חלוקת נטל בין בעלי לטיפול בילדה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חלוקת נטל בין בעלי לטיפול בילדה
    אני
    18/10/2016

שלום,
    לי ולבעלי יש בת פעוטה בגיל 1.5 חודשים. מאז שנולדה אני הייתי הדומיננטית יותר אתה. מספר פעמים ניסיתי שגם הוא יקח חלק וזה לקח זמן. לדוגמה לחזור מוקדם פעם בשבוע ולהוציא אותה מהגן,לקום אליה בבוקר ולקחת אותה לגן (לסירוגין אני או הוא), הכנת האוכל עבורה איכשהו בדכ נופלת עליי. לפעמים הוא מאכיל או מכין אוכל אבל זה רק אם אני מבקשת ממנו זה לא יהיה ביוזמתו. זה לא נמצא בידיעה שלו לעשות בשבילה דברים בדכ אלא רק אם אני אומרת ומבקשת.מדי כמה זמן זה צף ועולה ואני ממש מתעצבנת על חוסר האסרטיביות הזו. יש לציין שבעבודה הוא מאוד אסרטיבי. אבל זה רק בעבודה. בבית ומה שקשור לילדה הוא אדיש. זה מוציא אותי מדעתי. גם ההורים שלו פונים אליי אם צריך לעשות משהו בשביל הנכדה שלהם.אני הכתובת. דייברתי עמו מספר פעמים שהוא צריך לקחת חלק בלהאכיל אותה בלי שאבקש שזה יהיה ביוזמתו והוא אומר בסדר.חשוב לי לציין שלא שהוא לא מאכיל אותה זה קורה אם אני מבקשת.איך גורמים לו להיות יותר פעיל ואסרטיבי ? יש איזה מין תחושה שבגלל שאני עובדת מהבית אז אני כל הזמן צריכה להיות אתה ואם הוא לא יכול אז אין מה לעשות זה נופל עליי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לפרגן, להחמיא- ולבקש

עדי בדיחי
    18/10/2016

שלום לך,

את מתארת סיטואציות שמוכרות להרבה נשים במצבך- העול הרב שנופל על האמא, האחריות לטפל בילד ותחושה שהיא לבד עם כל זה, בעוד שהצד השני פחות מעורב, לא יוזם וכו'.

בהיבט הביולוגי- אנחנו אלו שנושאות את התינוק, תורמות מעצמנו כבר במפגש של הזרע עם הביצית ואחראיות עיקריות לזון אותו כבר מהרחם. חוסר המעורבות של הבעל הוא ממש מהתחלה, ולא באשמתו- כי כך זהו פלא הבריאה. מתוך מקום כזה, של מעורבות מאוד ירודה, יש נטיה להמשיך את אותו הדפוס ולהגיד "האמא מכירה, יודעת לטפל, היא טובה יותר, מתאימה יותר לתפקיד" וכו'. ואולי יש צדק בכך במקרים מסוימים ובסיטואציות מסוימות.

בהיבט הזוגי- הדברים העיקריים הם נכונים במה שכתבת. צריכה להיות הלימה מסוימת בהיותנו הורים- כל אחד לתת את שלו. חשוב להביא בפניו כמה אפשרויות- שיבחר לפחות אחת מהן, קבועה, ביום קבוע או פעילות קבועה עם הילדה. למשל- מקלחת, הסעה לגן או חזרה, האכלה. לא הכל בבת אחת ולא מספר מטלות יחד. זה תהליך שצריך להיות מאוד לאט וגם מאוד בשיתוף פעולה שלו- אחרת לא נשיג דבר. אז עדיף מעט מאשר כלום ועם הרבה כעס ותסכול של שניכם.

בהיבט הזה חשוב גם לציין כי הזוגיות עלולה להיפגע ככל שהמטלות האלו הן חלק מהמציאות וככל שיש חילוקי דעות בעיניין. ולכן חשוב לשמור עליה ולדעת איך לגשת אליו ומתי. לא כשהוא רעב, עצבני, עייף וכו'. כשאתם יחד, ברגע "טוב", בו את מזמינה אותו לשיתוף פעולה יחד איתך. "בוא תגיד לי איך אתה יכול לעזור", "אני מאוד מעריכה את זה שיש פעמים בהן אתה כן עוזר"- חשוב כן להאיר לטובה את הנקודות שהוא מסייע לך, כדי להשיג את ההירתמות שלו ולא את הרתיעה שלו. אם תתחילי בדרישות ובתלונות- הוא לא יקשיב לדבר ממה שתגידי אח"כ- באחריות.

דבר נוסף, יש משהו בטיפול של האב בילדים שלו שמקשר ביניהם ומחבר ביניהם. בד"כ לאבות קל יותר להיות בצד המפנק מאשר בצד המטפל (כביסות כלים גנים חוגים האכלה ומקלחות...) - אולי בתור התחלה אפשר להציע לו שיצא עם הילדה פעמיים בשבוע, בשעות שמתאימות לו ובימים שנוחים לו - על מנת שאת תוכלי להרגע, לעשות דברים שאת אוהבת ולצאת עם חברות למשל. שעתיים שלוש שהן רק שלך. בזמן הזה הוא יכול לקחת אותה להוריו, לגינה, לג'ימבורי. מדובר בגיל מתוק מאוד וקל יחסית- בו הפעוט מתעניין בכל דבר והכל מסקרן אותו- אפשר לנצל את זה. בעוד כשנה הדברים יהיו שונים וההתפתחות של הפעוטה תכלול גם התנגדויות ודרישה לעצמאות (וזה טוב ותקין) ויהיה חשוב להיות חזקים גם בתהליכים האלו.

בשורה התחתונה - אני מבינה את התסכול. אין להם (בהכללה גסה) את זה באוטומט. צריך להנגיש להם את זה לאט, בכיף, כאשר יש שיתוף פעולה מקסימלי והרבה מילות טובות של חיזוק והערכה על כל דבר קטנטן שהוא כן עוזר לך. זה מאוד חשוב. תנשמי עמוק- ולעבודה.

בהצלחה רבה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו