פייסבוק ובנות אחרות. מה דעתכן?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פייסבוק ובנות אחרות. מה דעתכן?
    דניאל פיקארדל
    01/08/2016

שלום, אחת ולתמיד הייתי מאוד רוצה לשאול מה דעתכן על זה שבן הזוג מוסיף בחורות לפייסבוק? האם זה מעיד על בגידה?
    פרטים יבשים: אנחנו ביחד שנה, וזה ככה באופן קבוע, לא נשואים. כמעט כל כמה ימים עולות לי תמונות של בחורות שהוא עושה להן לייקים על תמונות, הוא בן 29. חלק מהן נוספו לפייסבוק באותו הרגע וחלק מהן הוא סתם עושה לייקים מבלי להוסיף אותן.
    כבר שאלתי אותו בעבר על מישהי ספציפית שנוספה גם והוא מיד לאחר מכן מחק אותה ועשה לי על זה ברוגז שבוע.
    היום, היא בחברים שלו חצי שנה כבר והיא גדוןלה ממנו ב10 שנים כנראה גרושה ויש לה גם 2 3 ילדים גדולים. הוא עושה לה לייקים על תמונות באופן קבוע וששאלתי לאחרונה מה נסגר איתה מאז שהיא בחברים שלך? הוא אמר שאני יכולה להיות רגועה שהוא אפילו לא התכתב איתה ואין לו את הטלפון שלה. שאלתי אם אני יכולה להיות רגועה גם בהקשר של אחרות? הוא אמר הכל בסדר אל תדאגי. אבל אני מאוד לא שקטה, אני מוצאת את עצמי כל הזמן בודקת אחריו ואני יודעת שהוא לא אוהב את זה, כל הריבים שלנו והפרידות בעבר היו על דברים כאלה. זה גורם לי לחוסר אמון ולחשוב שהוא אולי בוגד בי.
    אז נשאלת השאלה כי אני שומעת חילוקי דעות בנושא..
    חלק אומרים לי לקחת אותו לשיחה ולברר ועשיתי זאת והבנתי שאסור לי לעשות את זה כי אחרי זה הוא עושה לי ברוגז של שבוע ואף בעבר מתעצבן ונפרדים. אנחנו שנינו נושקים ל30, אני באמת לא מבינה אם זה משהו שמעיד על בגידה? או אולי חוסר רצינות? אציין גם שהיחסים בנינו בסדר, לא היה משהו חריג אחר שיכול להיות קשור לזה, הוא לא נעלם בלילות כך שיכול להעיד על בגידות.. לא עשיתי שום דבר לא רבנו או משהו, זה ככה על בסיס קבוע.
    חלק אומרים לי שזה שטויות הרי לזה פייסבוק נועד ושאני לחוצה מידי וגם אין לי גישה ל]פייסבוק שלו על מנת לבדוק והאמת שאני גם לא רוצה לבדוק.
    הוא מאוד לא אוהב את ההתנהגות שלי שאני ככה חשדנית, נפרדנו על זה המון.
    כרגע אנו יחד אבל הדפוס חוזר על עצמו.
    מה דעתכן? חשוב לי לשמוע אם לדעתכן זה בגידה? אם בן הזוג שלכן היה מתנהג ככה מה הייתן עושות? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמון והדדיות- לדבר על זה

עדי בדיחי
    01/08/2016

שלום לך,

לכל זוג הגבולות שלו. אכן פייסבוק היא רשת חברתית שנועדה ליצור קשרים ו"קורים" אחד לשני ובכך כביכול להביא ליותר שיתוף, גם עם אנשים שאנחנו לא מכירים. האם היא עושה את עבודתה נאמנה או לא, זה לדיון אחר.

העינין הוא, שככל שיש שיתופים ותקשורת כזו או אחרת עם אנשים, ובהכרח עם כאלה שאנחנו לא מכירים ומוסיפים אותם למעגל החברים (וירטואלי או לא)- הדבר עלול להכניס יותר מתחים למערכת היחסים- כל עוד היא רגישה לכך. כלומר, כל עוד את כבת זוג רגישה לכך- בן הזוג יודע זאת, ועלול בסופו של דבר לא לשתף או להסתיר פרטים- דווקא כי את חשדנית ורודפנית עבורו. את, נמצאת במצוקה מסוימת, ולא רואה דרך אחרת להציף את זה.

העובדה שאתם נפרדים או רבים וזה האישיו הקבוע ביניכם יכולה לספר עד כמה הדבר הזה משמעותי לך (ולו) בתוך הזוגיות. אבל מסתתר פה משהו גדול יותר, והוא אמון והדדיות. הוא חש שאינך מאמינה בו - אחרת לא היית כ"כ חוקרת, ואת חשה כי אין הדדיות וכבוד מסוים למה שאת מעלה. כלומר, אפשר לא להסכים ועדיין לקבל את הדעה שלך. "אל תדאגי" אולי לא מאוד מספק אותך כתשובה? אולי צריך לערוך שיח יותר מקיף על אמון, הדדיות, כבוד אחד לשני. מה באמת מפריע לך, מה חשוב לך- אולי טיפה לשים את הפוקוס על הפירגון כלפייך, על חיזור- להחזיר יותר ריגוש למערכת היחסים.

מה שאני מכוונת אליו הוא שבעצם מדובר פה במערכת יחסים שמאויימת ממשהו חיצוני, על שני בני הזוג להבין ביחד מה עומד מאחורי זה, ולחשוב יחד ולא בהתקפה הדדית איך אפשר להרגיע- אותך, ואותו. איך הוא לא ירגיש מותקף ורדוף, ואיך את תחושי בטוחה. את נמצאת עימו שנה, זה הרבה זמן במובן מסוים. אם אין לך סיבה אמיתית ומוחשית לחשוד בו, אני לא בטוחה שלבוא אליו כל פעם עם התלונה הזאת זה משהו שיעזור לך להיות רגועה יותר, אולי הפוך- אולי זה רק "משבלל" (שבלול) אותו יותר, וגורם לו להסתגר.

צריך לחשוב על דרך תקשורת מתאימה יותר לפתוח את נושא האמון וההדדיות ולנסות להצמיח שם משהו חדש, ולא האשמות שיביאו לפרידה, כי לא זה מה שאת רוצה בו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו