דיבורים לחוד ומעשים לחוד

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• דיבורים לחוד ומעשים לחוד
    מירה
    17/10/2016

שלום לכולם/ן!
    כבר כתבתי כאן בעבר. אני ו"בן זוגי" בני 28. לפני כחודש וחצי הוא טס לטיול של 3 חודשים. (ידעתי על זה עוד בתחילתו של הקשר ובכל זאת בחרתי להמשיך אותו, נראה היה לי שווה את זה). בינתיים גם אני טסתי למקומות ואני עושה דברים, אבל הוא כל הזמן בראש שלי. לא מצליחה להנות מדברים בגלל הגעגועים אליו ובגלל החשש שהוא ימצא שם מישהי אחרת. הקשר בינינו מאוד חשוב לי וכפי שהוא *כותב*, גם לו. הוא טוען שהוא מתגעגע ושאני הבחורה הכי מדהימה שהוא הכיר וכאן מתחילה הבעיה........ האם יש לי מקום לבקש ממנו לקצר את הטיול שלו? (היינו רק 3 חודשים יחד-זה לא שהיינו שנתיים וזה לגיטימי לבקש משהו כל כך גדול). מצד שני, אני לא יכולה להמשיך ככה יותר עם הגעגועים. אני מרגישה שהחיים שלי על HOLD על משהו שייתכן ובכלל לא יצליח כשהוא יחזור. מצד אחד אני ממש לא רוצה לוותר עליו ומהצד השני- אני לא יכולה עוד חודש וחצי לחיות ככה. אני רוצה לדעת שאם אני באמת הכי מדהימה שהוא הכיר ובאמת מתגעגע, שיקצר את הטיול שלו בשבועיים. בשבילי. כי אחרת הוא יאבד אותי.
    אבל אני גם מאוד רוצה שהוא כן יהיה שם ויהנה ויסיים את הטיול שלו כי מתי שוב תהיה לו הזדמנות לעשות את זה?? אני לא רוצה להרוס לו. אבל מה איתי? מה עם מה שאני מרגישה? אני מאוד מבולבלת ולא יודעת מה לעשות.
    להגיד לו לקצר את הטיול זה לגיטימי? אני לא רוצה שזה יצור משקע בינינו בעתיד. מצד שני גם להיות הבחורה הקטנה שמחכה לו כאשר הוא בינתיים עושה חיים בחו"ל זה גם משהו שאני לא יכולה לחיות איתו... עצתכן תתקבל בברכה.. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיבורים לחוד ומעשים לחוד

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לתת מרחב

עדי בדיחי
    18/10/2016

הי מירה,

יתכן וקיבלת כבר מענה, ויתכן ואחזור על דבריה של טלי (או שלי, אם אני עניתי לך בעבר). אני רוצה לחדד מספר נקודות-

חודש וחצי הוא לא זמן ארוך, ואם היית יודעת בוודאות שהקשר יצלח- היית מחכה. כמו שלא היית מחכה אם היית יודעת בוודאות שהוא לא יצלח. זה בדיוק הסיכון שלוקחים בקשרים וגם בהפסקות שלהם.

אני לא חושבת שזה לגיטימי לומר לו לקצר את הטיול, נראה לי שדווקא ההתעסקות שלך כרגע עם דברים אחרים היא מאוד חשובה- חשובה לך. להוכיח לך כי אין לך באמת תלות "חולנית" בקשר הזה, שאת יכולה לעשות עוד דברים ולא כל כולך הוא הקשר הזה, כי האמת- שבאמת הקשר הזוגי לא מהווה את כלל האישיות שלנו. אני חושבת שהדרישה לקצר את הטיול היא גם דרישה שיעשה מה שאת אומרת , כי אחרת הוא יאבד אותך- וגם בזה יש אמירה קשה שיכולה ליצור הרבה משקעים בעתיד (למשל, אם היית נותנת לי עוד שבועיים לא הייתי חוזר לפני הזמן ואת אשמה וכו' וכו').

את מרגישה געגוע, וזה לגיטימי. את מרגישה חוסר וגם זה בסדר. חשוב להביע את הדברים וחשוב לדעת אם הוא גם באותו מקום. אבל לא יקרה כלום (באחריות) לחכות את הזמן הזה ופשוט לתת לך להיות "את", וגם לשדר לו- שאת אמנם מתגעגעת וחסרה אותו, אבל את עודך "את" , כפי שהיית גם לפני ההיכרות עימו. אם כבר להעביר מסר- זה המסר הנכון. שהחיים שלך לא על "הולד" - אתם יחד בהגדרה, אבל יש לך עוד דברים מעבר לזה. אם לא תצטמצמי לשם- את פחות תתעסקי עם להציב לו אולטימטום שרק ילחיץ אותו ודווקא עלול לצייר אותך כדורשנית, קובעת מדיניות בקשר, לא מתחשבת
    וכו'.

חשוב לזכור- קשר טוב ימשיך גם עם הפסקות מסוג אלו. במקרה הגרוע, הקשר לא יצלח, ולא בטוח שבגלל הנסיעה שלו, ממש לא. הסיכוי הוא שווה.

בהצלחה רבה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בינתיים..

מירה
    19/10/2016

בינתיים הוא לא יצר איתי קשר מיום ראשום בערב ולאט לאט ההרגשה שעוד יש לנו סיכוי הולכת ופוחתת. האם לשלוח לו הודעה מה קורה? להמתין שהוא יצור קשר? אני לא רוצה להרגיש שאני מפריעה. ולא בא לי על כל יום להיכנס לסרט בגללו. אולי פגש מישהי?
    איך עוברים את החודש וחצי הזה בלי הגדרה:(

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחכות עם שיחה לכשיחזור

עדי בדיחי
    19/10/2016

הי שוב,

כפי שכתבתי - לא הייתי מכניסה כרגע שום תכתובת ביניכם כשהוא שם ואת פה- אודות הקשר. זה דבר שצריך להיעשות בארבע עיניים. אין ברירה אלא להתאזר בסבלנות. לא לשכוח שהוא בטיול, וחלק ממהות הטיול היא לקבל מרחב מחיה מסוים. הייתי מציעה לשמור על הגחלת ומדי פעם לכתוב לו, וכן, גם שאת מתגעגעת ולבדוק מה הוא כותב לך חזרה.. כדי להיות בכל זאת מוכנה לחזרתו.

חשבי על הפעמים בהן גם את טסת ונהנית- זה חלק מהעיניין. עבר חודש וחצי ונותר חודש וחצי- עברת חצי. חשוב לזכור שקשר שצריך להצליח- הוא יצליח למרות פסק זמן כזה או אחר. מה ששלך "שלך".

אם את חשה כי אינך מסוגלת והדבר מקשה על תפקודך- כדאי לקבל תמיכה של מספר פגישות עם איש מקצוע (עו"ס, פסיכולוג) להעברת התקופה טוב ורגוע ככל שניתן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך אחרון..

מירה
    20/10/2016

אתמול החלטתי אחרי 3 ימים כמעט בלי תקשורת לשאול אותו איך שם.. בנחמדות. עם חיוך. תשובות לקוניות במקצת. בלי שום הודעת געגוע או משהו נחמד. נורא קונקרטי. עדיין אין מקום לדבר על הקשר? לשאול אם קרה משהו? אני לא רוצה לקפוץ למסקנות ולעבור הלאה ישר. מצד שני, דרך ההתנהלות שלו השתנתה מולי ולא יודעת אם אתמודד עם אמירה של ״פגשתי מישהי״. פשוט אעבור הלאה ודי. כבר קשה לי להתעסק בזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עשי מה שנכון לך כרגע

עדי בדיחי
    20/10/2016

הי שוב מירה,

אני מבינה שאינך מסוגלת להמשיך הלאה ללא תשובות חד משמעיות. אם זה המצב ואת חשה כי את לא מסוגלת לשוב לתפקוד סביר- עשי מה שאת מרגישה. בפורום קשה מדי לנחש או לשער מהי התגובה האידיאלית. על פניו נראה כי אכן הוא מתקרר ולא מביע רגש, אני לא יודעת מה יקרה כשישוב ארצה.

אם זה יקל עלייך לכאן או לכאן, עשי מה שנכון לך ושירגיע אותך.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו