מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם ביקשתי בקשה מוגזמת בחלוקת נטל בבית???מירי19/07/2016
שלום אני בת 35 נשואה ואימא לשלושה ילדים , אני רציתי לשאול שאלה בעניין בעלי..
אני עובדת 3/4 משרה ומגיעה הביתה כל יום לקראת 4 ובעלי עובדת בשתי עבודות מוקדם בבוקר וחוזר לקראת 12 בצהריים , ובערב לכמה שעות (חצי משרה).. בצהריים הוא נח . והיות שכמעט הכל נופל עלי ( טיפול בילדי, חוגים,בית, בישולים וכו') בקשתי מבעלי לחלוקת נטל , הכוונה שהוא גם יעשה משהו בבית וזה שהוא יבשל (מזל שהוא יודע לבשל) ומידי פעם יוריד זבל, ובזמנו הפנוי קניות לבית ולא מבקשת ממנו שום דבר יותר. בעלי טוען שאני צריכה לעשות הכל בבית כמו כל אישה ומידי פעם אם הוא יוכל הוא יעזור לי... ורציתי לדעת האם אני ביקשתי ממנו בקשה מוגזמת בעניין הבישול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ביקשתי בקשה מוגזמת בחלוקת נטל בבית??? - תגובה
עדי בדיחי19/07/2016שלום מירי,
חלוקת הנטל משתנה מבית לבית, כמובן אין נכון ולא נכון. יש את מה שנכון לכם כיחידה זוגית ומה שפחות. אני מבינה מדברייך שבעלך עובד בשתי עבודות, ונח בין שתיהן. כמובן זה בוודאי מתיש. בעוד שאת גם עובדת שעות לא מבוטלות ומגיעה עייפה.
אפשר לשוחח עם בעלך על "סידור" שיתאים לו, שימים שהוא יחליט ובשעות שהוא יקבע (נניח משלוש עד ארבע, מארבע עד חמש) - מה הוא מוכן לעשות: פינוי האשפה, בישול למספר ימים שיהיה אוכל מוכן במקרר, או כל מטלה אחרת- שהוא יבחר (כדי להשיג שיתוף פעולה מירבי).
העזרה יכולה להיות גם ממוקדת בילדים, כמו הסעה לחוג, או מקלחות בשעות הצהריים כשהוא נמצא. כמובן אחרי המנוחה שלו.
הרעיון הוא לערוך הסכם משותף, ולא משהו שיציף אותו, ואולי הדרגתי- כדי להביא אותו לשיתוף פעולה.
השיחה המקדימה לכך צריכה להיות מזמינה, כשאת מבינה ומביעה הבנה לצורך שלו במנוחה ולאפשר לו אותה. לחדד כי שניכם עובדים והעזרה שאת זקוקה לה אינה רבה, ומאוד תעריכי אותו עליה. נסי להכניס הרבה כבוד ואכפתיות לשיחה, אני בטוחה שזה "ידביק" אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)