מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חבר עם השפעה שלילית על בעלילי2720/11/2016
שלום רב
לבעלי יש חבר אחד מיני רבים שהוא גרוש ואב לילדים שלא גרים עימו. בכל שיחה ביניהם אני שמה לב לסיפורים של אותו חבר מספר לו, על חיי ההוללות שלו ושל כמה טוב לו להיות "חופשי ומאושר". הסיפורים האלה כוללים תיאורים מיניים ורמיזות על כמה שהוא מפסיד בכך שהוא מחוייב, והדבר עולה לי על העצבים בלשון המעטה. אחרי כל שיחה או מפגש שלהם אני מרגישה שבעלי מהורהר, התנהגותו משתנה בניואנסים קטנים וכאילו הוא מנסה להוכיח לעצמו שהוא עדיין אטרקטיבי גם לנשים אחרות. חשוב לציין שאנחנו ביחד כבר שנה, בזוגיות מאוד טובה ומאושרת, אוהבים זה את זו ומבלים הרבה יחד. הבעייה שכל פעם שאני שומעת שהוא הולך להיפגש איתו אני בלחץ, ולא יודעת איך למנוע זאת. ניסיתי לדבר איתו על כך, אך הוא אומר שאני סתם מוטרדת ושהוא סתם נהנה לשמוע סיפורים כאלה... איך אני יכולה באלגנטיות לגרום לו לאבד עיניין במפגשים האלה? אני חוששת שהבחור הזה יגרום לו לעשות טעויות שלא יוכל להחזיר לאחור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החבר פועל מהגנה
עדי בדיחי20/11/2016שלום לי,
את מתארת מצב בו את לא מרוצה מקשר מסוים שיש לבעלך עם חבר. את חוששת שהתכנים שעולים שם יערערו את בעלך, והוא ישקול לעשות צעדים מרחיקי לכת, ואולי אף להרוס את הקיים. אני הייתי מעלה נקודה חשובה- עד כמה את מרגישה שאת יכולה לסמוך על בעלך, שהוא "בתוך" הקשר, מאמין בו (בקשר שלכם), אוהב אותך, רוצה בך ובעתיד משותף. לכאורה נראה שאם היתה הרגשה של אמון מלא, אולי היית עוזבת את המחשבה השלילית שבעלך יושפע מדעה כזו.
אפשר לשקף לבעלך שבוודאי גירושים קשים של החבר משפיעים על אותו חבר, על תפיסת עולמו הנוכחית, ואולי הוא מפצה את עצמו על מקומות ש"כלאו" אותו בקשר וכו'. זה לא נכון לגבי כולם, אלא זה נכון עבורו. כחלק מהגנה, אנחנו מאדירים ומצדיקים גם מצבים של בדידות- כדי לא להיפגע. יכול להיות שזה חלק מהעינין.
כך או כך, לא בטוח שבעלך כ"כ משופע מזה כפי שאת חוששת. במצב כזה הייתי ממליצה להכניס לקשר שלכם חיות, כיף (בנוסף למה שכבר קיים), לשדר קלילות ואהבה- ופחות להיכנס איתו לטריטוריות של קשרים עם חברים- הרי חשוב שהוא ירגיש שהוא יכול גם לצאת ולבלות ללא "רדיפות" או ביקורת מהצד. ככל שתעצימי את הקשר והזוגיות- כך הוא ירגיש בר מזל בהתאם.
בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)