מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איך ממשיכים מכאן? מבולבלת ולא יודעת מה לעשותבת 2805/07/2016
שלום,
לפני כחודש וחצי יצאתי ממערכת יחסים ארוכה שהיו בה הרבה טלטלות רגשיות. בן הזוג לא נתן לי תחושה שאני יכולה לסמוך עליו. פחדתי שבכל רגע הוא יכול לקום וללכת, וקיבלתי את הרושם שהוא מחפש את ה"כיף" בלבד, ובכל פעם שקצת קשה, בין אם בגלל דברים שקשורים אלינו או בגלל דברים חיצוניים, הוא בורח תוך כדי שהוא פוגע ברגשות שלי.
למרות הכל קשה לי להפסיק לדמיין שהוא מבקש לחזור. אני חושבת שזה נובע מכך שפרידות כמו זו קרו לנו כבר כמה פעמים בעבר, והוא תמיד חזר. הוא מנסה לשמור איתי על קשר. הוא לא אומר שהוא רוצה לחזור, אבל הוא קורא לי יותר ויותר בכינויי חיבה, מזכיר "בדרך אגב" דברים שמזכירים לי ימים טובים... הדברים האלה מבלבלים אותי וגורמים לי לשכוח כמה הוא לא טוב בשבילי. הם מכניסים אותי שוב ל"משחק" הזה, לשלבים הנעימים של החיזור ושל הרצון לכבוש ולהיכבש. אני לא מסוגלת להגיד לו שיפסיק, כי יש בי תקווה שהפרידה הפעם הכאיבה לו במיוחד והוא באמת רוצה לעשות שינוי.
ניסיתי לחזור לאתר היכרויות, ושיחות עם בחורים אחרים עושות לי רע. אני לא מסוגלת לצאת לדייטים. אני מרגישה שאני תקועה רגשית ונכנסת עמוק יותר ויותר לתקוות שווא שפוגעות בי. אני מבולבלת וכואבת.
איך ממשיכים מכאן?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר לא בריא
טלי צרקינסקי06/07/2016בת 28,
נראה שהקשר שאת נמצאת בו הוא "קשר ולא קשר" והוא מאד לא בריא עבורך.
פרידות רבות, קשר שלא נותן ביטחון, שיש בו טלטלות רגשיות, שיש היעלמות שלו ואת לא יודעת אם הוא יקום וילך, הגיוני שיותיר אותך עם תחושות קשות. בוודאי קשר שיש בו גם פגיעה רגשית הוא לא קשר בריא.
יש בעיני כאן מס' שאלות לחשיבה:
מה הדפוס שמשאיר אותך בקשר הזה?
איך היו לך קשרים בעבר? האם היה להם אופי אחר/דומה?
מודל זוגיות שאת חווית/נחשפת אליו (בבית וכו'?)
חשוב לדעת שאין לנו כל אחריות לשינוי של אדם אחר.. רק האדם עצמו יכול להיות אחראי על השינויים שלו (אם הוא רוצה כמובן).
חשוב לא להישאר במקומות (לרבות זוגיות) שגורמים לך מצוקה כזאת.
אני מזמינה אותך לחשוב על הנקודות שהעליתי ובמידת הצורך ניתן לפנות לייעוץ מקצועי לבחון אותם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה + תשובה
בת 2806/07/2016היי,
תודה רבה על התשובה.
הסגנון הזה לא דומה לאף קשר שהיה לי בעבר. גם המערכות היחסים הרציניות וגם התחלות שלא צלחו היו "בריאות" יותר - גלויות, יציבות, וכאשר הן נגמרו הדבר נעשה בצורה טובה אך החלטית. ההורים שלי נשואים ולא ראיתי בעיות זוגיות חריגות בבית כשהייתי ילדה.
אני יודעת שלו היו מערכות יחסים בעבר באופי דומה. אני חושבת שזה גם תורם לחוסר הבטחון שלי איתו, כי אם יש בחורות שהיו וחזרו והיו וחזרו, מה אומר שהן לא יחזרו שוב? הוא לא נתן לי מספיק בטחון כדי לדעת שהן היסטוריה (עם חלק הוא שומר על קשר, מה שעוד יותר מסבך. הוא אומר שהקשר ידידותי בלבד, אבל איך אני יכולה לדעת?).
מה משאיר אותי איתו? הרגעים הטובים, אני חושבת, גם מבחינת התקשורת וגם מבחינת איך שהוא גרם לי להרגיש. אני יודעת שהם לא שווים הרבה בצירוף הרגעים הקשים וחוסר היציבות, אבל משהו בי מקווה לשינוי כך שישארו רק הצדדים הטובים. ואני לא מצליחה לשחרר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
טלי צרקינסקי06/07/2016נראה שאת מזהה מה שקורה בתהליך שלך אך כנראה שיש איזה "סחור סחור" בקשר שפעם טוב ופעם לא...
הקשרים שלך בעבר היו יציבים והמודל בבית היה נכון.
השאלה האם הקשר אתו אכן לוקח אותך למקום של חוסר ביטחון (אני מניחה) וקושי לשחרר כפי שאת מציינת.
ולעמוד את הטוב מול הקשיים וחוסר היציבות שיש בקשר.
והאם את לא רוצה למצוא לך היום קשר שיש בו יציבות, אמון, ביטחון ופרמטרים שחשובים בקשר זוגי.
אני רואה שאת עונה לעצמך וחשוב לבדוק מה בדיוק קשה לך לשחרר ומה המקום שבו את נותנת לו את האחריות על השינויים במקום לקחת אותם על עצמך.
חשבי על הדברים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)