מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעלי ופורנו אחרי יחסי מיןקרן11/12/2016
שלום רב
בת 36 שני ילדים קטנים. נשואה באושר ברוך השם. יחסי מין טובים ולא מעטים. בלילה קיימנו יחסים ואז יצא למרפסת ואחרי שעה שלא חזר יצאתי וראיתי אותו מענג עצמו מול הטלפון. הייתי בשוק. שעה לפני כן קיימנו יחסים! אני יודעת שפורנו זה דבר נורמלי וכו אבל מה זה התזמון הפוגע הזה? לא אמרתי לו שראיתי אותו, פשוט אמרתי לו שאני תוהה מה הוא עושה בערבים שיושב בחוץ במרפסת ומגיע כזה מאוחר למיטה. יש לציןן שאנחנו מקיימים יחסי מין תדירים, בעלי מאד רגוע ומכבד. הוא עובד לילות ואני מחכה לו ומתעוררת בשבילו ואפילו לפעמים לא מקיימת נידה כשרוצה ממש. כאמור התזמן מאד פגע בי וכמובן התהייה האם זה חלילה משהו עם מצלמה שמישהי מולו. קשה לי שייגע בי ואני טיפוס שישר מתפרץ סביר להניח שעד המענה שלכם אפילו לא אחזיק את עצמי....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבאת דברים לקשר
טלי צרקינסקי11/12/2016קרן שלום,
תראי, לא ברור ממה שאת מעלה האם אתם שומרים נידה מסיבות דתיות או אחרות. בכל מקרה שמירת נידה היא לערך חמישה ימי וסת + בערך שבעה ימים נקיים = כשבועיים. את מציינת שלעתים את רוצה את המין ואת "שוברת נידה" לשם כך.
כל זוג כמובן עושה מה שמתאים לו, השאלה היא איך זה עבורכם תקופת הנידה, מה זה עושה לכם, האם זה מעורר את התשוקה יותר/יוצר מתחים וכו'..
בנושא האוננות והפורנו
אנשים מאוננים וזה אקט טבעי. אני קוראת שאת אכן רואה את זה כך. אין באוננות בכדי לפגוע ביחסי מין בין בני זוג ואנשים מאוננים גם בקשרים ובנישואין טובים מאד לצד יחסי מין מספקים מאד. (הבעיה היא אם יש אוננות שבאה על חשבון יחסי מין וזו לא המצב אצלכם).
באקט של אוננות (ללא פורנו או עם פורנו) יש סיפוק ופורקן עצמי שזה שונה מאשר יחסי מין שבו מעורב אובייקט נוסף.
מרחב הפורנו: פורנו הוא מקור לגירוי מאד קל, זמין ומהיר.
בפורנו יכולה להתרחש שבירת גבולות ומחסומים שלעתים ביחסי מין לא עושים אותם. מרחב רחב יותר לפנטזיות (לאנשים יש פנטזיות מאד אישיות שמופעלות גם בעת יחסי מין (בעיקר לפני אורגזמה) וגם בעת אוננות וגם בעת בחירת נושא הפורנו), בפורנו תמיד האובייקטים מגיעים לאורגזמה (=הם לא באמת מגיעים, אך הסרטים נוצרו לגירוי הצופה בהם..)
ומפעילים חושים רבים אצל האדם הצופה בהם. יש אפשרות "לשבור" חוקים רבים בחוויה פרטית.
אני חושבת שמה שמעיק עליך הוא משהו שאת לא מרגישה גם נוח לדבר איתו עליו והוא גם נושא התזמון (לאחר יחסי מין אתך).
יכול להיות שהוא נהנה מאד אתך אך רצה בעינוג העצמי לספק צורך אחר של ריגוש, של סף, של משהו אחר ...
השאלה אם זה קורה בתכיפות גבוהה או אחת ל.... גם שאלה אם לדבר על זה.. מאידך, אם משהו מאד מציק לא כדאי לשמור בבטן...
לדעתי, כדאי להביא את הדברים אל הקשר שלכם.
מה הוא עושה במרפסת ולמה לא מגיע לישון? הוא יכול לומר שהוא גולש, קורא ועוד ועוד ולא תגיעי אתו לנושא שמטריד אותך..
לא הייתי שופטת אותו על הדברים כי זה יגרום לו למבוכה ולהסתגר יותר.
הייתי משתפת אותו בכך שאת נהנית ביחסים אתו בכלל וביחסי המין בפרט, שאת יודעת ומבינה שאנשים מאוננים וזה טבעי. אך נשארת עם שאלה לגבי עיתוי הסיפוק העצמי ושזה מיד לאחר יחסי המין אתך. חשוב מאד עיתוי השיחה ששניכם רגועים וקשובים (=בכל נושא בזוגיות/הורות וכו'...)
יש לך חשד שהוא מכור לכך?
התמכרות פוגעת באדם בתחומי חייו, זו רק שאלה יתכן ואין שום דבר בנושא.
ציינת משהו לגבי כעסים שלך שלא היה ברור. האם את תתפרצי אם תגלי כזה דבר? או תגלי אם זה לא פורנו או צ'אט פורנו וכו?
המלצתי תהיה "להקדים תרופה" ולשוחח על הדברים בצורה מזמינה ובונה התקשרות טובה והקשבה.
אם יש לכם קשר טוב זה מאד חשוב ואני מאמינה שאתם תגיעו להבנות תוך כיבוד הגבולות הפרטיים אחד של השנייה.
מאחלת לך הרבה הצלחה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה ועוד שאלה
קרן11/12/2016ראשית כל תודה רבה
שנית, לגבי הנידה. אנחנו מקיימים אורח חיים " חצי דתי" אני יותר חזקה ממנו . הדוגמא היתה להבהרה שיש יחסי מין תכופים. הנקודה היא שבאמת התזמון מאד פגע בי. אשתך שוכבת ערומה במיטה מחכה לך וזה מה שאתה עושה??
אני אמורה להגיד שזה סבבה ןלגיטימי? ולא נראה לי שהוא מכור. פשוט הוא חוזר בלילה מאוחר לפעמים ויושב עוד שעתיים במרפסת ואני מתחילה לקלוט.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
טלי צרקינסקי11/12/2016הי קרן,
לא ציינתי שאת אמורה להגיד שהכל מצוין ולגיטימי אלא כן לדבר על הדברים אם זה מטריד אותך בקשר.
מה שהבנתי ממך שזה לא בא על חשבון יחסי מין אתך ושהם מתקיימים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשב תודה ולסיכום
קרן12/12/2016תודה על התשובה
כוונתי היתה שאולי אני מיושנת מידי וזהו דבר לגיטימי.. פשוט הופתעתי מאד ואמרתי לו. שהמעשה לא מפריע לי. התזמון. אמר שהיה שתוי ונסחף. זו לא פעם ראשונה וזה כנראה גם לא פורנו אלא סתם שיטוטים ברשת וזה האמת יותר ביאס אותי. לחשוב שאיזו דוגמנית בחורה יפה עושה לו את זה..בזמן שאני מחכה במיטה. איזו מין בחירה הזויה לטעמי. .עכשיו האווירה סתם עכורה . באמת שלא רציתי לריב אבל קיבלתי תשובות כאלו דביליות שאין לי מה לומר ועכשיו הוא זה שכעוס
המון תודה על מענה מהיר זה באמת עוזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
טלי צרקינסקי12/12/2016קרן,
ממה שאת מעלה את לא נשמעת בחורה מיושנת.
אני מבינה את הפגיעה שלך שזה קורה לאחר יחסים אתך..
את מודעת ללגיטימיות שיש למרחב הפרטי של אוננות אך את כן מעלה שאלה לגבי עיתוי האוננות והסיפוק דרך פורנו/אתרים לאחר קיום יחסים אתך. אולי יש לך גם שאלה איך היחסים אתך, עד כמה זה מעיד אם טוב לו (למרות שאין קשר בעיני...) אבל בהחלט אפשר לדבר על הדברים.
מה שמחזיר אותי למה שציינתי שביחסים בריאים וטובים, כדאי לדבר על זה בצורה לא שיפוטית, מאפשרת ומזמינה דיבור והקשבה, ממש כמו שאפשר לדבר על כל נושא אחר עולם. נכון שזה נושא יותר "עדין" לכן כדאי לומר לו את הדברים שאת אוהבת בקשר ואוהבת במין אתו (=שהם לגמרי אמיתים ונכונים.......) ושכן את מתהלכת עם השאלה הזו ואת לא רוצה להתהלך עם שאלות שונות שלך עם עצמך ומאידך, את רוצה לאפשר לו מרחב שלו (ממש כמו שלך יהיה את המרחב שלך).
לי יש תחושה שיש במין האחר בעינוג העצמי, איזו שבירה של גבול/מחסום, סיפוק מהיר וזמין שעם עצמו הוא יכול לעשות זאת וזה קורה לאנשים. שווה לנסות לדבר על זה ובעיקר בהקשר של העיתוי. אם הוא מכחיש, תרככי אותו ותאמרי לו שאת יודעת, את לא רוצה לשפוט ואת מבינה שלכל אחד מגיע המרחב האישי שלו אך את "מתהלכת" עם שאלה של תזמון הפורקן לאחר הסקס אתך. האם היחסים מעוררים אצלו עוד חשק? רצון לפורקן נוסף? שווה לדבר על זה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)