מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דילמה קשהשיר02/06/2007
מקווה שאני בפורם הנכון, זו הפעם הראשונה שאני כותבת בפורם כולשהו, לא יודעת פשוט למי לפנות ןמטבעי אינני משתפת אחרים (לא משפחה ולא חברים) בצרותיי הזוגיים. הסיפור שלי הוא כזה- אני בת 28, נשואה כ-6 שנים+2 ילדים. מאז שנשאנו אנחנו גרים קרוב להוריי שתמכו ועזרו בכל דרך אפשרית (סידרו מקום מגורים ועזרו עם הילדים ממש מא' עד ת'), בזכותם עבדנו וחסכנו יפה והיום עולה השאלה היכן לבנות בית? בית משלנו שתמיד חלמנו עליו.
בעלי מתעקש לבנות אצלהם במושב קרוב להוריו.
1. המושב כמרחק נסיעה ואינו קרוב להיכן שאנחנו גרים כרגע!
2. הוריו לא יתמכו ויעזרו כפי שהורי עושים. חמותי לא מפסיקה לקטר על הוצאות החשמל של המקרר (כן, כן המקרר) ואינה אוהבת שילדים שורצים אצלה בבית ומלכלכים.
3. גם מבחינת רמת חיים. המושב נידח ועלוב. לא מקיים מסגרות לילדים (לא חוגים , לא ברכה וכו')- אני חושבת על הילדים!
4. לא אוהבת את חמותי שנכנסת לנשמה של בעלי- מה עשה, מה קנה, כמה עלה, אולי תלך, אולי תביא. איתי היא כבר יודעת שאין לשאול יותר מידי שאלות.
הוריו (חמותי בעיקר) מצפים לרגע שכבר נתחיל בבניה. אני בטוחה שמופעל לחץ משפחתי והוא אינו מספר לי, מלחתחילה הרעיון של לגור קרוב להוריי הרימה גבה.
ניסיתי להסביר את חששותי אך בעלי מתעקש נחרצות. הפחד הכי גדול שלי הוא מהמשפחה של בעלי ש"בשם המשפחה" יכנסו לנו לנשמה ולכל חור בבית. לא ארגיש שם בטוחה בעיקר שכל דבר שאמא שלו אומרת זה קדוש, לא אוכל לחיות כך! ומפחדת להשקיע את חסכונותיי במקום כזה עלוב, להתגרש וגם להישאר בלי גרוש על התחת (כמו שאומרים).
אנחנו לא מפסיקים לריב, מבחינתו אין אפשרות אחרת ואני צריכה להשלים עם העובדה. מה עליי לעשות????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניהול קונפליקטים בין בני הזוג
דורית כהן03/06/2007מאיה, שלום לך
את מתארת דילמה קשה, שלפי איך שאת מרגישה הצעד של בניית בית במושב של משפחת בעלך עשוי להיות אולי צעד כלכלי נכון בטווח הקצר, אבל עלול לגרום נזק לזוגיות ולאושר האישי שלך. כרגע הויכוח שלכם הוא על איזה פתרון הוא הפתרון הנכון. עליכם לנהל שיחה מוקדמת, לפני שבוחנים את הפתרונות.
יש צורך להסכים קודם כל על ניסוח נכון של הצעד בפניו אתם עומדים, נניח:
השקעה בדיור קבע (בכוונה ניסחתי זאת כללית ולא - בניית בית במושב, כי בניית הבית היא רק אחת מן האופציות שכרגע פתוחות לפניכם.
ואז יש לקיים שיחה סבלנית וקשובה, שיחה שבה כל אחד אומר (ואפילו כותבים זאת על נייר) מה חשוב לו, ומנסח זאת כצורך, כמו:
פרטיות
שלא ייכנסו לי לנשמה
שאגור במקום שאני אוהבת וגאה בו
שאהיה קרובה להורים שלי
שנהיה מאוחדים כזוג ולא יפרידו בינינו
וכו וכו'
אחרי שכל אחד כותב ומבהיר את הצרכים החשובים לו, ועושים כמו כן גם סקירה של כל החששות המתלווים לצעד אותו אתם הולכים לעשות, רק אז מציעים פתרונות אחדים
כמו:
לבנות במושב אחר, יחסית זול, אך שיש בו שרותים חינוכיים וקצת מרוחק מן ההשפעה של הוריו, או לקנות דירה ולא לבנות בית - פתרון יותר זול.
ואולי עוד פתרונות דיור שיעלו תוך כדי כך ששניכם תעלו את הצרכים שלכם.
ומתחילים לבחון את הפתרונות השונים בהשוואה לצרכים, עד כמה כל אחד מן הפתרונות עונה על הצרכים או מתנגש בהם.
זוהי טכניקה מעולם הגישור - פתרון קונפליקטים והגעה להסכמות . אם אינכם מצליחים לעשות זאת לבדכם, אין מה להתבייש להביא זאת לעזרת מגשר או יועץ זוגי.
בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)