מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מרגיש שבת הזוג בגדה ביג`ון24/12/2016
לפני כשנתיים הכרתי בחורה, יצאנו שנה.והחלטנו להיפרד כי טסתי לטיול ארוך בעולם (רעיון הפרידה בא ממני).
*יש לציין ששמרנו על קשר לכל אורך הטיול..אך לא כמו בעבר.
3 חודשים לאחר שחזרתי לארץ (חודש יולי) חזרנו שוב לדבר..אך הפעם מדובר על לנסות לחזור לזוגיות שהייתה. מאז דיברנו יום יום על כל הנושאים.
קרה ונפגשנו באוגוסט..התנשקנו, ישנתי אצלה. חזרנו.
לפני יומיים גיליתי ששבוע לפני שכביכול חזרנו, היא שכבה עם בחור.
כמובן שחשדתי עוד מלפני..והבחורה אמרה ששכבה עם בחור לפני כמה חודשים (ולא באוגוסט)..וקיבלתי את זה כי זה הגיוני היא בן אדם. אך היא שיקרה במצח נחושה על מנת לשמור על הסוד הזה..כי אילו ידעתי על זה לא היינו חוזרים מבחינתי ( זה אני, לא לשפוט).
הדבר שמטריף אותי זה איך אפשר לדבר איתי בצורה יומיומית למשל..לדבר איתי בבוקר בידיעה שהיא הולכת לשכב עם הבחור בערב? אני מרגיש נבגד על אף שמבחינת ה"חוקים הזוגיים" לא היינו יחד.
איך מתגברים אם אפשר בכלל
כל האמון התנפץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לזוז קצת לאמצע
עדי בדיחי26/12/2016שלום לך,
אני יכולה להבין את התחושה שלך, גם כשאין מסגרת מחייבת לעיתים לא נימנע מתחושת התסכול והבגידה. באופן אבסורדי זה קורה, ובעיקר כלפי אלו שכן יש שם רגש וכן יש רצינות כלפיהם. הרי לא היית חש כך אם היא לא היתה מישהי עם פוטנציאל לקשר רציני עבורך.
אני חושבת שמה שקרה, אצלך, בעיקר מחדד את ההתבוננות שלך בה- כאובייקט רציני וכמישהי שנכנסה לך ללב, עובדה שאחרי הנסיעה שניכם הבעתם משאלה לחזור לקשר רציני.
העינין הזה שהיתה עם בחור טרם פגישתכם יכול להסביר שאולי היא לא רצינית כמוך, רק אולי. הסברה השניה היא שבאמת בגלל שלא היתה פה מסגרת מחייבת, היא רצתה להתנסות בחוויות אינטימיות (לפעמים נכנסים לקשר מחייב ולכל אורכו חשים פספוס והחמצה על אותן חוויות שלא הספקנו לחוות טרם המחויבות). אחרי שהכעס מעט יחלוף ותוכל להפעיל שיקול דעת, אולי תשאל אותה לגבי זה- לפעמים הכנות של בת או בן הזוג משמעותית להמשך הקשר. יתכן והיא תיתן הסבר שיניח את דעתך ויעזור לך לצאת רגע מהמשבצת של"זה אני וככה זה". במהלך החיים תפגוש הרבה פעמים את שבירת העקרונות שלך, שבירת ערכים או אקסיומות שהחלטת שלפיהן אתה הולך. לצד כך תאלץ להיות גמיש על פי מה שהמציאות תכתיב לך. יתכן וזהו ניסיון לא רע בכלל להתגמש, ולבחון עם עצמך- האם אתה יודע גם להיות "אמצע", ולא ממש בקצה.
בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)