התנהגות שנים לאחר אונס

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התנהגות שנים לאחר אונס
    אורן
    03/11/2016

שלום רב
    אישתי ואני הגענו למשבר ביחסים. מצאתי שהיא מפלרטטת ומפתה כמה מהאקסים.
    כחלק מהטיפול, שהיא עוברת עכשיו, התגלה לי שהיא עברה אונס בגיל 15. זה היה גבר בן 19 שהיא אהבה. לטענתה, באחד מהמפגשים שלהם, הוא תפס לה את הידיים, כשהיא מבקשת ממנו לעזוב אותה, ופשוט אנס אותה כשהיא בתולה ובגיל כל כך צעיר. המוזר בכל הסיפור זה, שאישתי המשיכה להיפגש איתו ולשכב עד גיל 18. זו לא היתה חברות. הוא היה יוצא עם בנות אחרות, וחוזר רק כדי לשכב איתה כשהוא היה פנוי. בגיל 18 היא הפסיקה את הקשר הזה איתו, אבל עד היום הם בקשר רעועה (בעיקר "מזל טוב" בימי הולדת וכאלה)
    קראתי על הרבה תופעות והשפעות של אונס, אבל מקרה כזה עדיין לא נתקלתי. ולצערי אין לי (וגם לא לאישתי) הסבר למה היא המשיכה לשכב איתו ולמה היא בקשר איתו עד היום.
    יכול להיות שהיא לא עיכלה את הטראומה עד לרמה כזאת ?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות שנים לאחר אונס

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מומלץ לטפל -אצל איש מקצוע בתחום

טלי צרקינסקי
    03/11/2016

אורן שלום,

לאונס השלכות רבות על האדם. ואם לא מטפלים בו, יכולות להיות השלכות לא פשוטות הן על נפש האדם וכפועל יוצא מכך על התנהגותו וכן על מערכת היחסים הזוגית.

לא ברור מה קרה בקשר עם הבחור שתקף אותה ואין דרך לבחון זאת בפורום. יתכן ואשתך משחזרת דפוסים שהיא מכירה והם לא דפוסים טובים, יתכן וע"י כך שהיא יוזמת את הפלירטוטים עם גברים, היא מרגישה שהכוח אצלה, מה שלא היה בעת האונס ויתכן ודברים אחרים/נוספים...

אני מבינה מדבריך שהיא מטופלת וזה מאד חשוב. עולה שאלה האם יש מקום לטיפול זוגי? מה המטפלת חושבת? מה אתה מרגיש? מה אשתך מרגישה?

המלצה חמה היא לפנות למטפל/ת מינית שהוא גם מטפל/ת זוגי/ית אשר יש להם מומחיות בנושא של תקיפה מינית, או שעוסקים גם בנושא זה ויש להם הבנה בתחום מהסיבה שהחשיפה של אונס מחזירה את האדם למקור של הטראומה וחשוב שיהיה איש מקצוע מיומן להכיל את התכנים.

מאד כדאי לברר את מה שהעלית שכן הסיפור העלה "שלדים" מן העבר שלא רק סיפור הפלירטוטים משפיע על הזוגיות, אלא מה שנחשף.

הייתי מציעה לבדוק אפשרות שתצטרף אליה לפגישה אצל המטפל/ת ולבחון אפשרות האם כדאי לעשות תהליך זוגי או לשמור לה את המקום ולעשות תהליך זוגי מקביל לתהליך הפרטני שלה.

בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אורן
    03/11/2016

תודה רבה טלי
    לשאלותך, התחלנו את הטיפול הזוגי, ועכשיו שהתברר שהדפוס (הפלירטוטים עם האקסים) הזה היה קיים אצלה מאז ומתמיד, הבנו שזו בעיה שלה ואין לי מקום להיות חלק מהטיפול. ואז המטפלת הזוגית בעצם מטפלת באישתי באופן אישי. בשלב זה אני עצמי בוחן את הרצון שלי להמשיך בקשר הזה. אני מאמין שאם אצליח להבין אותה, אולי יהיה לי קל גם לסלוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו