מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זה לא היא, זה אני?אלי11/10/2016
שלום לכולם,
אני קצת אובד עצות ולכן באתי לחפשן בפורום...
אספר קצת על עצמי:
אני בן 30, רווק, בזוגיות כבר 4 חודשים. פרפקציוניסט, רציונאלי ומעט מקובע ולא זורם.
עד לפני כשנתיים יצאתי לדייטים מדי פעם אך לא היתה לי מערכת יחסים משמעותית. לפני שנתיים הייתי בזוגיות של שנה וחצי שלא צלחה ובארבעת החודשים האחרונים אני בזוגיות די טובה.
מאז ומעולם הייתי סוליסט, מסתדר בעצמי ולא ממש הרגשתי צורך במישהי לצידי. אוהב את השקט שלי ואת הלבד שלי.
כולם מדברים על כך שבזוגיות, במיוחד בתחילתה, יש פרפרים בבטן, כל היום רוצים להיות אחד עם השני, יוצאים, מבלים וכו'.
אבל אצלי זה לא ממש ככה ואף פעם לא היה ככה (אני מאתר די מהר פגמים ומגרעות אצל בנות הזוג ומודע להן, כמו גם ליתרונות, ושוקל זה מול זה).. כיף לי להיות עם בת הזוג, אני אוהב אותה מאוד, אני מתגעגע אליה (מדברים כל יום לאורך כל היום), אנחנו דואגים אחד לשניה אך לא מרגיש את הצורך העז לפגוש אותה כל יום (היא דווקא כן), גם כשאנחנו ביחד יום שלם אני מרגיש בשלב מסוים ש'מיציתי' וצריך להיות קצת לבד... אני בהחלט יכול לראות את העתיד המשותף שלנו כי יש לנו חיבור מאוד טוב ואנחנו די דומים.
השאלה העיקרית היא: האם זה תקין? אני יודע שאין תשובה חד משמעית אבל חשוב לי לשמוע מה דעתכם
תודה,
אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר נקודות התייחסות
טלי צרקינסקי11/10/2016אלי שלום,
אנחנו אנשים שונים, בעלי צרכים שונים.
באשר למה שציינת לגבי התאהבות (שרוצים כל היום להיות ביחד, שיש פרפרים בבטן וכו'..), זהו שלב נעים, מהנה, אך הוא זמני.
בהתאהבות אנחנו עושים מעין "אידיאליזיציה" לאדם השני (הכל ורוד, הוא מושלם וכו'..) וכשיש אהבה בוגרת, היא אהבה אשר יכולה להכיל מספר דברים:
ראשית את האדם כשלם, לא כמושלם. האדם כשלם מורכב מ"גם וגם" ואף אחד אינו מושלם.
ושנית, את היכולת להיות ביחד, אולם גם את היכולת לשהות בנפרד, לאהוב לעתים דברים אחרים ולקבל את זה שגם בביחד ובטוב שיש בזוגיות, שיש גם שוני וזה בסדר.
כל אלו הם דברים טבעיים, מותר ורצוי בהחלט להיות עם עצמך לעתים לבד , התחביבים שלך ועוד..
מה שהייתי ממליצה לך לאור מה שציינת, לבחון עם עצמך האם הפרפקציוניזם, "מקובע ולא זורם" מפריעים לך בחיים? אפשר כמובן לקחת את זה לנושא שפנית אליו בפורום - זוגיות ובכלל לתחומי חיים שונים.
איפה זה משרת אותך? איפה זה מכביד עליך והיית רוצה קצת להפחית מאלו? מה החששות אם משהו לא יהיה מושלם? האם הוא יכול עדיין להיות מספיק טוב?
חשוב על הדברים.
באשר למערכת היחסים הנוכחית שלך, אתה מעלה דברים טובים שמתקיימים בה, הייתי ממליצה לך לשוחח על הדברים במידה ועולים כאילו, מול בת הזוג שלך, על מנת שיהיה לכם טוב ביחד. גם לדבר על צרכים זה מאד חשוב בקשר זוגי.
פרפרים ורצון להיות כל הזמן ביחד אינם מאפיינים קשר זוגי. (אולי בהתחלה ולא חייב להיות). יש חשיבות רבה גם בנפרדות וגם במרחב אישי לצד זוגי.
בהצלחה רבה ושנה טובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)