מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קשר ידידותי של בעלי מעורר אצלי חרדהסיוון18/09/2016
שלום רב,
אני בת 40 ובשנה האחרונה לבעלי נהיית ידידה קרובה, זה התחיל בתור קשר מקצועי בינהם, אבל הפך להיות קשר של ידידות אחרי שהיא חשפה בפניו שיש לה רומן מחוץ לנישואים. אשתי הפכה להיות אשת הסוד שלו, ומשם זה התגלגל לידידות קרובה. הם מתכתבים המון בוואטסאפ, על בסיס יומיומי, וגם נפגשים מידי פעם. בעלי אומר שיש בינהם רק חברות, ושזה מקום של איוורור עבורו, שהיא כמו חבר מעניין עבורו, שיש להם תחומי עניין משותפים ושפה משותפת, שהוא אוהב אותי ואין לי מה לדאוג, אבל אני רואה שהם מתכתבים המון, חולקים את היומיום שלהם, והוא גם משתף אותה בדברים ביננו. אני אכולת קנאה אבל גם מרגישה אשמה באותה מידה ושאין לי זכות להרוס לו קשר תמים. אבל הקשר שלהם גורם לי לחרדה עצומה. מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבולות בקשר
עדי בדיחי19/09/2016שלום לך סיון,
ראשית טוב שאת מודעת לדבר שמעורר אצלך חרדה ואת יודעת לנסח את זה טוב ונכון. יחד עם זאת , לכל זוג יש את "תורת הגבולות" שלו, והפעם להרגשתי הגבולות קצת רופפים לך. האם שוחחת על כך עם בעלך? לא מתוך מקום של חוסר אמון אלא מתוך מקום של גבולות- שהקשר ביניכם צריך להישמר טוב וחשוב לא להיסחף מדי גם בקשרי ידידותיים. הרבה פעמים עקב הקירוב והשיתוף נוצרת חברות טובה (מדי) וגם מבלי שמתכוונים עלולים לצוץ תכנים לא הולמים או לא מתאימים.
דבר נוסף- בד"כ כשיש קשר צדדי כזה שמאפשר תקשורת, הקשבה, אוורור.. וכו'- עם אדם חיצוני (כמו אותה אשה או כמו חבר טוב שתופס את כל תשומת לב הקשר אליו) זה מעיד על כך שבקשר עצמו, שלכם, אולי הדבר הזה חסר. כלומר יש מקום לחשוב איפה התקשורת וההקשבה שלכם בסדר העדיפויות בבית. אולי זהו איתות על כך שאין לבעלך את האפשרות להביא את "עצמו" לקשר, או אולי יש אפשרות אך היא לא מספיק נוכחת.
דבר אחרון שקצת הדהד כאן היא העובדה שאותה אשה מספרת לבעלך שיש לה רומן מחוץ לנישואין וקורים פה כמה דברים: הוא הפך להיות איש סודה ולבטח יש לו "אחריות" וסקרנות להמשיך את הקשר, מעבר לכך, עצם העובדה שהיא באה ומספרת לו, ועצם הסיפור עצמו של בגידה מצידה, מעלה שאלה על רמות המוסר שלה לכבד קשרים בינאישיים, ושאלה לגבי הגבולות שלה. עד כמה שניתן לסמוך עליו- לא ניתן לסמוך עליה. זאת נקודה למחשבה.
אנחנו "גיבורים" ומרגישים שגם אם יעמוד בפנינו הפיתוי הגדול ביותר- נעמוד בו ולא נאכל את השוקולד המושחת הזה.. אבל אנחנו גם יודעים שאנחנו גם אנשים פגיעים ורגישים שזקוקים תמידית לתשומת לב. וכן, עלולים ליפול לשם. רגשות האשמה וסדיקת האמון לא יאחרו לבוא ולפעמים זה מאוחר מדי. מספיק תקופה של משבר בבית, או סתם כמה ויכוחים שמעלים תסכול- ואם בינתיים יש "פיתוי" חיצוני שמולו ניתן לפרוק תסכול, זה יכול ועלול לגלוש לשם.
אני לא מכוונת לכך שבעלך אינו אדם חזק ונאמן, חלילה. אלא לכך שכולנו בני אדם, אנשים, עם צרכים. זה משרת אצלו צורך להתאוורר? יתכן. משרת צורך בכתף תומכת? יתכן. את כל אלו הוא יכול לקבל גם אצלך או אצל חבר טוב. פחות אצל אשה שבוגדת בבעלה.. להערכתי.
קראי לעומק ונסי ליצור שיחה רגועה ומזמינה עם בעלך, אודות גבולות הקשר והדברים שמפריעים לך, נסי לא לשפוט אותו אלא לדבר מתוך מקום של שמירה על הקשר, ולחשוב איתו יחד מה יכול לאוורר אותו פרט לקשר עימה, מה את יכולה לעשות כדי לגרום לו להרגיש טוב יותר איזו הכלה הוא זקוק לה. וכו'.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)