מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זוגיות במשבר - מה עושים במצב זה ?יריב03/01/2017
אנחנו זוג בני 44 נשואים פלוס 3 , נשואים מזה 20 שנה ...רציתי לציין שאת השנים האחרונות הזוגיות פרחה לשיא והאהבה הרגיעה שחקים כמובן גם סקס חלומי ....כמו כל דבר טוב ...רצינו עוד ועוד ועוד ....והחלטנו לנסות לממש פנטזיות ....כלומר לנסות לפתוח את הנישואים ואולי להגיע לרמות ריגושים גדולות יותר ....הייתי בטוח שהזוגיות שלנו והפתיחות שלנו היא מושלמת ....ואכן החלטנו כל אחד בזמנו ללכת ולנסות סקס עם אחרת או אחר ....כמובן כאשר ישנה שקיפות מלאה בין שנינו ....האישה מצידה לא קיבלה זאת בהתחלה אבל לאט לאט הפנטזיות גם השפיעו עליה , כך שבסופו של דבר הגענו למצב של הסכמה לגבי סימון וי על החוויה .....ובדגש ...על חד פעמי בלבד ...אני הייתי בטוח שאין מה להסתיר כי שנינו מסכימים ומיידעים אחד את השני ....לצערי גיליתי בדיעבד שאישתי הסתירה ממני ....ולא היתה גלויה איתי ובפועל ניהלה קשר קצר עם חבר מהעבודה ...והיה קשר מיני מעבר לפעם אחת ....לאחר גילוי זה נוצר משבר אמון ענק ....התחושה שלי איך ניתן לשקר ...מתוך זוגיות שחשבתי שהיתה מושלמת ....ועוד היתה פתיחות מלאה בינינו ולמרות זאת ....היתה הסתרה של מעשיה , ברור לי ששיחקנו באש וניסינו לשחק על הקצה ...וכנראה האשה לא היתה מוכנה לזה בכלל ...לאחר הגילוי כל הזוגיות התפרקה לה לחלוטין ...אהבה ענקית נשארה ...אני בדיעבד מצטער בכלל שנכנסתי לזה ....לטענתה היא לא היתה מוכנה בכלל לתרחיש הזה ומצטערת על הרגע שנכנסה לפנטזיה הזו , היא לא מתפקדת בוכה המון ומצטערת על מה שעשתה , אני מבחינתי האמון שבנינו 20 שנה קרס .....וברור לי שעשינו טעות ....מה אנחנו עושים במקרה זה ? אני מודה שאני יזמתי את הרעיון ....אבל בסופו של דבר ההסכמה היתה של שנינו והיינו מודעים היטב לתנאים ...אני מרגיש אשם במקרה אבל עדיין קשה לי לקבל מה גרם לה להסתיר את החריגה מהתנאים שהוסכמו .......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיזוק הזוגיות כיום
טלי צרקינסקי03/01/2017יריב שלום,
לעתים וזוגת מתנסים ב"נישואים פתוחים" או התנסויות מיניות אחרות . לעתים זה יכול לגוון ויש שזה מתאים להם אולם יש בכך גם סיכון. אחד מבני הזוג יכולים להתאהב באובייקט מסוים שיוצרים אתו קשר מיני, עשויות לעלות דילמות לא פשוטות כגון:
עד איפה הגבול? לפתע הכל פתוח והכל אפשרי, עד כמה לשתף? עד כמה לשמור משהו לעצמי שהרי בכל מקרה הכל פתוח? הגבולות לא ברורים, (כאן לדעתי לאשתך הייתה ההסתרה שאתה מתאר).
החוויות כנראה טלטלו משהו ו"טרפו" לכם את הקלפים שאין למעשה זוגיות שהיא מושלמת. יש זוגיות שהיא מספקת מבחינות שונות: חברות טובה, תקשורת טובה, אינטימיות, חוויות משותפות, מיניות ועוד ועוד..לצד משפחה , עבודה ושאר דברים בחיים.
עצתי היא שתיזמו שיחה משותפת ותעשו מעין "אתחול" של המערכת הזוגית. תנסו לעבד ביחד את החוויות, אין כאן אשמה של אף אחד. ברגע שהייתה הסכמה הדדית ולא הייתה כפיה, גם אם הרעיון היה שלך בהתחלה..
נסו לשוחח על מה חשוב לכם שיתקיים בזוגיות בכל המישורים וראו זאת כחוויה שחוויתם וכיום אתם רוצים להיות במונוגמיה (רק אחד עם השנייה).
תיארת שהיה לכם קשר מאד טוב ומיניות בריאה, מה שבהחלט עשוי לנבא שאתם יכולים להתגבר על מה שהיה ולהמשיך לחוות זוגיות טובה ביחד.
חשוב בשיחה להסיר האשמות (לך עצמך והן לאשתך) יתכן ואשתך בוכה וקשה לה בגלל שהיא מרגישה אשמה, בגלל חששות מהעתיד ומאד חשוב שדברים אילו יהיו מדוברים בקשר.
אני מאמינה שאתם יכולים לעבור את זה ביחד.
במידת הצורך, תמיד ניתן לפנות לייעוץ מקצועי.
בהצלחה רבה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)