פייסבוק- מה הגבולות? קצת ארוך מתנצלת מראש!

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פייסבוק- מה הגבולות? קצת ארוך מתנצלת מראש!
    מבולבלת בת 32
    25/10/2016

שלום! יש נושא שקצת מעסיק אותי כבר הרבה זמן ואני שמה לב שלא רק אצלי, החל מילדות בנות 17 ועד גיל 30+. זה אולי ישמע קצת ילדותי אבל אם לומר בכנות, הורס את הקשר הנוכחי שלי ואני לא יודעת אם זה בגללי או בגלל בן הזוג, בגלל הדפוס הזה שלו או הדפוס הזה שלי. הייתי רוצה לשמוע חוות דעת מקצועית. הנושא קשור לפייסבוק, לייקים לבחורות אחרות, הוספת בנות מצידו או מצידן, אינני יודעת ואני אפרט להבנת העניין:
    אני, רווקה בת 32, נמצאת בזוגיות של שנה וחצי, במהלכם היו הרבה ריבים על נושא הפייסבוק. בן הזוג (30) היה נמצא אצלי בפייסבוק וכבר המון המון זמן שלא, למען האמת נחסמתי והוא לא מתכוון להוציא את החסימה וזה דיי ברור למה- בגלל ההתנהגות שלי כל פעם מחדש אבל גם בצדק אולי? היות ואני דיי עוקבת אחריו ושם למעשה, ראיתי את כל מה שעשה ועושה. למי הוא עושה לייקים ואם אני רואה בחורה מסויימת שעשה לה, אז הגיוני שאולי זה קצת מחשיד שבן הזוג לא נאמן? אני לא יודעת אם אני מגזימה, שזה רק לייק מסכן חסר חשיבות, אבל מה לגבי הוספת בנות אחרות? זה גם חסר חשיבות? קרו המון מקרים ששאלתי מי כל אלה שאתה עושה להן לייקים והוא עושה לכל מיני, חלקן לא בחברים שלו וחלקן נוספות לחברים שלו בין עם ביוזמתו או יוזמתן- אינני יודעת. גם ראיתי מישהי ספציפית שהמרחק הוא מאוד גדול והיא בכלל ילדה בת 20. אך זה מגוון.
    השאלה שלי בעצם האם זה פתח לבגידה? המון פעמים שבאתי בטענות ונפרדנו בגלל החקירות שלי האלה על נושא הפייסבוק. הוא לטענתו- "את עוקבת אחריי אני לא יכול להתמודד עם זה, את יודעת שאני שונא את זה, וזה פעם אחרונה שאת שואלת אותי אחרת אני לא אהיה איתך." זה לא פעם 1 אציין שהוא אומר את זה.
    הדפוס הזה קיים בי ואינני גם מצליחה לצאת ממנו אפילו שחסם אותי. הבדיקה הזאת של למי אתה עושה לייקים וישר מחשבתי שאולי קיים איזה עניין שלו בה, אם נפגש או אף שכב. אני באמת לא יודעת אם זה צורך "לשטוף" את העיניים, מן שוק בשר שכזה או שבאמת יש לזה פשר כלשהו רציני יותר. אני יודעת שכולם עושים את זה אפילו נשואים- כל הלייקים וכו' ועמוק בתוכי אני אולי יודעת שזה שטותי כי זה באמת משהו שלא אמיתי. נפרדנו הרבה פעמים בגלל זה ושוב- אני לא מצליחה לצאת מהדפוס הזה ובהשוואה אליי הוא גם ממשיך עם זה. אציין שהיינו פרודים לא מזמן וחזרנו שוב לדבר ובמהלך הפרידה הוא עשה לייקים והוסיף אחרות היות וגם שוטט באתרי הכוריות אז מניחה שהכיר משם, ואני לא יודעת אם נפגש אבל היינו גם פרודים אז ככה שאינו היה חייב לי משהו. רק ששוב באתי בטענות שחזרנו לדבר כעת. אני לא אגיד שהמערכת הזוגית איתו היא מושלמת, אבל בגלל פרידות מצידו בעבר, הוא הרבה קם ונטש אותי לתקופות קצרות וגם ארוכות ונעלם.. ואיכשהו חזר, כן זה מעיד על אדם אינו רציני.שחזרנו לדבר, נפגשנו, ושכבנו הרבה והגיוני כי לא נפגשנו המון המון זמן כי היינו פרודים, והוא אמר לי את רואה שלא הייתי עם אף אחד. (בגלל שהיה הרבה יחסי מין). אז אני גם שואלת האם זה הגיוני שגבר לא ישכב עם בחורה בפרק זמן של חודש-חודשיים? אני גם חושבת שזה שקר, הרי איך גבר יכול להחזיק מעמד ככ הרבה? ואצל בחורות זה שונה. אז האם באמת לא היית עם אחרות כפי שאתה אומר? אינני יודעת זאת בוודאות וזה גם לא אדע.
    ולענין הלייקים- אף שנחסמתי אצלו בודקת אני מכרטיס אחר את מעשיו והוא לא מבין איך אני עושה זאת. גם שם אני רואה לייקים והוספת אחרות לחברים. האם זה משהו שיללוה אותי כל חיי? אני מרגישה כבר שכואב לי מכל העניין הזה ואני לא מצליחה לשים לזה סוף, וניסיתי אך לא הועיל. למשל אחרי שאני בודקת א

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשך פוסט

מבולבלת בת 32
    25/10/2016

למשל אחרי שאני בודקת אני נרגעת שהכל רגוע ושקט ולאחר כמה ימים בודדים אני מרגישה שוב שאני צריכה לבדוק אחרת אני אשתגע. חוסר שליטה שכזה, אם יש משהו חדש שיוביל לבגידתו בי. אני יודעת שזה לא מעיד על בגידה אבל רב הנסתר על הגלוי כמו שאומרים. זאת המטרה שלי בסופו של דבר.
    אני רוצה לשמוע את דעתכן בנושא הלייקים, הוספת בנות, האם זה מעיד על משהו לדעתכן? האם יש לי מה לדאוג? האם עניין זה בכלל מקובל במערכות יחסים? מה חשיבות הלייקים האלה??? ואני רוצה לציין עוד דבר- פעם אחרונה שחזרנו זה לזו, הוא אמר בפניי שזאת הפעם האחרונה שאני שואלת על דברים כאלה. הוא אמר לי לעזוב את העולם הוירטואלי הזה, שזה לא המציאות אבל בוא אני אגלה משהו- אותו הכרתי בעולם הוירטואלי הזה, אמנם באתר הכרויות אבל זה גם חלק מהעולם הוירטואלי.
    הוא ממש הציב לי כרגע גבולות שזאת הפעם האחרונה למעשיי אלה. שהוא אינו יכול להתמודד עם זה, שאני עוברת את הגבולות. אפילו פניתי לחבר שלו המבוגר ממנו ב- 10 שנים (בן 40) בזמן שהיינו פרודים כי רציתי להתייעץ איתו לגביו בנושא הקשר וגם רציתי למען האמת שהוא יעביר לו שדיברנו כי נורא רציתי שנחזור לקשר כשהיינו בזמן זה פרודים. ובן זוגי ששמע שפניתי אליו אמר בכלל שחציתי גבולות וזה יותר גרוע מה שעשיתי כעת. ובאמת ובאמת שזה הפעם האחרונה שאני שואלת על בנות מסויימת בנושא הלייקים. ואם הגעתי לחבר שלו הוא באמת לא יודע כבר מה גבולותיי הוא אמר לי שאם יש לי עוד בנות לשאול עליהן שאני אשאל עכשיו כי עוד כמה זמן זה יהיה מאוחר מידי אז דיי הבנתי שהוא כאילו נתן לי צאנס אחרון.. אבל למה אני לא בסדר? אתה זה שעושה את כל השטויות האלה, אתה זה שמראה את עצמך כלא נאמן לי ואף אמרתי לו את זה אמרתי לו שאם לא תעלם ככה פתאום ותראה לי שאתה כן רוצה בי ומעוניין דברים כאלה לא יקרו מלכתחילה כי אני אראה שאתה נותן מעצמך ואני לא אבדוק שום דבר. אבל עדיין הדפוס הזה קיים בי תמיד. סוג של חוסר אמון, אבל זה גם לא רק קשור אליו כי תמיד היה לי את הדפוס הזה.
    בגלל שהוא אמר שזאת הפעם האחרונה ושאם יש לי משהו לשאול על אחרות שאני אשאל עכשיו אחרת זה יהיה מאוחר מידי לפעם הבאה- אז מה זה אומר בעצם? שאתה עושה לי טובה שאתה איתי?

מה דעתכן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לטפל.. לא לוותר.

עדי בדיחי
    26/10/2016

שלום לך מבולבלת,

גם דרך קריאת הפוסטים הארוכים שלך ניתן להבחין עד כמה את מבולבלת באמת, מוצפת וחרדה.

כדי לא להציף אותך יותר, אענה לך במספר נקודות למחשבה:
    1. הדפוס הזה קיים בך לא מהיום ולא רק לגביו- דפוס של חוסר אמון, חשדנות, חוסר שליטה לבדוק שוב ושוב- אלו דברים שמפריכים מאוד להתנהלות יומיומית ובוודאי להתנהלות מול אנשים ובני זוג- ויש לכך טיפול. לא מדובר במשהו מולו ספציפית כפי שגם את כתבת בחוכמה. אלא מדובר במשהו פנימי בך, עליו אינך יכולה לשלוט- והוא למעשה הורס את הקשר שלך איתו.

2. קונקרטית ללייקים ופייסבוק- להערכתי אין בכך שום פסול, אבל ברור לי שתשובתי זו אינה תרגיע אותך, בדיוק כפי שבדיקה חוזרת ונשנית של המחשב שלו אינה מרגיעה אותך ואחרי זמן קצר המחשבות הטורדניות שוב ושוב מגיעות אלייך ולא נותנות לך מנוח- והורסות עוד משהו באמון ביניכם (אפשר לומר שאין לך אמון בו, בגלל הדפוס הזה).

3. בגלל שאת כ"כ סובלת, ובצדק, כיוון שאת מתארת דבר שלא ניתן לשלוט בו- הייתי ממליצה בחום לפנות לטיפול התנהגותי קוגניטיבי (קראי על CBT) שיוכל לסייע לך לתקן או לעבוד על דפוסים מעכבים. לטיפול הצלחה רבה אם יודעים להתמיד ולהיות נחושים לפתור את המצב.

4. כשהוא ידע שאת בטיפול, הוא גם יחוש הקלה וביחידה הזוגית שלכם שניכם תחושו בטוחים יותר.

שוב מחדדת- כי אין קשר אליו, ואין באמת קשר ללייקים- הלייקים הם רק סימפטום לשורש העינין. כפי שכאב ראש הוא סימן מסוים בשפעת, גם החרדה שלך מלייקים היא סימן לדפוס קשה שמנהל אותך ובו יש לטפל.

מטפלים בCBT ניתן למצוא כמובן דרך הרשת ודרך קופת החולים.

בהצלחה רבה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו