חבר "מפוחד"

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חבר "מפוחד"
    בתיה
    04/07/2016

שלום, שמי נוגה בת 23 ויש לי חבר בגילי. שנינו דתיים לאומיים.אנחנו ביחד כבר שנתיים וחצי,ומכירים כבר 4 שנים. כבר שנתיים שאני מדברת איתו על חתונה (אנחנו לא שומרים נגיעה,אבל לא שוכבים). הוא תמיד תירץ לי את זה בהרבה תירוצים ואיכשה העברתי את זה אבל עכשיו אני כבר בגיל שכל החברות שלי אמהות (שוב, אנחנו דתיים) וזה קצת מבאס אותי שחבר שלי כל פעם מתרץ לי תירוץ אחר (חוסר כסף בעיקר למרות שבתאכלס יש לנו מספיק).
    בנוסף למצב העגום הזה, אני סטודנטית והוא עוד לא. הוא כל הזמן אמר לי שהוא רוצה להתחיל ללמוד מדעי המחשב, ומשנפתחה ההרשמה ללימודים (לפני חמישה חודשים) אני מנסה ללחוץ עליו שירשם וכל פעם הוא בא בטענה אחרת למה זה לא מתאים עכשיו. פעם אחת הוא אומר שהוא לא יכול גם להתחתן איתי בקרוב וגם להיות סטודנט כי מישהו צריך לעבוד. אחר כך הוא אומר שאולי עדיף לעשות לימודי תעודה במקום תואר.
    אני חייבת להגיד שבאתי לקראתו וחיפשתי בשבילו מקומות שאפשר ללמוד בהם לימודי תעודה, וגם כשמצאתי הייתי צריכה לבקש ממנו יום יום שיתקשר אליהם. כשהוא התקשר, כמה דברים לא מצאו חן בעיניו והוא אמר להם שיבדוק. עבר כמעט חודש והוא עדיין "בודק". מלחיץ אותי המצב הזה!
    אני מפחדת שהוא פשוט אדם חסר אחריות ולא יוזם. איך יש לו את הזכות להלאות אותי ככה כל כך הרבה זמן? איך זה נראה מהצד? שחבר שלי גם לא רוצה להתחתן וגם לא רוצה להתחיל ללמוד. הרי זו הנורמה..
    אני לא יודעת מה לעשות, אני כל היום בוכה (אנחנו נפגשים פעם בשבוע וגם בפגישה שלנו אני מקטרת על זה והוא טוען שזה הורס את המצב רוח עד שנפגשים).
    בבקשה תייעצו לי. אפילו אמא שלו התערבה (רק בנושא הלימודים) וזה לא כל כך עוזר.
    אני מפחדת מהמצב הזה.. מפחדת שאין לי עתיד טוב איתו, עתיד בטוח שלא עבודה טובה ומסודרת הרי הבעל הוא המפרנס העיקרי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חבר "מפוחד"

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לשחרר -

בני
    04/07/2016

היי

לקחת על עצמך תפקיד קשה מידיי, שחררי. הוא צריך לקחת אחריות על החיים שלו. את יכולה לכוון, לייעץ במידה והוא זקוק לייעוץ שלך. אבל לא לקחת על עצמך את כל המשימה.
    אז שחררי, לגמרי. לא עוד דיבורים על הנושא כלל וכלל. זה קשה אני יודע. אבל משתלם. למה משתלם? כי או שהוא יפנים שאין אני לי מי לי. או שאת תפנימי שהמנוי לא זמין וחבל על הזמן והסבלנות כי את משקיעה באדם הלא נכון.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדבר האם יש חששות בקשר

טלי צרקינסקי
    05/07/2016

נוגה שלום,

אני מצטערת לקרוא על הכאב שלך.

ממה שאת מתארת וקצת להרחיב תיאור בפורום, יתכן וחבר שלך חושש מנישואין או שיש שאלות בנושא הזה.

את לוקחת תפקיד גדול בתוך הזוגיות של "לסדר" עבורו דברים שהם באמת צריכים לבוא מתפקוד העולם שלו ותפקוד המקום שלו/הרצון שלו ונראה שזה מכניס גם אותך ואת הקשר למעגל של תסכול גדול וזה לא מהתפקידך לקחת.

בשלב שאיתמם נמצאים, אני מבינה את החשיבות לדבר על איפה אתם עומדים. חשוב להביא את הדברים לא ממקום של לחוץ, אלא באמת ממקום שבבודק מה כל אחד רוצה, לרבות החששות/הרצונות ועוד.. ולא לחשוש לדבר על זה..

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו