פסימיות. טיפול פסיכולוגי או שינוי צורת חשיבה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פסימיות. טיפול פסיכולוגי או שינוי צורת חשיבה?
    דוראל
    06/12/2016

שלום לכולם/ן.
    אני יוצאת עם מישהו מאז חודש אפריל. שנינו בני 28. הוא טס לחו"ל בספטמבר לשלושה חודשים וחזר בשבת האחרונה. נשארנו בקשר למשך כל הטיול. הוא חזר והיה ממש נחמד וכיף ובאמת שהתגעגענו. בעצם, הכל באמת טוב. הוא קנה לי מתנות משם, הזמין אותי בסופ"ש לצאת איתו ועם החברים שלו, וסופש אח"כ אמר שהוא רוצה שניסע שנינו לאילת לנופש.
    וכאן הבעיה: למרות שאני רואה ויודעת שהכל טוב, אני עדיין לא מרגישה 100% בטוחה בקשר הזה. לא בטוחה שהוא באמת רוצה. אני אומרת שאולי הוא איתי כי נוח לו. אולי הוא נפגש איתי רק כי זה בדיוק מסתדר לו ולא ישנה סדרי עולם בשביל זה. אני באמת לא יודעת למה מגיעות המחשבות האלו. (אנחנו לא כאלה שמדברים כל יום או נפגשים כל יום- להיפך אני חושבת שזה יכול להרוס האינטנסיביות הזו). אבל בכל זאת, אני מרגישה כאילו הקשר הזה עלול להסתיים בכל רגע והמחשבה הזו לא עוזבת אותי.
    זה לא שאני לא שווה. אני שווה, יפה, מלאת מחזרים, מסיימת תואר בקרוב. באמת שאת כל הנתונים יש. אבל משום מה לידו, כנראה כי הוא כ"כ חשוב לי ואני כ"כ רוצה שזה יצליח, הביטחון שלי כ"כ נמוך בקטע של "למה הוא רוצה אותי בכלל". אני לא יודעת מה לעשות כדי להעביר את צורת החשיבה הזו ולהיות קצת יותר אופטמית

אציין כי זהו לא הקשר הרציני הראשון שלי. היו לי כבר 2 שנמשכו בין שנתיים ל5 שנים. ולמרות זאת- זה מעולם לא היה ככה כמו שאיתו.

תודה רבה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מספר דברים

טלי צרקינסקי
    06/12/2016

דוריאל שלום,

אני זוכרת את הפניה שלך בפורום בזמן שחבר שלך היה בח"ל והן עדי ואני המלצנו לך לתת סיכוי לקשר זה להתפתח, היות ושניכם רציתם בו ועתה את מתארת שגם עם שובו, אתם רוצים את הקשר וטוב לכם.

נראה מדברייך שהוא מאד מעוניין בקשר וכן שאת.

מה שאת נכנסת אליו הוא מעין "לופ" מחשבתי שגם חווית אותו במהלך השהות שלו בחו"ל (האם להמתין לו, האם יהיה נאמן לך, האם לצאת לדייטים למרות שלא הרגשת שאת מעוניינת בכך ורצית אותו..)

עתה את מעלה שאלות בסגנון האם זה טוב מכדי להיות אמיתי? האם את ראויה לכל הטוב הזה? למה שישקיע בך?

אני מעלה מספר דברים שנראה לי שכדאי לך לבחון אותם.

נראה מדברייך שיש לך מודעות למחשבות האילו שעולות אצלך, לחוסר הביטחון שעולה אצלך, לכך שיש לך יכולת להיות בקשרים ממושכים, לאיכויות שאת מתארת שיש אצלך אולם, יש איזה קושי לשים אותם בצד בקשר והמחשבות ממשיכות להציק וקשה לך לעשות איזו נפרדות בין מה את מרגישה וחושבת לבין מה באמת מתנהל בקשר שלכם, שהוא נשמע טוב (מעוניין בקשר, רוצה להיפגש אתך עם חברים, לנסוע אתך לסופ"ש, יש מרכיב של געגועים בקשר, לא לחינם המתנתם את התקופה הזו ועוד...)

יש מקום לבחון עם עצמך מה שונה הקשר אתו מקשרים זוגיים אחרים? האם זה יותר רצון שלך להיות בקשר מאשר בני זוג בעבר? האם זה קרה עם בני זוג קודמים? האם משהו אצלו מפגיש אותך עם יותר חרדות/חששות? (לא בטוח שזה חלקים שלו, יתכן וזה משהו שמתעורר אצלך)

כדאי לבחון עם עצמך מה זה.

האם את יכולה להצביע על קטליזטורים (זרזים) אשר מעוררים את המחשבות הללו (מתי זה עולה, לאחר אילו אירועים, כמה זמן נמשך? מה מרגיע את זה?

מה שאני מציעה לך זו עבודה עצמית מעט קוגניטיבית של תהליכי זיהוי.

חשוב מאד לדעת ואת מעלה את זה שזה אכן מגיע ממך (=ללא שיפוטיות כמובן אלא לשם ראיית הדברים) ולא מתוך משהו אובייקטיבי שקורה בקשר או מיחס שלו או חוסר השקעה שלו וכן שאין 100% באף קשר זוגי או אחר...

האם חווית בעבר חוסר אמון מאדם ? (לאו דווקה זוגיות) מקשר?

חשבי על הדברים.

מתיאורך נראה שכדאי להמשיך את הקשר וחבל להפסידו וכמו הכותרת שנתת, אכן יש צורך בשינוי צורת החשיבה שנשענת על מקומות רגשיים. במידת הצורך ניתן תמיד לפנות לייעוץ ועזרה מקצועיים.

פעמים רבות מחשבות של "לופ" ניזונות מאישורים חיצוניים שהם אמנם מרגיעים, אך לא לזמן רב והאישור האמיתי, האותנטי והבריא, מגיע מבפנים.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו