מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם להתחתן ללא משיכהמבולבלת15/10/2016
שלום, אני בת 33 ומזה כשנתיים בזוגיות. בשבוע שעבר בן זוגי הציע לי נישואין. העניין הוא שאני לא מצליחה להיות במקום שלם עם ההחלטה. הוא אוהב אותי וטוב אלי והוא חכם ורגיש ואני מאוד קשורה אליו רק שאני לא נמשכת אליו כ”כ והיחסים המיניים ביננו תמיד מצריכים ממני מאמץ או התחמקות. זה היה ככה מההתחלה. וזה מאוד חסר לי -ההנאה מתשוקה. אני כן אוהבת לגעת ולחבק אותו באופן שהוא לא מיני. הנושא הזה מאוד מאמלל אותי ואני בתוך הקופליקט הזה יותר מדי זמן ובשורה התחתונה מרוב התחבטויות הקשר הזה מאמלל אותי. תמיד קיוויתי שזוגיות טובה תביא יותר שמחה לחיים שלי...מה לעשות???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבדוק האם אפשר לשנות
עדי בדיחי15/10/2016שלום לך,
משיכה היא עניין בסיסי, מהותי והכרחי בתוך מערכת יחסים. אין אפשרות לקיים מערכת יחסים בריאה ללא מינימום משיכה. הרבה פעמים נמשכים גם מינית לבני הזוג לאחר היכרות ארוכה יותר, עם אכפתיות, הערכה הדדית והכרת התכונות כולן של בן הזוג. לפעמים התכונות החיוביות האלה יגרמו לנו לראות את הטוב ולכן הדבר גם ישפיע על איך שבן הזוג נראה בעינינו. בהתאמה, אנשים מושכים מאוד פיזית עלולים להתברר כאנשים אשר כלל לא נימשך לאישיותם ולכן גם לא נימשך אליהם מינית. המכלול הוא הקובע.
אני מניחה שבמקרה הזה הדבר לא כך עבורך, ולמרות שאת מאוד אוהבת אותו, אינך נמשכת אליו.
יתכן ומדובר במשהו שאת כן יכולה לשנות:
1. ע"י בדיקה עם עצמך- האם זה משהו שאת מכירה מעוד מערכות יחסים, כלומר האם יש לך נטיה "לדרוש מושלמות" במערכות יחסים לרבות גם במראה של בן הזוג ובכך לראות בכל חיסרון כדבר מאוד מהותי.
2. ע"י בדיקה נוספת, האם מה שלא מושך אותך בו- נתון לשינוי. למשל, בני זוג עלולים להידחות ממשקל עודף של בן או בת זוגם, בהרבה מקרים הדבר הזה מפריע גם לצד השני. האם מדובר באלמנטים שגם לו מפריעים ולכן הוא גם רוצה בשינוי בדיוק כמוך.
3. מה קורה ביחסים האינטימיים שלכם? מדוע ההתחמקות? האם מדובר בדברים שעשה בעבר (בתוך היחסים האינטימיים) שנדחית מהם? האם אלו דברים שאפשר לשוחח עליהם?
אני מנסה לא לבודד את המראה שלו משאר ההתנהלות שלו ביחסים ביניכם כי אני מאמינה שהכל שזור זה בזה.
4. ואם בכל זאת לא מדובר במקרים האלו, ומדובר בעיניין "כימי" שאת בטוחה שאין מה לעשות איתו ואינך יכולה לעשות בעצמך שינוי- כדי ששינוי יקרה- אני באמת חושבת, וכאן חוזרת לתחילת דבריי, שללא משיכה בסיסית בין בני הזוג, מתקיימת מערכת יחסים חסרה מאוד, לקויה, והחשש הוא שאת תמשיכי "לבקש" ולהביע משאלה בליבך למשיכה מינית או פיזית (באופן טבעי) ולא תוכלי להשיגה שהרי את מחויבת לו, והדבר כפי שאת חווה כעת- יוצר הרבה מאוד תסכול. האומללות שאת מתארת. יש בני זוג שמוכנים לחיות ככה, העיקר לחיות עם אדם אהוב ואוהב. בהחלט יש כאלו, ואולי זאת משוואה שאת צריכה לשאול את עצמך אם את מוכנה לקחת איתך. בני זוג כאלה מתמודדים עם החוסר הזה בקביעות ועם כל השלכותיו.
5. צריך לזכור שאם מדובר בבעיה זוגית (כלומר בן הזוג מודע לכך ולכן אפשר לעבוד יחד) אפשר לפנות לאנשי מקצוע כמו סקסולוגים (טלי שותפתי לניהול הפורום למשל) ומטפלים זוגיים שמתמחים גם במיניות יכולים לסייע. אפשר גם להתייעץ לבד, תלוי אם מדובר בבעיה ששינוי בך יכול לפתור אותה.
את צודקת שהצעת נישואין כזו היא מלחיצה על הרקע הזה. הייתי רוצה שתשקלי את הדברים שהעליתי, ובדקי האם באמת לא ניתן לשפר או לשנות את הדברים. הוא בטח מרגיש את ההתחמקות שלך, אולי כדאי להציף מעט את הדברים באופן שהכי פחות פוגע, ולשאול יחד- מה כן יכול לסייע? איך כן אפשר להכניס משיכה לחדר?
בהצלחה ושנה טובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המפורטת
מבולבלת15/10/2016אני יודעת שאני לא נמשכת בהכרח לגברים יפים או מושלמים ושהשילוב עם האופי ועוד גורמים לא מודעים הם שיוצרים אצלי את המשיכה. הוא אכן מתמודד עם בעיית משקל ונלחם איתה בנחישות ובהתמדה. משום מה הוא נתפס אצלי כמאוד 'חמוד' ולא כדמות מינית למרות שיש לו ליבידו פעיל מאוד.. המחשבה על לפגוע בו קורעת לי תלב במיוחד כי הוא ככ רגיש לעניין המשקל שלו ומידת המשיכה שלו. וכמובן שיש את הפחד שאף אחד לא יאהב אותי כמוהו.. אבל אני יודעת שאלו כבר דברים שאני צריכה לפתור עם עצמי ואין פתרון פשוט. אז שוב, תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצודקת
עדי בדיחי18/10/2016הי שוב,
אכן אין פתרונות פשוטים, ואולי זוהי נקודה חשובה עבורך להתבונן בעצמך ובמקומות הרגישים לך, חשוב לזהות פגיעות- מתי לך יש משהו מאוד רגיש שמתנגש עם הצד השני. כמו הדוגמה שהבאת. אני מאמינה שחלק מהתהליך האישי שהוא עושה יכול בהחלט להעלות את הערך שלו בעינייך, גם את ערך המשיכה בהמשך. יש תהליך ויש לתת לו מקום. עם זאת, לא הייתי מסתירה את העובדה שיש לעודד אותו לכך כי גם מבחינה מינית ורומנטית הדברים יראו אחרת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)