מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לטלי- חסים מיניים לאחר לידת ילד, המשך מחודש מרץחלי04/07/2016
היי טלי,
בחודש מרץ כתבתי כאן על מצב היחסים האינטימיים עם בעלי לאחר לידת בני ועל כך שהוא לא יוזם יחסים, היוזמה שתמיד מגיעה ממני והקשים למצוא זמן פנוי עם תינוק קטן בבית.
המלצת לי לקבוע איתו "דייט", יום קבוע בשבוע בו נדע שנינו שזה היום בו מקיימים יחסים.
אחרי מספר שיחות איתו העלתי בפניו את האפשרות הזו (אמרתי לו שקיבלתי את ההמלצה ממטפלת מוסמכת), הוא זרם איתי והחלטנו על ערב יום שישי בו נעשה סקס, נראה סרט ונבלה יחד.
מאז מרץ (4 חודשים לערך) זה עובד מצוין, כל יום שישי אנחנו יודעים שזה היום שלנו והדבר הכי כיפי זה שהוא "מזכיר" לי לפחות פעמיים באותו יום שיש לנו היום סקס. תמיד הייתה לי בעיה שהוא לא היה מדבר על זה והנה, מבחינתו זה הפך להיות יום קבוע ואני שמה לב שבימי שישי בבוקר הוא טיפה משתנה, נהיה רך יותר, לפעמים הוא אומר לי בבוקר "יש לנו סקס היום בערב, אל תשכחי"... לפעמים הוא נותן לי איזה נגיעה קטנה ואומר "יש לנו היום סקס בערב אני מכין את הקרקע" וכו'.
כיף :-)
חשוב לי לציין שבתור התחלה הוא תמיד מבקש מין אוראלי ורק לאחר מכן אנחנו מתפנים לסקס. זה הפך להיות דפוס קבוע, לטענתו יותר כיף לו ככה ולא ישר חדירה.
יצא לי לאחרונה לחשוב על הדברים האלה ולתהות האם זה הפורמט שימשך ככה לאורך זמן, כל נושא ה"דייט" המסודר?
אני מודה שזה סידור מאוד נוח עבורי, אני כבר פחות דואגת לגבי היוזמה שלו, פחות לחוצה במהלך השבוע אם יהיה סקס ומתי, אני רגועה יותר ומשוחררת יותר
יחד עם זאת עולה בי השאלה מדוע הוא לא מתחיל איתי במהלך השבוע באופן ספונטני?
אתן דוגמא:
לפני מספר ימים (במהלך השבוע) ישבנו על הספה בבוקר, התינוק ישן וראיתי שיש מצידו התעוררות וקלטתי שיש לו חשק
אחרי שעה שאנחנו יושבים על הספה עשיתי אני את המהלך הראשון והובלתי אותנו לסקס רגיל. לא היה משחק מקדים, הגענו ישר לעניין, הוא גמר מהר, לי נגמר החשק וסיימנו.
מיד לאחר מכן התלבש, אמר שהוא מאוד לחוץ וחייב ללכת לעבוד ויצא.
אין לי בעיה עם זה שלא גמרתי, יש לי בעיה עם זה שאני יודעת שיש לו חשק ורצון והוא לא עושה דבר בעניין ומחכה שאני אזום.
הרמזים שלו (שהוא מעוניין) הם עדינים מאוד עד לא מורגשים, הוא יכול ללטף אותי בראש, לגעת בכל מיני מקומות אבל לא עושה צעד ישיר לכיוון של סקס.
שלא תביני לא נכון, אני לא מתלוננת ומאוד מרוצה מהמצב הקיים ומודה לך מאוד על העצה שעשתה את החיים שלי קלים הרבה יותר ללא חפירות ולחצים מיותרים
יחד עם זאת אני תמיד אוהבת לעצור ולחשוב אם יש משהו לתקן, לסדר או להוסיף.
אני פוחדת שהוא פשוט מעוניין לבוא על סיפוקו ולא משנה לו באיזו דרך, פוחדת שהוא לא באמת מעוניין לקיים איתי יחסים ולעשות אהבה ושמבחינתו הסיפוק הוא טכני בלבד ושהוא יכול להסתפק באוראלי.
לשוחח על זה איתו אני לא מעוניינת, המצב יחסית טוב ואין לי רצון להרוס או לבוא בתלונות
אני רוצה לדעת איך בחוכמה אני גורמת לו לעשות יותר בלי שאצטרך לדבר על זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב לדבר בתוך הקשר
טלי צרקינסקי05/07/2016חלי שלום,
הדרך לגרום לשינויים במערכת ביחסים, היא לדבר על דברים שרוצים שיהיו בהם שינויים והנה את חוזרת לפורום ומשתפת על הדייט שיש לך עם בעלך.
נראה מהודעתך שיש לך חוששת שונות שאם תביאי אל הקשר דברים ביניכם את תתפשי כ"חופרת": או "מלחיצה" ואולי את בעצם שואלת איך לדבר במערכת היחסים שלך בלי להחוות ככזאת?
הדוגמאות שאת נותנות הן טובות לתקשורת שחשובה מאד שתהיה ביניהן, תנסי לשוחח אתו עליהם באופן שאת משתפת כששניהם באווירה רגועים, פנויים לדבר, משתפת אותו מה טוב לך (בכלל במערכת היחסים) תוך שאת מזמינה אותו לומר מה נכון וטוב ולך ולו בקשר, וכן מה חשוב לכם עוד שיהיה בכלל קשר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)