בעלי מערב את ההורים שלו

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעלי מערב את ההורים שלו
    רויטל
    31/10/2016

אני נשואה 4 חודשים, הכרנו שנה לפני הנישואין וכבר מאז ידעתי שיש לי בן זוג מפונק הוא הקטן בבית וכל מה שהוא רוצה הוא מקבל. היו לנו כמה מריבות גדולות ובכולן הוא פנה להורים .. הוא מספר להם הכל, לאחיות שלו ואפילו גיסתי מעודכנת והוא מספר דברים פרטיים .. מלכלך עלי.. אחרי שהכל נרגע הוא אפילו לא מבין איזה נזק הוא עושה.. פעם אחרונה כשרבנו דיברתי עם אחותו כי היא ידעה הכל ממנו , ורציתי לפנות אליה אולי תעזור היא לא ענתה לטלפון ולא חזרה. כבר לא בא לי ללכת אליהם אני מרגישה עירומה לידם מרוב שהם יודעים פרטים עלינו. ובעלי חושב שכך הוא לוחץ עלי להשתנות איך שהוא היה רוצה לא מבין שזה עוד יפריד בינינו לעד. אני אוהבת את בעלי והוא גם ורוצה להציל את הנישואין שלי.. ומרגישה שבעלי לא מבין איזה נזק הוא עושה .. מחכה לשמוע מה עלי לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעלי מערב את ההורים שלו

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לשוחח על כך ולטפל אם לא עוזר

עדי בדיחי
    01/11/2016

שלום רויטל,

אכן לא קל להתמודד עם נישואים כאשר הם "נחלת הכלל", אבל ננסה להסתכל על בעלך אחרת- אני חושבת שהוא במצוקה לא קלה, בה הוא מבין שמערכת היחסים נמצאת במשבר. מערכת כזאת היא "פריכה" וכל אחד יכול להיכנס אליה ולהתערב- אם מאפשרים זאת וכאן הוא מאפשר. הוא מנסה לקבל תמיכה ממקורות קרובים אליו, ואת צודקת שיש נזק.

חשוב לדבר איתו על טיב הקשר עם המשפחה המורחבת, ואם הוא מעוניין שיהיה קשר בריא בינך לבין משפחתו, הוא צריך להבין את הקשר שבין הוצאת הריב שלכם החוצה (ואולי זה כולל אמירות לא מתאימות, לא יודעת) לבין העובדה שבסופו של דבר את לא תהיי "אהובה" או רצויה, כיוון שהם סה"כ יגוננו עליו, ולא מתוך כוונה רעה לפגוע בך. כלומר, הוא צריך, בעזרתך, למצוא גורמים לגיטימיים יותר להתייעץ איתם. או - אם חשוב לו לדבר עם משפחתו, הוא נדרש לקחת אחריות על איך הוא אומר ומה הוא אומר.

אם את חושבת שיש כאן בעיה חמורה יותר של תלות במשפחתו, והנישואים לא הועילו בעינין - גם את זה צריך להעלות. אבל לא בתוך ריב. נסי לגייס אותו ליעוץ זוגי של מספר פגישות- כל צד יכול להעלות שם את הרגשות שלו, נסי להסביר לו שזאת מתנה ליחסים וזה פתרון נייטרלי. שם גם אפשר לדבר על פרטיות הקשר ועל היחסים עם המשפחות המורחבות.

בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו