מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- החבר בחו"ל ל3 חודשים ואני לא יודעת מה לעשותאניה30/09/2016
היי לכולם.
אני וחבר שלי בני 28. היינו 4 חודשים יחד. אחרי 4 חודשים הוא טס לחו"ל ל3 חודשים (כרגע עבר כבר חודש). ידעתי מלכתחילה שהוא הולך לטוס ובאמת שאני מפרגנת לו ונתתי לו "אישור" לעשות מה שהוא רוצה ועם מי. הוא טס ואני לא מתכוונת שהוא יחזור ממורמר עליי שלא חווה את הטיול הזה כמו שהוא רצה אז שיחררתי אותו לחופשי בטוענה שאם הקשר הזה מספיק חזק- הוא יעמוד ב 3 חודשים.
הוא משתדל ליצור קשר כל יום, לשלוח תמונות ולשלוח הודעות של געגועים. אבל כרגע שבועיים אין לו תקשורת. הוא במקום שאין תקשורת בפלאפון/ אינטרנט ואני מתחילה להלחץ שמא בשבועיים הללו ישכח ממני? יכיר מישהי חדשה?
עכשיו- מצד אחד "שיחררנו" האחד את השני לחופשי, וניסיתי כבר לצאת לדייטים אבל זה פשוט לא מעניין אותי. אני מצד אחד מאוד מנסה להמשיך הלאה, מצד שני, אני לא באמת רוצה להמשיך הלאה. אני מרגישה אליו משהו שלא הרגשתי לאף אחד אחר לפניו ואני לא רוצה לוותר על זה.
מה לעשות? להיפרד בלי לדבר עבור השקט הנפשי שלי? או שכדאי כן להמשיך את הקשר ו"להציף" כל פעם את הרגש כדי שלא יכבה?
כרגע מאוד קשה לי המרחק שלו ממני. כל מה שאני רוצה זה שהוא יחזור כבר ויהיה איתי. מצד שני- אני כן מאוד מאוד מבינה את הצורך שלו בטיול הזה ואני באמת רוצה שיהיה חופשי ומאושר וללא גבולות. בטח שלא גבולות מהצד שלי.
מה הצעד הנכון ביותר? הכל מבולבל אצלי.
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החבר בחו"ל ל3 חודשים ואני לא יודעת מה לעשות - תגובה
טלי צרקינסקי30/09/2016אילנית שלום,
אני מבינה אותך ואת הקושי שזה מציף.
אני מניחה שהוא תכנן את הטיול הארוך הזה הרבה לפני שהקשר שלכם התהדק (אחרי ארבעה חודשים של חברות).
לגבי השבועיים לא ניתן להסיק מסקנות, אני לא יודעת היכן מטייל/האם יש קליטה ועוד.. לא נשמע כ"כ סביר שאם הייתם בקשר רציף הוא כבר הכיר בחורה ונהיה שם קשר...
מה שהייתי ממליצה לך לעשות זה ללכת עם תחושות הבטן שלך.
את מציינת שאת רוצה לבדוק את הקשר עם הבחור הזה, אין לך עניין כשאת יוצאת לדייטים אחרים... מאידך, חשוב שלא כל הזמן תחשבי רק על הקשר ורק על מה הוא עושה שם. אני מקווה שיש לך סדר יום, שאת נפגשת עם חברות, עסוקה עם תחביבים ולא נשארת לבדך.
יתכן מאד שהקשר יימשך עם חזרתו ארצה (אין לי פרטים כיצד היה הקשר לפני שטס, עד כמה הייתם קרובים ועוד..)
את יכולה להחליט שעשית את המקסימום במקרה והקשר מכל סיבה לא יימשך.
שאלה נוספת, האם את "מתהלכת" עם רגשות אשם שאת אפשרת את הנסיעה ואת החופש הזה. חשוב מאד שלא "תלקי" את עצמך רגשית ותדעי שמה שהחלטת היה נכון לשניכם בעת ההחלטה.
אני מקווה שיהיה קשר בקרוב ותראי מה קורה.
שנה טובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ל המענה המהיר אבל עוד שאלה
אילנית03/10/2016אכן הוא תכנן את הטיול הזה מזמן ולא הסתיר זאת ממני. ידעתי מההתחלה שהוא מוסע אבל לא יכולתי למרות זאת- לוותר עליו. הוא כל כך מיוחד בעיניי.
בהחלט יש לי חיים מלאים. טסה הרבה, עושה את כל מה שאני אוהבת, פוגשת חברים. כאן לא טמונה הבעיה. אני פשוט לא מצליחה להנות מזה. לא כשזה בלעדיו. כל הזמן חושבת על זה שיש סיכוי שזה ייגמר. לא יודעת אפילו למה. הכל היה מדהים לפני שהןא נסע. זה בתחילת הקשר, בשלב ההתאהבות הכי גדולה. אז למה שייגמר ? לא יודעת.
לא מתהלכת עם רגשות אשם כלל. אני יודעת שזה היה הדבר הנכון לעשות. לשחרר אותו לחופשי ובמידה ויחזור והקשר היה מספיק חזק וחשוב, נחזור גם אנחנו. אבל זה קשה כשהוא ככ רחוק. אני לא יודעת אם פשוט להגיד לו שנגמר ההסכם מבחינתי ושאני רוצה שנהיה ביחד כי זה קשה לי אחרת, או שלהשאיר זאת ךעצמי ולתת לו לחוות ולהתנסות עוד בחו״ל ולקחתאת הסיכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
טלי צרקינסקי04/10/2016אילנית שלום,
אני מבינה את הלבטים שלך, אני מבינה גם את רצונך לנסות את הקשר הזה ולתת לו סיכוי, כי חווית שם דברים טובים וכנראה לא רק את את חווית, אלא זה היה הדדי.
את שואלת האם להמשיך להתהלך עם החששות שלך או "לסגור" את ההסכם הפתוח שהיה ביניכם.
ההצעה שלי תהיה כנראה לפתוח את זה מולו. נכון שזה לא פשוט כשהוא בחו"ל ולא בפגישה מולך , אך מקווה שתמצאו זמן לשוחח גם כשהוא שם, צריך עיתוי שיש לו זמן לדבר.
לא הייתי שמה לו את זה כסוג של אולטימטום, אלא לוקחת את זה למקום יותר חיובי, שחווית שאת רוצה את הקשר אתו בזמן שהוא איננו וששאלת את עצמך אם לא כדאי כן לחכות לשובו ארצה ולהמשיך, כי קרו דברים טובים ביניכם.
והייתי בוחנת מה הוא מרגיש ומחכה לתגובה שלו.
במידה והיה משהו בינתיים אצלו (מה שכלל וכלל לא בטוח), אז היה. סיכמתם, קרה, אפשר עבור הלאה.
במידה ולא היה, לשאול אותו איך זה מרגיש לו לשמור אמונים אחד עבור השני עד לחזרתו ארצה.
אם את חווה עם עצמך שזה ישחרר אותך, אמירה כזאת מולו, אני בהחלט ממליצה לעשות זו. את לא באה ממקום דורשני, תובעני, אלא ממקום בוחן, בודק ומדבר על מה שאת חווה, שזה תמיד מקום נכון לבוא ממנו בקשר.
מאחלת לך הרבה הצלחה,
שנה טובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)