אמא לא מקבלת את בן הזוג

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אמא לא מקבלת את בן הזוג
    ליידי
    26/10/2016

הייי אני גרושה בת 31 ואמא לילדה בת 8 אני במערכת יחסים כבר שנה עם בן זוג התמיני שלי בן 43 אני רוסייה והייתי נשואה לרוסי. כרגע אני במערכת יחסים חדשה וטוב לי ואנ מאושרת סוף סוף מצאתי גבר שחיפשתי וגם הבת שלי אוהבת אותו . הו מקבל את הבת שלי כאילו היתה גם הבת שלו. הבעיה היא שסיפרתי עליו לאמא שלי היא לא קחבלה את זה טוב בכלל והיא ממש נגד הבן זוג שלי ואתי זה ממש מעצבן אני לא יודעת מה לעשות. אמא שלי כל יום חופרת לי על הבן זוג שלי ואומרת עליו דברים לא יפים בכלל. היא אמרה שהיא לא מסכימה שהבן זוג שלי יחבק את הילדה שלי למשל וכולי וכולי. אני ממש בעצבים ועוד היא אמרה שלי אם יהיה לי ילד מהבן זוג שלי החיא לא תקבל אותו בתור נכד כי בשבילה קיימת רק נכדה אחת שהיא הבת שלי בשת 8 היום. אשמח לעצות שלכם .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אמא לא מקבלת את בן הזוג

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• להיות עקבית

עדי בדיחי
    26/10/2016

שלום ליידי,

נשמע לא קל בכלל. להיות קרועה בין בן הזוג לבין אימך. יחד עם זאת ועם ההבנה שזוהי דעתה, את אשה בוגרת, אמא לילדה, בת זוג ואדם בפני עצמו עם מחשבות והחלטות משלך.

אם היא תעדיף לא להכיר בנכד משניכם- היא כנראה תאבד הרבה, ולבטח היא יודעת את זה.

לא תמיד ההורים שלנו אוהבים את החברים שלנו או בני הזוג שלנו- אבל בסופו של דבר את זאת שחיה עימו, ואני מבינה שזאת בחירה קשה- להעדיף אותו למרות דעותיה. אך נשמע באמת שאת אוהבת אותו, ורוצה לחיות עימו.

הייתי בשלב ראשון ממליצה להתרחק מעט מאימך כל עוד היא מתבטאת באופן כזה. כלומר להעביר לה מסר שאת לא יכולה לשאת את זה. אפשר גם לכתוב לה, את רגשותייך החיוביים כלפיה ואת החשיבות שיש לקשר ביניכן.. אבל שאת זה אינך יכולה לשאת.

מעבר לכך, אפשר לנסות לא לדבר עליו, כדי כן להמשיך את מערכת היחסים שלכן. אני לא בטוחה שזה אפשרי, אבל ניתן לנסות.

יתכן ואם היא תשמע ממך באופן אסרטיבי שאינך מעוניינת לשמוע זאת יותר- היא לאט לאט תפנים. היי עקבית והראי לה שזוהי החלטתך ואין לה השפעה על כך (אם כך את מרגישה ואת רוצה בו בחייך).

אם את תלויה באימך באיזשהו אופן- חשוב מאוד להפסיק את התלות כדי שהיא לא הפוך ל"קלף" או לרגשות אשם שלך מולה.

בהצלחה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדי בדיחי

ליידי
    26/10/2016

קודם קול תודה רבה לך על ההבנה. בקשר לקריבה לאמא שלי אני פשוט מטפלת בסבתא שלי מחברת טיפול קשישים והולכת לבית של אמא שלי כי סבתא גרה איתה. לצערי רואהנ את אמא שלי כל יום. הסברתי לה מלא פעמים שהיא לא תדבר איתי עליו. לאמא שלי לא אכפת מה אני אגיד. כבר נמאס לי מזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעלה אפשרות

עדי בדיחי
    26/10/2016

הי שוב,

תארתי לעצמי שקיימת תלות מסוימת המאפשרת לשיח הזה להתקיים ביניכן. אני מעלה אפשרות- אמנם הקשר מול סבתא שלך הוא חשוב אני מניחה ובוודאי שזה תורם לקירבה שלך לסבתא. יחד עם זאת- נכדה וסבתא יכולות ליצור קשר אחר, לא טיפולי (או גם) ובלי פורמליות. כלומר האפשרות היא למצוא מטפלת אחרת לסבתא שלך ואת תישארי עימה בקשר קרוב ובשעות שלהערכתך שקטות יותר. לפעמים כדאי לעשות ויתורים כדי להרוויח שלווה מסוימת.

במקביל זה יעביר מסר ברור לאימך שאת רצינית ולא "משחקת".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לעדי

ליידי
    27/10/2016

העניין הוא שבסתא שלי חולה באלצזיימר ואמא שלי לא רוצה מטפלת אחרת כי זה לא כזה היה מסתדר בעבר. בן זוג שלי אומר שאמא לי תשאר עם התגובות שלה ואנחנו נמשיך בשלנו. רק כואב לי שאמא שלי כזאת גזענית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר לבעיה עם אמא שלך לחצי

בובה30
    26/10/2016

שלום לך ליידי אני מבינה כמ קשה לך עם התגובה של אמך אבל לדעתי תמשיכי עם הזוגיות שלך ואת כבר בגיל 31 אז אל תתייחסי לדברי אמך , אם את מאושרת אז זה הכי חשוב, מקווה שעזרתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהצלחה

אביס
    27/10/2016

שלום לך ליידי,
    את ילדה גדולה ויודעת מה טוב לך , אל תנתקי קשר עם אימך,
    תתעלמי מדבריה , ותמשיכי להיות מאושרת עם בן הזוג שלך .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאביס

ליידי
    27/10/2016

תודה רבה לך על העצה עזרת לי מאוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו