לא יודע איך להמשיך מכאן האם לסיים את הקשר ?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לא יודע איך להמשיך מכאן האם לסיים את הקשר ?
    ליאור
    24/08/2016

היי, אז ככה אנחנו בני 30 כבר שנתיים בזוגיות וחיים יחד. זוגיות טובה ותומכת אבל.. יש לי בעיה קשה עם תפיסת העולם של בת זוגי היא פתחה עסק שלא כל כך דופק.. והיא לא חושבת על העתיד, אין הכנסה קבועה אין חסכונות ולא מוכנה לצאת לחצי משרה על מנת לחסוך להמשך החיים. הבהרתי לה שבמצב כזה אני לא מוכן להתמסד כי אני חוסך כל חודש על מנת לקנות דירה ולעתיד טוב לילדיי. אותה לא מעניין לחסוך כסף את השכר דירה ההורים שלה משלמים וכסף לא מעניין אותנו אני לא יודע מה לעשות האם לוותר על השאיפות שלי ? או להבין שאנחנו בני אדם שונים ולסיים את זה למרות האהבה? כי ברור לי שבהמשך הפערים ילכו ויגדלו. תודה לעונים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעלה מספר נקודות

טלי צרקינסקי
    24/08/2016

ליאור שלום,

אני מבינה את הדילמה שלך. יש כאן מספר דברים בעייני שכדאי לבחון לפני שמקבלים החלטה כמו להיפרד.

מבינה את המחשבה שאתה רוצה להתמסד ממקום יותר בטוח.

זה יפה מצד הוריה שהם מעניקים לכם את הביטחון של השכ"ד.

אולם אתה שואל שאלה מעבר, מה יהיה בעתיד, אם יש לכם ראיה שונה לגבי הכנסות/התנהלות עם כסף וכו'?

ראשית כל, להרבה בני זוג יש ראיה שונה לגבי נושאים כאילו, מה שחשוב הוא להביא את זה לקשר ולראות איך אפשר להכיל את הפערים שיש.

איך אפשר להגיע אל עמק השווה בתוך הקשר ולדבר על החששות שיש.

הייתי מציעה לך ליזום אתה שיחה בצורה נינוחה ורגועה, מדברת על כך, ללא שיפוטיות, שיש לכם ראיה שונה, מותר לבני זוג להיות שונים בכל מיני דיעות וכו'.. אולם כן משתף אותה מה מטריד אותך וכן אף מעלה בפניה אם לה יש לבטים שונים.

לדוגמה: האם שיתפה כמה זמן רוצה לתת סיכוי לעסק שלה? האם יש דרכים לקבל עזרה לעסק להתרומם יותר? למה היא זקוקה? האם היא מתכוונת לשים איזה קו שאם העסק לא מצליח, יש אפשרות גם להיות שכירה. האם היא חוששת מחוויה של כישלון?

חשוב מאד לדבר על הדינמיקות האילו שקורות גם אצל כל אחד ואחת מכם וגם כמובן, משפיעות על הקשר הזוגי.

חשוב גם לראות מה טוב בקשר ומה מחזיק אותו.

נסו לדבר על הדברים.. אם יש קשר טוב בכל התחומים כדאי להעלות את זה ולנסות לבחון יחד איך אפשר להתפשר לכאן ולכאן. בסופו של דבר, החיים מביאים את זה בתחומים שונים.

בהצלחה רבה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו