מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עדיין חושבת על האקס למרות שיש לי חבר שאני אוהבתחסוי26/07/2016
אני בזוגיות מאושרת כבר שנה וחצי עם בן זוג שאני מאוהבת בו בצורה מטורפת , לפניו היה לי מישהו עם מערכת יחסים מורכבת בעיקר משחקי קנאה ואהבתי אותו ממש עדיין חושבת עליו למרות החבר וסוג של מתגעגעת אני לא יודעת מה אני מרגישה ומה עובר עלי מישהי עברה את זה ויכולה להסביר לי איך מתגברים על מצב כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעלה בפנייך מספר נקודות
טלי צרקינסקי27/07/2016שלום לך,
את כותבת שיש לך מערכת יחסים מאד טובה, שאת מאוהבת בחבר שלך.
כאשר מציינים "אוהבת" בדר"כ זה סוג של "אידאליזציה" (הכל ורוד, הכל מושלם) לאדם השני התאהבות היא חוויה נפלאה ומרגשת. לבסוף, מערכת יחסים בוגרת אשר נמשכת, הופכת לאהבה בוגרת, כזו שיכולה להכיל בה את חוסר השלמות שלנו כבני אדם.
שאנחנו יצורים של "גם וגם" ואנחנו שלמים כמו שאנחנו, עם המעלות ועם החסרונות (השאלה על מה להתפשר כמובן וזה עניין אישי).
נשמע שטוב לך.
מדוע את חושבת על מערכת היחסים הקודמת שלך? לא ניתן לדעת דרך הפורום, אולם יש שאלות שאפשר לחשוב עליהן. האם היא נסגרה כמו שצריך או שאת מרגישה שיש עניינים לא פתורים שם? האם היה זמן לשהות לבד אחרי הפרידה או שמערכת היחסים הנוכחית הגיעה מהר? האם זה קורה כשיש רגעי משבר בזוגיות הנוכחית? האם את יכולה לזהות טריגרים (זרזים) אשר מביאים למחשבות האילו?
וחשוב גם לדעת כל כמה זמן זה מופיע ועד כמה זה מציף.
יכול להיות שבגלל ההרסנות של המערכת הקודמת את לא כ"כ מאמינה שמגיע לך הטוב הזה שיש לך המערכת היחסים הנוכחית.
יש כאן הרבה מה לשאול ולבחון.
ההמלצה היא בהחלט להיות נוכחת במקום טוב ומיטיב ולא במערכת הרסנית ולא טובה.
שנה וחצי הוא זמן לא מבוטל לקשר כזה ויש מקום לשחרר את הקודם ואף לחשוב עם עצמך - מה הדברים שגרמו לפרידה, מה היה לא טוב שם אל מה את מתגעגעת? את יכולה אף לכתוב לעצמך את הדברים.
חשבי על הדברים על מנת שתוכלי לעשות מעין סגירה פנימית עם עצמך ולשחרר את זה בעיקר לא ממקום של לשפוט או להאשים את עצמך. לא זו המטרה.
יש לי הרגשה שאם את מאושרת בקשר, כנראה שהמחשבות לא מציפות אותך, אולי עצם קיומן לעתים מביאות לרגשות שונים, אחרת כנראה לא היית יכולה להיות באמת נוכחת ומאושרת בקשר שלך כיום.
בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)