קנאה בריאה או קנאה חולנית ולא הגיונית?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קנאה בריאה או קנאה חולנית ולא הגיונית?
    בוגי
    10/07/2016

שלום רב
    אשתי עוסקת בפעילות ספורט (ריצה) ואתמול עדכנה אותי שהשכן שלנו, בחור גרוש, הזמין אותה לריצת בוקר משותפת. אינני יכול לרוץ איתה בשעה הזו מכיוון שאנו עובדים בשעות הפוכות (אני בבוקר והיא בערב). שנינו נשואים זמן רב בגילאי ה-40 + שני ילדים.

מאוד התנגדתי להחלטה לרוץ יחד איתו והיא מצידה העלתה תהייה האם אינני סומך עליה?

עליה אני סומך, אבל עליו בכלל ובכלל לא!! הנ"ל גרוש טרי...

אשתי כאמור עוסקת בריצה כספורט ואף רצה יחד עם קבוצת רצות במשך השבוע ולעיתים אף בסופי שבוע.

הדבר הוביל לוויכוח גדול היום כשאשתי טוענת שאני קנאי ולא נותן לה מרחב נשימה, לא מפרגן לה וכו'. אני מאוד מפרגן לה לרוץ - עם חברות, בקבוצה - א ב ל לא עם גבר גרוש

מה לדעתם, מי צודק?
    מה אתם מציעים לעשות?
    בוגי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לדעתי אתה צודק!

נעמה
    10/07/2016

ברור שהיא לא אמורה לרוץ איתו, אתם נשואים עם ילדים, אין לה בכלל מה להיות באינטרקציה איתו חוץ משלום שלום.. זה לא עובד ככה בכלל.
    שתרוץ עם קבוצה, חברות.. אבל לא שכן גבר! חוצפנית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנאה בריאה או קנאה חולנית ולא הגיונית? - תגובה

עדי בדיחי
    11/07/2016

שלום בוגי,

לכל זוג יש את הגבולות שלו, יש זוגות שמוכנים לתת אחד לשני מרחב גדול יותר ויש שפחות.

כשיש חילוקי דעות בין הזוג קודם כל צריך לשבת, לשוחח, ולנסות להבין מאיזה נקודה כל אחד מגיע. אין פה עינין להאשים "אתה לא סומך עליי" וכו', אלא להבין באמת מאיפה אתה מגיע ומאיפה היא מגיעה. יש הרבה אנשים שעושים ספורט יחד, ועם זאת אני יכולה להבין את הצד שלך. סביר להניח שאם הבחור ינסה לעשות משהו, אשתך תהדוף אותו או במקרה ה"גרוע"- זה יחמיא לה, ושם זה יסתיים. יש נקודה נוספת- שכל עוד קיים כבוד הדדי והבנה אחד של השני, נבוא זה לקראת זה, ואם קיים משהו שעלול מאוד לפגוע בך (לא "כל משהו", אלא משהו ספציפי ונדיר) הציפיה הברורה היא שהיא תוותר על כך או תמצא פרטנרית לרוץ איתה. הכל למעשה תלוי בכבוד שלכם זה לזה, ביכולת שלכם "לראות" זה צרכי זה, ולוותר על שלכם כשיש צורך.

נסה לחשוב על הנקודה הזאת, אולי זה יתן פתח לשיחה מתאימה על כך.
    בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו