מאבקי כח עם הילדים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מאבקי כח עם הילדים
    יוכי
    02/12/2016

שלום רב,
    אני גרושה עם 3 בנים אחרי מערכת יחסים וגירושין קשים.בני הקטן בן ה9 מגלה התנגדויות לכל דבר(לימודים,הגיינה ותפקידים בבית).הגעתי איתו למאבקי כח ורע לי מזה.
    אודה על יעוץ בקצרה איך להמנע ממאבקי כח שמעכירים את הקשר שלנו.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מאבקי כח עם הילדים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה מקצועית

טלי צרקינסקי
    02/12/2016

יוכי שלום,

חשוב שאת מזהה מה קורה במערכת היחסים שלך עם בנך ושאת רוצה שיהיה אחרת וזה נכון למען ההורות שלך (לקשר עם בנך) וכן למענו, להפחית את מאבקי הכוחות וללמוד איך להתמודד אתם.

ההתנגדויות מצד בנך יכולות לנבוע מסיבות שונות וכנראה הן על רקע רגשי, יתכן ו"סוחב" כעסים מהגירושים, מדברים נוספים בחיים, לא ניתן לדעת דרך הפורום מה הוא עובר ומה הדינמיקה של הקשר ביניכם, איך הקשר עם האב ועוד שאלות רבות.

על מנת ללמוד להתמודד עם ההתנגדויות ולנסות לא להיכנס למאבקי הכוח, חשוב לקבל את ההדרכה המתאימה מאיש מקצוע.

אני ממליצה לאור מה שאת מעלה לפנות לייעוץ וטיפול אצל פסיכולוג/ית ילדים אשר יכול/ה לתת מענה טיפולי לבנך (עיבוד רגשי, עזרה בהתמודדות עם דברים אשר עולים אצלו) וכן שיתוף שלך כחלק מהתמונה של הטיפול ואולי אף פגישות משותפות ומתן הדרכה לך כחלק מתהליך זה.

נראה שהמענה שכדאי שיהיה הוא לבנך והן לך.

כדאי גם לבחון מה קורה עם שני הילדים האחרים.

חווית גירושין בכלל וקשה בפרט, היא מאד לא פשוטה עבור ילדים וחשוב להעביר להם שאתם אוהבים אותם, שיהיה ביניכם קו אחיד לגבי כל מה שקשור אליהם וחשוב להסביר שהגירושין הם החלטה שלכם לא לחיות ביחד, אך אינה באשמת אף אחד מהילדים ואינה מפחיתה מהאהבה שלכם אליהם.

טבעי שרגשות עולים (גם כאילו שפחות נעים לחוות כהורה) כאשר יש ילד שמתמודד עם התנגדויות ועוד וחשוב לא להיבהל מהם, לקבל את הרגשות ולגשת לקבל את העזרה המתאימה.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו