מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חסום רגשית בתוך הזוגיותאור24/12/2016
שלום ...
אני בן 25 עם בת זוג מזה 4 שנים. סובל מחרדות בין היתר לגבי הזוגיות.
במהלך הקשר היו נקודות משבר קלות אך לא משהו שאיים על הזוגיות . הפעמים היחידות שהקשר עמד לפני פירוק זה כשסבלתי מגל חרדה לגבי טיב הקשר ולגבי השאלה האם אני אוהב אותה בכלל ,האם זה הרגל או סתם שגרה ועוד המון מחשבות שליליות שהתלוו לתחושת ספק מטריד.
הייתי רוצה שהקשר יבשיל לחתונה אך אני חושש שאני חסום ריגשית כלפי החיים. כל דבר מאבד ערך בסופו של דבר ,קשה לי להגיד על מישהו או משהו שאני אוהב אותו ולהתכוון לזה.
אני חושב שזה קשור לקשר הלקוי של ההורים שלי שהיה מלווה בריבים איומים עוד מתקופתי כילד וכן העובדה שבשנים האחרונות מעגל החברים שהיה לי התנתק ממני לחלוטין וגם החברים שכן נשארים בקשר מאוד קשה לי לקבוע איתם יציאות פשוט אין לי חשק לקשרים חברתיים.
בסופו של יום אני עומד מול השאלה של "האם אני באמת אוהב אותה ?" ומתמלא חרדה כי שום תשובה לא באמת טובה.
היא חכמה,יפה וחיננית ומלאת חום. תמיד קיים בי החשק להפתיע אותה בדברים קטנים שאני יודע שהיא אוהבת.
יחסי המין הם נקודת אור וגם משבר כי שם אין לי חרדות ואני מרגיש נטו משיכה חזקה לגוף שלה עם כל החסרונות,רצון עז לספק אותה ונהנה כשהיא נהנית. אבל ביחד עם זאת אני נשאר עם השאלה האיומה : "האם אני איתה רק בשביל הסקס?"
אני יודע שתיארתי פה סלט של שאלות וצרות אבל זה מה שהולך אצלי בנפש. הייתי בטיפול דינמי והיו תקופות שהחרדה נעלמה והרגשתי פריחה ביחסים אבל זה קורה כל כך מעט..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CBT ככלי מסייע
עדי בדיחי26/12/2016שלום לך,
נשמע שאתה מאוד מתוסכל ומפוחד ממה שקורה. הדבר הבולט הוא שאתה לא חש שליטה בחרדות האלה, שהן פשוט מאיימות וצפות. זה מאוד מפחיד לא לשלוט ולנהל את חייך ו"לאפשר" למצב לנהל אותך.
אני לא יודעת למשך כמה זמן היית בטיפול ומה היה טיבו. לא תמיד הטיפול מצליח- יתכן והוא מצליח לתקופה או רק נקודתית. חשוב מאוד שהלכת לטיפול, זה כן מלמד על כך שאתה מאוד רוצה לשנות את המצב, שאתה מבין שכך קשה מאוד להמשיך. בטיפול דינאמי אפשר לעורר את המטופל לשאלות ולתכנים הקשורים לילדותו בעיקר, בדיוק כפי שציינת. כלומר בטיפול כזה ניתן לאתר מוקדים מסוימים שמשפיעים על דפוסינו הנוכחיים. כאשר מדובר בדפוסים ברורים וחוזרים של חרדה, ושל חרדה כפייתית- כזו בלתי נשלטת, בהרבה תחומים, לא תמיד כדאי להמשיך בטיפול דינאמי. כלומר הוא יכול להוות בסיס חשוב, אך יש טיפול יעיל במיוחד לחרדה ולדפוסי חשיבה שנקרא CBT - טיפול התנהגותי קוגניטיבי. קרא עליו מעט.
בטיפול זה אפשר בהחלט לאמץ לעצמנו דפוסי חשיבה נכונים ובריאים יותר, אפשר לאתר טעויות חשיבה ולהבין מה במקומם אפשר "לגדל" בתוכנו. אני משוכנעת שזה דבר שיכול לסייע לך ולהקל עליך. כל פעם שתפגוש בחרדה- תוכל להפעיל את התכנים של הטיפול ולאט לאט תיווכח בשינוי.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)