התלבטות לגבי קשר חדש שנוצר עם דרך האינטרנט והרשתות החברתיות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התלבטות לגבי קשר חדש שנוצר עם דרך האינטרנט והרשתות החברתיות
    בתיה
    07/09/2016

ברצוני להתייעץ לגבי קשר חדש. אני רווקה ולאחר זמן רב בנסיון להכיר דרך אתרים פנה אליי בחור מאחד האתרים, צעיר ממני בכמה שנים יהודי החי בחו"ל שמעונין להכיר אותי. כמובן שבהתחלה נראה לי לא מתאים שאכיר מישהו לא מהארץ ולא דובר עברית אך הוא הצהיר שבכוונתו לעלות לארץ בקרוב. התחלנו בהתכתבות ראשית דרך מיילים, ואחכ עברה לווטאספ. הוא סיפר על עצמו ונוצר קליק ראשוני עוד לפני שדיברנו בטלפון בכלל,וכמובן שמעולם לא נפגשנו גם!! הוא נמצא מזה כשבועיים בארץ אחרת בעניני עבודה וממשיך להתכתב איתי ומזה כשבועיים ההתכתבות עברה לפסים יותר רגשים כמו מסרים: אני רוצה אותך, אני מאוד רוצה להיות לצידך, ואף אני אוהב אותך ואת אהבת חיי וכד'. אני לא נשארתי אדישה, גם בגלל המחמאות וגם בגלל שזה זמן רב אני מחפשת להכיר וחוץ מדייטים משמימים או הכרויות שטחיות זמן רב לא הרגשתי כל כך טוב ומאושרת וכך הוא הצהיר שמרגיש משהו מיוחד. וכך גם אני מרגישה. אם כי כל הזמן מקנן בי איזה חשד מה הוא מוצא בי למרות פער הגילים ואני לא מלכת היופי אלא בחורה נאה ומשכילה.(פער של 7 שנים השוא צעיר) הבחור אלמן ללא ילדים והצהיר שאין בדעתו להביא ילדים . לפני מספר ימים נקלע לדבריו למצוקה כלכלית ואתמול פנה אליי בבקשת עזרה כספית אמנם לא גדולה אך מאחר ואימו אינו יכולה לסייע בכל הסכום.(אמנם לא סכום גדול)אך הופתעתי ולא לטובה כשהוא ביקש ממני לסייע לו בכסף. קיבלתי זאת מאוד קשה כי הרגשתי מנוצלת וכתבתי לו על כך והוא התפלא שנפגעתי מעצם הבקשה. הסברתי לו שאני כלל לא מכירה אותו והקשר בינינו תפס תאוצה רק בזכות הווטאסאפ והמילים הרומנטיות שהוא מרעיף עליי.הוא אחכ התנצל שפנה אליי והוא עדיין תקוע במדינה כי חסר לו מזומן.אני נפגעתי מאוד מהבקשה כי זה נראה שהבחור למרות הצהרותיו מחפש אולי מישהי לנצל אותה אם כי לא זה היה הרושם שעשה לי בשום שלב, אם כי היו ספקות לגבי נכונותו לעלות לישראל. אני מאוד פגועה ומאוד פוחדת להמשיך את הקשר אך הוא ממשיך להתכתב איתי ועדיין הרגשות שלי סוערים ואני מאוד רציתי להכירו וכמבון לפגוש אותו בקרוב. אודה לעצתכם הטובה מה עליי לעשות. יש להדגיש שכל הקשר עימו מתנהל באנגלית שפה שהיא לא שפת אם שלי וגם לא שלו וכך קרה שהיו אי הבנות פה ושם אך לגבי בקשתו לעזרה כספית היא היתה ברורה לחלוטין. אודה לתשובה תודה רבה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התנתקי מהקשר הזה במיידי מדובר בנוכל

טלי צרקינסקי
    07/09/2016

שלום בתיה,

אני מבינה שאת רוצה להכיר בחור ולעתים לא פשוט לצאת לדייטים שלא תמיד מצליחים.

מהסיפור שאת מתארת כאן נראה שמדובר בהונאה, אל תיפלי אליה.

הרבה אנשים שמנסים לנצל/להונות וכו'.. את הצד השני מבטיחים הבטחות שווא שהן הבטחות סרק, ללא שום בסיס מציאותי וללא שום היגיון בדיוק כמו שציינת: "אני אוהב אותך", "זה זמני אני אחזור לארץ" והגדול מכולם.: "את אהבת חיי"!

הם מנסים לעבוד על רגשות האדם וכן להציף אח"כ רגשות אשם שלא נענית להעברת הכספים אליהם.

אלו הן משפטים של הונאה שאני די בטוחה שאינך היחידה.

לא נראה לי, המשיכי להכיר אדם שראוי לך, בוודאי אל תתני לו כספים. יש לי חברה שנפלה באותו בור עם היכרות מחו"ל שסחט ממנה כספים.

תתרחקי ממנו כמו מאש!

אל תאמרי לו אתה נוכל וכו'.. פשוט נתקי כל מגע בפייסבוק/בווטסאפ/תחסמי אותו.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם את יודעת אנגלית טוב כנסי לאתר

אפי
    08/09/2016

הזה ותקראי scamwatch
    יש לך מזל שתפסת את העניין בשלב ראשוני ושאת לא מושקעת נפשית וכספית בבחור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפי תודה על הכתבה החשובה הזאת

טלי צרקינסקי
    08/09/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המהירה

בתיה
    08/09/2016

תודה רבה על תשובתכם.חסמתי את הבחור בווטאסאפ אך אני מרגישה נורא עם כל הסיפור הזה. הכרות רגילה של אנשים באינטרנט יכולה להוביל להונאה כספית!
    זה נורא איך גבר מסוגל להוליך שולל גם בחורה אינטליגנטית ומציאותית ולגרום לה כמעט לפח. קראתי את הכתבה באנגלית והיא קופי בדיוק למה שעברתי איתו בשבועות האחרונים. אני רק מקווה שלא יצור איתי קשר דרך המייל שעדיין ברשותו או להתקשר אליי לסלולארי.
    מפחיד להכיר אנשים באינטנט הרי נוכלים יש גם בארץ ולא רק בחו"ל. ותודה שוב על המענה המיידי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו