מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מה עושים בנישואים ללא אהבה?לב07/12/2016
לפני 4 שנים התחתנתי עם מישהו שנראה לי ההפך מהחבר הקודם, אהבת חיי לאחר שבגד בחרנו להיפרד.
עם השנים, הבנתי שהוא לא מבין אותי, לא תומך בי ומטיל עליי משימות.
יש לי ילד נכה הזקוק לי ובעלי עוזר בקטנה, הקשר בינו לבין הילד לא ממש מתגבש, הבן שלי קשור יותר אליי.
מסביבי אין עזרה, זה אני והבן שלי מול העולם, השעות בשבוע של חצי שעה אולי כשהוא אתו גם משהו חשבתי עד היום, אבל חסרים לי דברים שיטעינו אותי וצד שני בחיים לא אתחתן שוב. מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקבל עזרה ולא להישאר לבד
טלי צרקינסקי07/12/2016שלום לך,
את מתארת התמודדויות שונות ואני אאיר מספר נקודות חשובות.
ציינת שאת אם לילד עם נכות. ילד בכלל ועם נכות בפרט. בהחלט עשוי להסיט את הפוקוס מהזוגיות להתמודדות עם הצרכים שלו ובמקרה ויש צרכים מיוחדים, בוודאי שגם לשם.
את מתארת שאת מרגישה לבד בזוגיות ולבד מול העולם.
מאד יתכן שכל מה שאת מרגישה משפיע על הקשר שיש לך עם בעלך ואין לכם את הזמן המספק (או שאולי אין כלל) לשמר את המרחב הזוגי שלכם ואת מתארת שאין אהבה כי אין מקום לזוגיות, אולי אינטימיות ומיניות שנפגעו.
אני מאד מאמינה שאת לא צריכה להישאר לבד עם הדברים האילו וחשוב מאד לקבל עזרה. גם מבעלך ולא רק..
חשוב מאד שתוכלו לתקשר ביניכם לגבי הנושאים האילו, שהם יהיו מדוברים בתוך הקשר שלכם. שתקחו לכם כל יום זמן לדבר על החיים, איך עבר היום וגם לתת מקום לצרכים שלכם, למחשבות ולרגשות. לאפשר להם להתקיים בתוך הקשר.
התקשורת הינה קרקע זוגית מאד חשובה.
חשוב לומר דברים לא מתוך שיפוטיות או ביקורת, אלא ממקום בונה ומזמין הקשבה. אני בטוחה שההתמודדחת עם ילד עם נכות משפיעה גם על בעלך ואולי יש לו את הדרכים שלו להתמודד..
לגבי הבן שלכם. חשוב מאד לקבל עזרה ותמיכה בהתמודדות. לא ציינת מהי הנכות שלו אך יש היום קבוצות, יעוץ להורים, עמותות ועוד.. אשר עוזרים להתמודדות הספציפית שיש לכם. הן ברמה הזוגית (טיפול זוגי) והן ברמה הפרטנית.
כדאי לבדוק עם השירותים החברתיים, בפורומים באינטרנט, בעמותות רלוונטיות (עפי מה שרלוונטי לבן שלכם ולכם).
בעיניי יש כאן מספר דברים: שאת לא תרגישי ככ לבד עם הילד מול העולם, גיוס מקורות תמיכה לרבות בעלך ולנסות מקומות נוספים, מציאת זמן איכות לכם כזוג גם לשוחח וגם לשנות אוירה מידי פעם מחיי היום יום דרך זמן איכות ביחד.
לבד מזאת אני מעלה נקודה נוספת, ציינת שאת רוצה שיטעינו אותך דברים, זה המקום למצוא לך מה שיכול לעשות לך טוב. אני לא יודעת אם את עובדת או יש לך חוגים, לימודים, תחביבים. אך חשוב למצוא גם לך עצמך את המקומות עבורך. בין אם זה חברות, חוג נחמד, ספורט, קורס מעניין, כל דבר שמספק אותך ועושה לך טוב ולשלבו בחייך.
אם אסכם את דבריי: יש כאן צורך בשילוב של מספר דברים על מנת להרגיש טוב יותר, אשר עשויים לתרום לך, לבעלך, לזוגיות וכן לטעינת המצברים לגדל את הבן שלכם.
לא להסס לקבל עזר ולפנות, לשוחח עם בעלך. זו לא חולשה ואיש לא אשם שיש ילד שנולד עם נכות. חשוב לקבל מה שנקוקים על מנת להרגיש טוב יותר. לא להסס לקבל עזרה אם יש משפחה שאפשר לפנות אליה, חברים...זו לא בושה.
נפש בריאה היא כזו שניזונה ממס דברים שצריכים אותם בחיים ומתיאורך נראה שמס דברים אכן חסרים לך. חשבי על הדברים.
בברכה ובהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)