם לדבר לראות מה קורה והוא אפילו לא הזכיר את זה שבסוף אנחנו לא נפגשים. הבנתי ממנו בדיעבד שהוא באמצע לימודים (שנינו סטודנטים בתקופת מבחנים). ואז אמרתי שעד שבוע הבא לא נוכל להתראות כי יש מבחנים ועבודות ולא יהיה זמן, הוא לא אמר שום דבר כמו "איזה באסה" או אפילו הדבר הכי בנאלי בעולם. פשוט שלח סמיילי עצוב.
אז כן, הוא מתקשר. הוא זוכר את כל הדברים שאני אומרת ומספרת לו. כשאני לידו הוא מחבק ומנשק המון,
ומנגד, אני לא שומעת ממנו שום מילות חיבה. נדיר מאוד. קרה לדעתי פעם אחת או פעמיים. ואם אני שולחת לו הודעה "יפה" אני לא נענית בחזרה. או נענית ב" :) "
מה לעשות? איך לדבר איתו על זה בלי שזה ילחיץ אותו? אני פשוט לא יודעת איפה אני עומדת בקשר הזה ואני מקבלת מסרים סותרים שמבלבלים לי את הנשמה.
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שולח מסרים סותרים. איך מתמודדים או מבינים מה הוא רוצה? - תגובה
עדי בדיחי03/07/2016שלום לך מינה,
את מספרת על קשר שלא ממש מוגדר, אלא "יוצאים", האם מדובר בקשר רומנטי, מחייב? אם כן, יש מקום להגיד לו כמה היית שמחה לקבל הודעות יותר "רומנטיות", או לקבל פידבק מה הוא חושב עלייך וקצת לעודד להביע יותר רגש מאשר סמיילי.
יש הרבה אנשים שמתקשים להביע את עצמם ברגש, התקשורת הכתובה גרמה להם להיות אפילו יותר רחוקים מתקשורת אמיתית, כיוון שהאימוג'ים והאייקונים השונים בהחלט מחליפים לא פעם הבעת רגשות. נקלענו למעין סחרור שלם של תקשורת לא מיטיבה עם הטכנולוגיה, לצד הדברים הטובים שבה. אבל זה לדיון אחר :) - הנה, גם אני חוטאת בזה.
אני מניחה שקשה לו לבטא משהו אחר, כיוון שאולי זוהי שפה שהוא צריך ללמוד אותה איתך כן חשוב להגיד לו מה זה יגרום לך להרגיש אם הוא יביע יותר, ולתת לו דוגמה למה למשל את מתכוונת.
בלי קשר לכך, אני מתרשמת שאת מבולבלת באופן כללי מהקשר, את לא לגמרי בטוחה שהוא מחייב או ממש רציני ומנסה לקבל רמזים מכל התנהלות מולו.
אני מציעה לעבור את תקופת המבחנים בשלום ולא להעמיס כרגע סטרס על סטרס. עברו אותה יחד וכל אחד לחוד, נסי לזרום עם מה שיש עד אז. אחרי התקופה המתישה הזאת מצאי זמן נוח לשיחה איתו, ודברי את אשר על ליבך. חשוב מאוד לפתח תקשורת טובה. אם הוא יבהל או יעשה מהלך לא מתאים- כנראה הוא לא רציני מספיק, וחשוב לגלות את זה אחרי חודשיים שלושה ולא אחרי זמן ממושך יותר.
בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)