דפוס לא מתמודד ומתעלם של בן זוג

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• דפוס לא מתמודד ומתעלם של בן זוג
    ימית
    17/10/2016

שלום,
    אני נשואה כ-20 שנה. בעלי אדם שדרך ההתמודדות שלו עם קושי או קונפליקט היא לנתק מגע, להתעלם, כלומר "לברוח". כל נסיון לשיח עמו מעלה אינו צולח או שמתנתק והולך או צועק . כך זה בכל מיני מערכות יחסים שלו אבל בחודשים האחרונים זה מולי. בגלל חילוקי דעות במקום לשוחח החליט שהוא לא מדבר אתי יותר. כרגע היחסים תקועים. אנחנו באותו בית אך מנותקים לפי בחירתו. אני רוצה לצאת מן הפלונטר לכיוון שיקום או פרידה אך התקיעות הזו מריעה לי ולילדיי. כיצד כדאי ליישב את הנושא או למצוא דרך כלשהיא להידברות? האם כדאי להמשיך לחיות עם אדם שזה דפוס התנהגותו כשרצונותיו לא נענים או כשיש קושי?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נקודת אמצע בין שתי נקודות הקיצון

עדי בדיחי
    18/10/2016

הי ימית,

אני מניחה שאחרי עשרים שנות נישואים את גם כאן לא מופתעת שזה הדפוס של בן זוגך, כלומר את מנוסה ורגילה להבין שכך הוא מתמודד- וזה טוב. לשאול אם לחיות עם זה או לא, אני מניחה שזו שאלה ששאלת את עצמך במשך הזוגיות לאורך השנים.. אין לה תשובה חד משמעית. יש כאן קשר ומערכת יחסים, מורכבת, ככל מערכת יחסים אחרת, עם דפוסי שלך ושלו- וזאת שאלה גדולה מדי לפורום.

עם זאת, חשוב לחדד מה את מרגישה. כרגע אני מבינה שאין ביניכם תקשורת, הדבר לא טוב לכם ובוודאי לא לילדים. אם, מתוך ההיכרות שלך עימו, את חושבת שזה הזמן לדבר ולשים את הדברים על השולחן (לפעמים שווה לחכות עוד קצת כדי שהצד השני יגיע רגוע יותר, אבל אני לא מכירה אותו לעומק.. או בכלל) - ואם אינך מסוגלת לפנות אליו כי הוא פשוט לא יהיה שם להקשיב - אולי כדאי לכתוב לו מכתב או אימייל או הודעה. בה את מסבירה לו מה את מרגישה (הדגש הוא עלייך) ואת מבקשת להציב את שתי האפשרויות שהעלית כאן - להיפרד או לשקם. אבל-

אני כותבת זאת בהסתייגות, כי כשאדם כועס קשה מאוד להביא אותו לידי שיתוף פעולה. התגובה שלו עלולה להיות קיצונית בהתאם ולומר לך "שלום", ולא בטוח שזה מה שאת מבקשת בתוך תוכך.. ולא בטוח שזה מה שטוב לבית. מההיכרות עימו את בטח תדעי לנחש כמה זמן עוד יקח לו להתקרר ולהגיע ולשוחח או לחזור לשיגרה. אם מדובר בפרק זמן שאת מוכנה לקחת - חכי לשעת הכושר, ותשבי מולו- ותגידי לו את שעל ליבך, איך את רואה את הדברים ואת הרצון שלך לשקם. הייתי שמה דגש על הנקודה הזאת דווקא- של לפייס ולשפר, כי פרידה היא תמיד אופציה. צריך לזכור את זה. כך גם תוכלי להבין טוב יותר את התגובה שלו. המסר אמור להיות ברור- שאת לא יכולה להמשיך ככה, ומשהו צריך להשתנות. להזמין אותו לשינוי הזה ביחד. העבודה היא זוגית כמובן, ולא רק שלו.

אני גם רוצה להציע לך דרך אמצע- ולא דרך קיצונית (הצגת שתי נקודות קיצון- שיקום או פרידה). אני חושבת שכן כדאי לגשת ליעוץ אישי של כמה פגישות (את לבד בשלב זה) ולשמוע קצת על הדרכים להתמודד עם מה שקורה לך מולו. הרבה פעמים זה פותח היבטים שקודם פחות היו ברורים. זה גם יתן לך תמיכה ומשענת מסוימת בתקופה כה קשה. זוהי דרך "אמצע" כי היא כן יכולה להוות לך מעבר מסוים ותמרורי דרך מה כן נכון לעשות כרגע ומה פחות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו