מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אגו או סתם שמירה על הנפש? איך מבחינים ואיך פותריםליאור14/08/2016
היי.
אני ובני זוגי בני 28. נמצאים בקשר מזה 3 חודשים לערך.
יש לי בעיה שאני לא כל כך יודעת איך להתמודד איתה. הכל טוב בקשר עד כה. יוצאים, נהנים, סקס נהדר, אנחנו מצחיקים אחד את השני, יש לנו את אותם תחומי עניין ואני באמת מרגישה שאני מתחילה להתאהב בו והוא בי אבל ....
תמיד אני מוצאת מה "לא בסדר". נכנסת לבאסה כאילו הוא לא רוצה אותי או לא בעניין שלי, למרות שכל מה שהוא עושה- מוכיח אחרת. (כמובן שהוא לא שותף לרגשות האלו שלי. הוא לא יודע מזה).
הוא כן שם לב שזה שנגיד אנחנו שוכבים יחד במיטה אחרי שקמנו/ בדיוק הולכים לישון, שאני יושבת מהורהרת... ושואל אם הכל בסדר. אני תמיד אומרת לו שכן אבל הסרטים בראש רצים.
אני לא רוצה להישמע לחוצה ולהגיד לו שאני מפחדת לאבד אותו כי הוא לא יבין מאיפה נחתתי. מה לאבד? אבל הכל בסדר! מה אני עוד צריך לעשות כדי להוכיח לה? (שוב- הכל באמת מושלם, זה לא שבאמת יש לי איזה משהו להגיד נגדו).. זו פשוט אני שיש לה בעיה שאני לא יודעת איך לפתור אותה.
האם יש לכן איזו עצה מועילה לאיך להתמודד עם הרגשות השליליים הללו? שוב, הוא עושה את הכל בסדר ואני יודעת שהבעיה היא אצלי. אני פשוט מפחדת שמרוב שאני עסוקה בלהרחיק את עצמי ממנו ע"מ לא להיפגע- הקשר הזה יסתיים.
אציין כי יצאתי ממש כמה ימים לפני שנהייתי איתו מקשר של כמעט 5 שנים שסיימתי מיוזמתי. אולי זה נותן משהו? (סיימתי ואני שלמה עם זה) .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריחוק כמנגנון הגנה
עדי בדיחי15/08/2016שלום ליאור,
קודם כל יש לציין שהרגשות שאת מעלה הם טבעיים. כשיש משהו טוב אנחנו נעשה הרבה לא לאבד אותו, ואנחנו מאוד חוששים לאבד אותו. המנגנון שאת מפעילה הוא מאוד טבעי, הנפש בהחלט מנסה להגן על עצמה מפני פגיעה.
אולי אם פעם תעלי מולו שיש לך לפעמים רגעים כאלה, שמרוב שכ"כ טוב לכם יחד, את חוששת לאבד את זה והיית רוצה להשקיע בקשר עוד כדי שיהיה מספיק חזק לעמוד באתגרים. זה גם מראה לצד השני כמה אכפת לך וכמה את רצינית. וזה גם מוריד ממך טיפה מהעול של להיות עם כל זה לבד, ואולי בשיחה כזו יכולים להיות דברים שיועלו על ידו וקצת ירגיעו לך את החרדה.
בהחלט לקשר שסיימת יש משמעות, כיוון שסיימת ומיד התחלת אחר. כלומר לא היה הרבה זמן לעיבוד ה"לבד", וכרגע יש איזה חשש להישאר לבד, לאבד. נכון שאת שלמה עם הפרידה ההיא, אך בכל זאת זה קשר של חמש שנים- זאת תקופה מאוד ארוכה, היו בה בוודאי הרבה מאוד אירועים וחוויות.. וגם שם, אפילו שהפרידה היתה "מיטיבה" איתך, כלומר רצית בה וזה הקל עלייך- עדיין היה בה אובדן.
ולכן, חשוב להתבונן בעינין הזה של אובדן ופרידה, עיבוד ואבל מסוים. וכן חשוב להעלות מול החבר הנוכחי את הרגעים האלה שהדברים צפים לך.
מעבר לכך הייתי גם משקיעה בך, כלומר בדימוי עצמי, בביטחון עצמי בתוך הקשר, בחיזוק שעות פנאי עם חברות ואחרים משמעותיים לך, לחוש שאת גם אדם בפני עצמו ולא כל הזמן בתוך "יחידה זוגית" כמו שהיה למעשה בחמש ומשהו השנים האחרונות.. כלומר- לתת לך גם להיות לבד, בתוך הביחד הזוגי. אין בכך רע. הדבר יקל עלייך ויתן לך תחושה של ערך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)