מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הבן מנישאוין קודמים של בעלי רוצה לגור אצלנו תקופה בקיץאנוני03/08/2016
שלום לכולם,
בחיים לא כתבתי בפורום, אך מרגישה שכעת אין לי מקום אחר לפנות אליו , כדי להישאר אנונימית ולקבל תשובות לדילמה הקשה שאני נמצאת בה.
לבעלי (44) יש ילד מנישואין ראשונים (אני אישתו מס'3). הילד בן 18.5.
עד היום הוא היה מגיע אלינו פעם בשבועיים לסוף שבוע.
לנו אין ילדים משותפים עדיין ולבעלי יש בעיה רפואית להביא ילדים באופן טבעי. הדרך היחידה היא IVF. הפריה חוץ גופית. אני צעירה בת 30 בקרוב, ואני מוכנה לעבור הכל כדי שיהיולנו \ לו ילדים משלו. כן, ילדים משלו, הילד מנישאוין קודמים לא שלו (אישתו בגדה בו בזמנו ושיקרה כמה שנים טובים עד שהוא עלה על זה). יחד ם הכל, הוא לא ויתר עליו והוא אבא לכל דבר.
עד עכשיו היה גר עם אמא שלו וכעת , כאשר הוא התבגר ויכול להחליט החלטות לבד, הוא מתעקש לגור אלצנו תקופה מסויימת בקיץ, כי זה חוסך לו חצי שעה נסיעה בבוקר לעבודה. כן, יש לו רישיון ואוטו צמוד עם דלק על חשבון החברה.
אני נגד. נכון, זה נשמע שאני שטן כאשר אני אומרת "לא", אבל אני פשוט לא מסוגלת לעבור את זה. תמיד הילד שלו היה פגוע מנשים אחרות של בעלי, ודיי עשה לי דווקא בכל השנים שאנחנו ביחד.
אני מפחדת שהיחסים שלנו יהרסו בגללו. הוא כבר שבוע אצלנו ואני מאוד קשה עוברת את זה. לא יודעת להסביר מה בדיוק עוברת עליי, אבל הפחד מתגשם ואכן מאז שהוא אצלנו, אנחנו לא מפסיקים לריב. אני כל הזמן עצבנית, חסרת סבלנות ומצב רוח.
בעלי כמבון פוחד לפגוע בוולהגיד לו לא. אבל זה לא שהוא לא רצוי אצלנו, פשוט הקטע של מגורים אצלנו ולא רק סופי שבוע, משגעת אותי. בעלי רצה שאני אגיד לילד (נער בגובה 185 עם 80 קילו ) שלי יש בעיה עם זה , אז אחרי שדיברתי איתו, הילד התחצף ואמר שאסבול אותו כמה שבועות ולא אמות מזה כי הבית הוא שלו גם. ושאני אתפשר ואוותר. כן הילד, מלמד אותי חיים....
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעלה מספר נקודות והמלצות
טלי צרקינסקי03/08/2016אנוני שלום,
אני קוראת מבין הדברים שאת מביאה לפורום מספר דברים שכנראה משפיעים עליך רגשית והם טבעיים.
ראשית, נושא הפריון של בעלך שכמובן לא נוצר באשמתו, אך לעתים קורה שבגלל בעיות זרע כאילו או אחרות, יש צורך בטיפולי הפריה חוץ גופית (IVF) גם אם האישה בסדר, דבר שעשוי לעורר רגשות לא פשוטים ובכלל הכניסה לטיפולים כאילו והרצון לעבור אותם בכמה שיותר שלווה נפשית ובהצלחה.
נקודה נוספת היא חוסר האמון של בנו בנשים. הוא נולד למערכת יחסים שנוצרה בתוך חוסר אמון, מתוך בגידה. די מובן שהוא יפתח חוסר אמון בנשים. אביו הלא ביולוגי (בעלך) לקח עליו את תפקיד האבהות וזה באמת מעשה יוצא דופן. האם פעם דיברתם על כך? האם יש אב ביולוגי כשיר בתמונה? למרות שאב מגדל יותר "אב" מאב ביולוגי.
באשר לנושא האירוח בקיץ, לדעתי את הגבולות בעלך צריך לשים בקשר עם בנו ולא את.
בוודאי ששהייתו אצלכם תביא לתקשורת שלך עם בנו אולם אם יש בעיות, בהחלט יש מקום להעלות אותם בקשר הזוגי שלכם, לשתף אותו בחששות שלך ובמצב המורכב ולחשוב ביחד איך ניתן להתגייס בתקופה זו בצורה הרגועה ביותר שאפשר. גם מבחינתך, גם מבחינתו ולהעביר לבן את הגבולות שחשוב לכבד בבית כשהוא מתגורר תקופה זמנית אצלכם. אולי שיחה משותפת שלכם אתו? אולי בעלך אתו?
חשבי על הדברים, לדעתי יש כאן מורכבות של מספר היבטים שמציפים, אני מבינה אותך, דברי עם בעלך כששניכם קשובים, רגועים, ללא שיפוטיות או האשמות והחליטו יחד שהקשר שלכם יקר מאד והוא לא יפגע בגלל שינוי זמני כזה ומה צריך לעשות לשם כך.
בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)