האם היא המתאימה לי ביותר....?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• האם היא המתאימה לי ביותר....?
    יובל
    24/07/2016

היי
    אני בקשר עם בחורה כבר 9 חודשים
    וגרים יחד בגדול טוב לי אני גם חושב שלה טוב
    אנחנו חווים בקשר עליות וירידות. אני מרגיש שבת הזוג לא משתפת אותי מספיק בחיי היום יום שלה ואף אומרת שאני אובססיבי אליה..
    אני יודע שהיא מחכה שאני אציע לה...
    השאלה שלי איך אני יכול לדעת שזאת הבחורה שהכי מתאימה לי
    או מה שאני צריך לשאול את עצמי..
    זאת החלטה קשה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא לנו התשובות, אבל מחדדת כמה דברים

עדי בדיחי
    25/07/2016

שלום יובל.

לא ציינת בני כמה אתם ומה טיב הקשר, סביב מה יש ירידות בקשר ומה סה"כ הדינמיקה מבחינת תקשורת. אלו דברים שחשוב לי לדעת לצורך מענה מקיף יותר.

יתכן ואתה אדם שיש לו צורך גדול בשליטה, ורוצה לחוש בטוח גם במערכת היחסים ובעוד תחומים בחייך. אולי בת הזוג חווה את זה כחודרנות ולא כהתעניינות או אכפתיות.. והדבר עלול להרחיק אותה מאוד. העובדה כי היא רוצה למסד את הקשר או מצפה שתציע לה, עדיין לא אומרת שהתקשורת היא מיטיבה ויעילה, וחשוב לחדד זאת לפני כל מהלך דרסטי כמו הצעת נישואין.

אני כמובן לא אוכל לתת לך תשובה אם היא האחת שלך, אני כן יכולה להמליץ לשוחח איתה על עינין התקשורת, איך היא חווה אותך בקשר, למה היא מתכוונת באומרה שאתה אובססיבי- אולי יש אמת בדבריה? צריך לבחון את הדברים בחוכמה, ברוגע, ולא מתוך מקום בו אתה חש אשמה אלא קבל זאת כ"מתנה"- להבין האם יש דפוסים בקשר שעלולים לחבל בו- כמו חודרנות, פולשנות, רדיפה אחריה לתשומת לב- אלו השערות בלבד כמובן..

החשוב הוא בעיניי- לחדד את התקשורת, לשוחח בנעימות על הדברים ומתוך מקום לרצות בשינוי, ולא להישאר באותן עמדות. אפשר לקבוע שיחה אחת קבועה בשבוע, שבה שניכם משתפים זה את זו.

צריך לציין גם, שיש טיפוסים שפחות משתפים, שיותר זקוקים למרחב ולספייס, שצריכים להיות "לבד" יחד עם ה"ביחד", והלבד שלהם מאוד חשוב להם. לעומת טיפוסים יותר "תלותיים" באחר, יותר צריכים להיות "יחד" ולהרגיש טוטאליים. כשהפכים כאלו נפגשים- העבודה צריכה לעשות לכיוון קו האמצע, ולהבין כי לא מדובר בריחוק שהוא אישי "נגדך" או רצון להסתיר פרטים, אלא כי זה הטיפוס עצמו ואלו הם דפוסיו מול כולם (בכל מערכת יחסים ולאו דווקא בזוגיות).

בהצלחה רבה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו