מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התנהגות לא מובנת של בן הזוג כל פעם מחדשמעיין ירמיהו12/09/2016
שלום ובוקר טוב, אני ובן זוגי בני 30.
הייתי במערכת יחסים כשנה+ איתו והההתנהגות שלו קצת מוזרה ואני אנמק: כל פעם שאני מעירה משהו שלא נראה לו או שואלת משהו, הוא מתרחק ואף עושה ברוגז של כמה ימים, מתעצבן וכועס. זה קורה רק אם לא מוצא חן בעיניו מה ששאלתי( בדרכ אלו דברים שקשורים לזוגיות שלנו, קנאה שלי למשל, או סתם הערה שזרקתי לו במכוון כי פגע בי על משהו שאמר לפני אז החזרתי לו וכו וכו)
דבר שכזה קורה בזמן האחרון יותר מידי וכך למעשה שמתי לב שזוהי הדרך שלו להתמודד עם הדברים- פשוט לברוח ולא לדבר.
לא יצא לנו להיפגש כשבוע וחצי בערך ואז שסוף סוף הוא הגיע אליי, הוא פתאום איבד את הארנק שלו והלך אחרי כרבע שעה הביתה ולא חזר אליי מה שציפיתי שיעשה הרי לא נפגשנו הרבה זמן יחסית ואתה גר 3 מטר ממני אז מה העניין? אמר שידבר איתי ושהולך בנתיים לחפש את הארנק בבית או בעבודה, הוא אכן מצא את ארנקו אבל ציפיתי שיחזור אליי. מפה לשם השיחה הזאת לאחר מציאת הארנק שלו הפכה לריב מטופש בו אני שואלת מדוע לא חזרת אליי אחרי שמצאת את הארנק?גם ככה לא נפגשנו הרבה זמן. הוא ציין שאין לו כוח לנסיעות ולצאת שוב מהבית ואנחנו מאוד קרובים אחד לשניה, ועוד משהו מוזר שהוא ציין שהוא בא הביתה לקח מפתחות של העבודה ונסע לעבודה לחפש את הארנק וכשלא מצא שם חזר הביתה ואז מצא אותו על הכיסא מתחת לבגדים. אז שאלתי אותו בנוסף- למה אתה צריך ללכת לעבודה אם אתה קודם כל בבית והגיוני שתחפש קודם בבית ולא תסע לעבודה סתם. אז הוא התעצבן ואמר שאני שואלת שאלות מיותרות ומה אני רוצה?! בעצבים. מאוד נפגעתי כי סה"כ אמרתי לו שזאת לא דרך נכונה. קודם אתה בבית תחפש בבית הגיוני מאוד והיה חוסך לך נסיעה לעבודה גם. אני מתחילה לחשוב שהוא לא באמת נסע לעבודה אלא בא הביתה ונשאר שם. בקיצור עבר שבוע ימים והבנאדם נעלם מהחיים שלי כאילו לא היה ואחרי שנה ומשהו ככה לעשות? ניסיתי לדבר איתו פעם אחת התקשרתי והוא לא ענה לי ולא חזר אליי ובפעם השניה שלחתי הודעה לאחר כיומיים וגם לא קיבלתי מענה ולא חזר אליי.
אני באמת לא מבינה מה זאת ההתנהגות הזאת? נכון שזה לא חדש לי כפי שציינתי אבל הפעם זה ממש רציני ולא כמה ימים בודדים שהוא נעלם ואז משלימים.
אני מתחילה לחשוב שאולי הוא לא איבד שום ארנק ופשוט בא אליי כי רצה לצאת מידי חובה, וגם דיבר עם אימי בטל' והיא אמרה לו שיבוא שלא ראינו אותו הרבה זמן והוא אכן בא אולי בגלל זה ולא בגללי? אמר שלום ואז פשוט הלך כי לא רצה להישאר איתי? אני ממש לא יודעת מה לעשות, להניח לזה? פעמיים הוא לא הגיב לי.
אני מרגישה שהוא כועס על סתם או שהוא פשוט רצה לריב ולחתוך את הקשר וזוהי הדרך שלו למעשה. לברוח. אני רוצה לנסות שוב לדבר איתו אבל כבר ניסיתי פעמיים ואני לא יודעת מה לעושת כעת ואם כדאי בכלל שוב לנסות?
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות לא מובנת של בן הזוג כל פעם מחדש - תגובה
עדי בדיחי13/09/2016שלום לך מעיין,
את מתארת מערכת יחסים של שנה. לא כ"כ הבנתי האם מדובר בבעיה שלאחרונה היא הסלימה או הופיעה, או שמדובר בדפוס שהיה לו תמיד ומאז ומעולם מצאת עצמך מתמודדות עם ההתנהגויות האלו בקשר בכל משבר או קונפליקט. יש לכך חשיבות.
יש פעמים שככל שהזוגיות מתקדמת וכך גם עולות הדרישות- הוא לאט לאט הפנים כי הוא לא עומד בדרישות ואת קיבלת תמונה כי מדובר בבחור שמתקשה להתמודד עם קונפליקטים וכי הדרך שלו לעשות זאת היא כפי שתיארת. יתכן והוא חש ביקורת מצידך, ולא ידע לדבר על כך (או אולי כבר דיברתם והדברים לא השתנו), יתכן והיה מתוסכל או מאוכזב ולא הצלחתם ליישב זאת בשיח. נסי לחשוב אחורה מה היו השיחות האחרונות שלכם, האם התקשורת איפשרה שיח ודיון אודות הקשר או שמדובר בדפוסים של "לא לדבר", "לברוח", וכו'.
לשאלתך האם כדאי לנסות שוב- אני לא חושבת. אני חושבת שהוא "דיבר" ע"י מעשיו מה הוא מרגיש, וכנראה הוא לא מסוגל לסיים את הקשר בדרך מיטיבה. הדרך שלו היא אכן בריחה, וחשוב להבין האם זהו דפוס שצמח מתוך הקשר ובגלל נסיבות ואופי הקשר (כפי שציינתי, אולי לא היתה תקשורת טובה, אולי בכל פעם שדברים נאמרו הם נאמרו בביקורת- גם על ידו וגם על ידך, מה שיצר תחושת תסכול וחוסר תנועה בקשר). או האם מדובר בדפוס אישי שלו שהיה פרוס לאורך כל הקשר, כבר מתחילתו, והלך והתעצם לנוכח המשברים. יש להבחין בין השניים כפי שציינתי בתחילה.
הנסיונות שביצעת על מנת לברר איתו פשר העינין הם מספקים בעיניי, הייתי מניחה לזה וממשיכה הלאה כמה שאפשר (בילויים, חברות, לימודים- כל דבר שאת יכולה להיות עסוקה בו). אם יבוא יום ויצור קשר, ובהתאם לסטטוס שלך הרגשי בעיקר- את תדעי אם לקיים איתו שיחה על כך. כלומר הדבר יהיה תלוי ברמת השלמות שלך עם הסיפור, עד כמה את עוד רוצה לגעת ולדעת או האם זה יהיה כבר מאחורייך ותחושי שאין טעם.
בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה וסליחה על האורך אך רציתי לפרט
מעיין ירמיהו13/09/2016שלום עדי ותודה על תשובתך המפורטת.
תשובה לשאלתך: הדפוס הזה לא חדש לי והוא אכן היה פרוס לאורך כל השנה הזאת כמה פעמים ולמעשה כבר קרו בעבר מקרים כאלה שאם היינו מדברים על נושא מסויים ומשהו לא היה נראה לו אז הוא היה פשוט בורח וכעבור כמה ימים בודדים נרגע ומשלימים. העניין כעת שזה כבר שבוע ימים ולא כמה ימים בודדים וזאת עוד מבלי לבוא ולדבר או את יודעת מה לפחות לומר לי שזה נגמר אבל כלום. הוא בורח וכנראה שזאת הדרך שלו באמת להתמודד עם הדברים פשוט לא להתמודד ולא לדבר ובכך לסיים את זה ככה בניתוק הקשר.
גם קרה סיפור שכזה לפני שבועיים או שלוש, שהחזרתי לו בטלפון על משהו שפגע בי שהוא אמר עליי ואז יצא שהוא נפגע בסוף. גם אז נעלם ל4 ימים וחזרנו לאחר מכן מיוזמתי ואז הוא ציין שהיה לו סיבה לכעוס. אני זוכרת שאני כל פעם שזה קרה שהשלמנו לאחר כמה ימים אמרתי לו שאתה כל הזמן עושה את זה וזה לא דרך, אבל כן דפוס זה חוזר על עצמו ואולי זה פשוט האופי שלו ככה להתמודד וזה לא ניתן לשינוי.
יכול להיות שמאס לו כבר ולכן הוא כבר לא מעוניין בכלום אבל ציפיתי שלפחות יגיד לי שזה נגמר. זה אכן דפוס שצמח, מספיק שאני אגיד משהו שלא נראה לו הוא ישחק אותה נעלב או כועס ויעלם. זאת התנהגות מוזרה בעיניי אבל בחרתי לקבל אותה היות ויש לי רגשות מאוד חזקים לבחור ובחרתי להתמודד עם זה.
אני מרגישה שהקשר קצת תקוע ויכול להיות שזאת גם הסיבה שהתסכול שלי יוצא אליו בשיחות שכבר משעממות ללא עתיד, תמיד מדברים על אותו הדבר לללא התקדמות בכלום, ורמזתי כמה פעמים לקדם את הקשר בעקיפין. בתור גבר הייתי מצפה ממנו ליותר שאנחנו כבר שנה+ ביחד שיקדם את הקשר וכנראה שמתחיל לשעמם לי וגם שלאחרונה לא נפגשים כבר אז כנראה שהוא גם רצה לחתוך את זה ולא ידע כיצד והתסכול שלי פשוט יצא החוצה רק שלא הראתי לו את זה שזה מפריע לי אבל בתכוי מפריע לי שאין התקדמות. אני מצפה ממנו שידע לכוון והוא פשוט לא. אני לא יודעת אני חושבת שגיל 30 זה כבר הגיל שצריך להתקדם.. וכנראה שהוא לא בנוי לזה אז אולי גם הוא חשב על מה לעשות איתי ובחר בדרך המוזרה הזאת שלו של לברוח כי אולי הוא בעצם לא רוצה לקדם שום דבר. אבל להיעלם? לפחות תדבר תגיד משהו.
אני גם פוחדת מפרידה, אני יודעת שיהיה לי קשה מאוד אבל אין לי כבר ברירות כנראה שזה מה שקורה כעת, הקשר היה תקוע, אין התקדמות וכנראה שזאת הסיבה שיוצא ריבים מטופשים שכאלה, אני מרגשיה שהוא לא מבין אותי ואולי כתוצאה מזה יש עימותים שוליים וכתוצאה מזה הוא נפגע? למרות שלדעתי אין לו ממה להיפגע. אבל לקחת תרגליים ולברוח זה לא דרך.
ואת צודקת אין לי מה לעשות ככ כי ניסיתי פעמיים ולא קיבלתי תשובה אז אני אניח לזה ובמידה ויתקשר אז אני לא יודעת מה יהיה אבל לדעתי זה גם לא יקרה כבר לפי המצב הנתון אבל נראה מה קורה ואני יודעת שצריך פשוט לדבר על הקשר ולאן זה מוביל כי אני כבר לא ילדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמענה
עדי בדיחי15/09/2016הי שוב,
מסכימה עם דברייך. קחי את הזמן למחשבה.. כך או כך מדובר בדפוס שיש לשנותו, קשה מאוד לחיות לצד אדם הפכפך שלא יודע להתמודד אלא בורח שוב ושוב, לא מתקשר מיטיבית או לא יודע להביא בפנייך מה הוא מרגיש/ חושב.
בהצלחה שוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא מבקש שקט
מעיין ירמיהו20/09/2016עדי יקרה, תודה שהגבת לי רציתי משהו אחרון להוסיף:
קשה באמת להתמודד עם זה כי אני שואלת את עצמי כל פעם כשזה קורה, למה אתה מתנהג ככה ומה עשיתי לו? האם בכלל עשיתי לו משהו שהוא מתנהג ככה? באמת קשה להתמודד עם בנאדם כזה ואני מאוד אוהבת אותו ולא הייתי רוצה לוותר עליו אף פעם. אבל נראה שהוא מוותר.
רציתי לספר לך שפניתי אליו שוב בהודעת "ואצאפ" אתמול:
"אני מבינה שקשה לך לדבר על זה, עבר באמת שבוע ימים ואתה לא הגבת לי, אני מבינה שזה נגמר".
ואז הוא פתאום ענה לי ורשם לי:
"אני רוצה שקט, את מתחילה להציק לי וזה לא נותן לך הרבה".
אמרתי לו "מה קשור? אתה איתי ביחד שנה ופתאום נעלם בגלל ריב מטופש על ארנק? באמת מנסה להבין את פשר ההתנהגות שלך, במקום לבוא ולדבר אתה נעלם לך ולא עונה? איזה מן אדם אתה?"
הוא: "אם אני לא עונה את אמורה להבין ולהניח לי, אני פשוט רוצה שקט לעצמי ואת חייבת להבין את זה. אין מה לבוא ולנסות לדחוף בכוח "להשלים" כי אנחנו לא בריב ולא ברוגז ולא עשית לי כלום, רוצה שקט לעצמי ואת חייבת להבין את זה."
בקיצור אלו היו דבריו, למרות משפטיו הכה קצרים האלה שלא נותנים לי שום דבר, כנראה שלבוא לדבר, אני אשכח מזה. הוא פשוט לא רוצה את זה.
זה רק מראה לי שהוא מבולבל ולא יודע מה שהוא רוצה ממני ומעצמו כנראה.
זה גם מוכיח לי שהארנק היה כנראה תירוץ בשביל ללכת הביתה ולא להישאר איתי.. אז אני אעזוב את זה וזהו. בכוח אני לא יכולה שום דבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמר את דברו
עדי בדיחי20/09/2016הי שוב מעיין,
לצערי , לאור מה שאת מתארת, אכן מדובר בבחור שמתקשה כרגע להתמודד והבריחה שלו היא ההתמודדות (הלא מיטיבה) שלו.
לא עשית משהו שיצדיק זאת.. להערכתי זהו אופיו. עם זה צריך להשלים, ולעבור הלאה.
זוהי התרת ספקות עבורך וקחי זאת כאישור להמשך דרכך בלעדיו.
בהצלחה רבה ושנה טובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התמיכה
מעיין21/09/2016שנה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)



.jpg)
.jpg)

