מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חרדת יחסים או אלימות בפתח?ליהי30/10/2016
וואו... אז ככה. אני בת 28 והיו לי לא מעט קשרים בחיי. כל הגברים שבחרתי היו בעלי הרס עצמי ועשו לי רק רע. באמת, כל מה שאפשר לחשוב עליו ביחסים? אז להוסיף עוד קצת. כל זה קרה לי.
בפעם הראשונה בחיי אני נמצאת עם גבר מקסים, "ביי דה בוק". כל מה שרציתי בחיי זה פשוט הוא, אנחנו כבר שנה וחצי יחד וטוב לי. העניין הוא שלאחרונה הריבים שלנו ממש עלו דרגה... ובריב האחרון שלנו, ישבנו על המיטה ודיברנו, בעצבים, בבכי, ואז הוא אמר "בא לי להביא לך כאפה". זה לא היה בטון מאיים, זו ממש לא הייתה הנעה לפעולה כלשהי, זה יצא לו... אבל זה עשה לי ממש קשה. אני מכירה אותו גם לפני שהתחלנו לצאת, הוא לא בחור אלים והכי רגוע שיש. מצד שני, אולי אני לא מספיק אובייקטיבית לומר אם זה סימן אזהרה... ואני מפחדת. אני אוהבת אותו אבל לא רוצה להקלע שוב למערכת יחסים הרסנית. עם זאת, עולה בי בהמחשבה שאולי זו רק החרדה שלי מהעבר שמרימה ראש... אשמח לעזרה בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניהול קונפליקט
עדי בדיחי01/11/2016שלום ליהי,
בוודאי כל מה שעברת הוא מורכב ואת צברת לך היסטוריה לא קלה של מערכות יחסים. אם היית בטיפול סביב זה - זהו יתרון משמעותי ויכול להעלות את הסיכוי לקיים היום מערכת יחסים בריאה.
כרגע נשמע שאת בקשר מיטיב. עם זאת את מתארת שלאחרונה יש ריבים- כדי לקבל תחושת שליטה (ולא להיגרר לחוסר אונים כמו שעלול לקרות כרגע) צריך לברר על מה יושבים הריבים האלו לאחרונה שעלו דרגה, האם סביב נושא מסוים, האם מדובר בקונפליקטים שונים אך הם כולם מגיעים לעוצמות גבוהות?
יתכן וכשיש עוצמות כאלו את כבר נכנסת למגננה וחוששת. אני מניחה שבן זוגך יודע מה עברת, ואם לא- כדאי לשתף, על מנת שיבין שיש כאן נקודת תורפה לא פשוטה לך, וגם אמירות מסוג זה יכולות להיות הרסניות לקשר (וגם לקשרים שלא היתה שם היסטוריה של אלימות עם אקסים).
אמירה כזו בד"כ תבוא על רקע איבוד שליטה רגעי, וכמובן לא חייבת להסלים עד כדי אלימות פיזית. עם זאת, לא נגמד את זה- מדובר באלימות מילולית. ואת זה צריך להוציא מהלקסיקון של הקונפליקטים ביניכם- לא משנה מהו הקונפליקט.
הכבוד ההדדי בעת ריבים צריך להיות ברור. כשאתם רגועים, שבו יחד ונסחו חוזה משותף- מה לא קורה בשעת ריב. אם יש הרגשה של איבוד שליטה- יוצאים מהחדר להרגע. לחדר אחר, או ליציאה קצרה מהבית (לא בעצבים אלא מתוכננת) וחוזרים לדבר. אם אין שיח בטונים סבירים - אין מה להמשיך בצעקות. שני הצדדים צריכים לדבר על כך, בשעה רגועה, ולחשוב איך מנהלים קונפליקט.
חשוב לדבר על מה שהרגשת. מה הרגשת כשהוא אמר את זה? מה פגע בך? ממה את חוששת? נסי להסביר לו תוך מיקוד הרגש עלייך.
מעבר לכך, אם לא עברת טיפול ועיבוד עד כה, רצוי מאוד לעשות את זה. כיוון שיש שאלה מדוע היתה נטיה לקיים קשרים כאלה (לא חלילה באופן שיפוטי אלא מתוך דאגה)- למה יש צורך לשחזר טראומות במספר קשרים שונים. וכמובן הקשר הנוכחי שנשמע שהוא טוב לך- בטיפול אפשר לחשוב יחד איך שומרים עליו ואיך עוזרים לך להתנהל בתוכו באופן כזה שלא תהיי חרדה מדי מחד, ומאידך שתחושי שליטה וביטחון בקשר.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)