מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אשתי מאיימת שהיא תזמין משטרהדוד1016/01/2017
אני לא יודע אם זה הפורום המתאים אבל ממש חיפשתי איפה לשאול וזה המקום הראשון שמצאתי.
אני נשוי כשנתיים עם תינוקת.
אתמול בלילה היה ביני לבין אשתי ריב כלשהו (מהסוג הנפוץ לא משהו חריג) ובמהלכו היא אמרה לי שאני יזהר ממנה שהיא תזמין לי משטרה ותגיד שהרמתי עליה יד.
יצויין שמעולם לא הכתי אותה גם לא בצחוק וזה היה נטו לבחון את תגובתי. הייתי בשוק והתעצבנתי מאד מהאמירה הנל אני עד עכשיו לא מעונייו לדבר איתה וגם שוקל אם כדאי להמשיך לחיות עם אשה כזאת. תענו לי בבקשה איך וכיצד עלי לפעול. והאם זה לגטימי שאשה מאיימת כך. תודה מראש.
שנינו בני 27 אם זה משנה. ואנחנו דתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר נקודות שאעלה
טלי צרקינסקי17/01/2017דוד שלום,
חסר פרטים בפורום, אך אנסה לענות.
האם התגובה המתוארת (של אשתך) כאן בפנייתך לפורום היא תגובה ראשונה של אשתך? האם היו ביניכם מחלוקות וריבים בעבר? האם היא ניסתה לבחון אותך בעבר בנושאים אחרים?
מעט מוזר שלפתע היא תצא עם אמירה כזאת לכן אני שואלת.
תראה, לא הייתי ממהרת להסיק מסקנות ולפעול בחפוזה בגלל מה שקרה, אך בהחלט זו נורה אדומה וחשוב לעשות משהו בנידון. ציינת שאתה מתלבט אם לחיות עם אישה כזאת אני מתארת לעצמי שיש כאן דברים נוספים. יש? ואם כן, מהם?
מהי אלימות במשפחה?
אלימות במשפחה יכולה להיות פיזית בין בני זוג (דוג' הכאה ועוד)
אלימות רגשית (קללות, "ירידות" אחד על השני, השפלה אחד של השני ועוד)
אלימות כלכלית, מניעה של דברים והצרת צעדים כלכליים אחד של השני.
כלומר, אלימות יכולה להתקיים גם אם חושבים שאינה מתקיימת כי לא מכים אחד את השני. אני לא מציינת שזה המצב אצלכם רק מציינת מהי אלימות בכלל.
האם משהו מהמתואר מורגש בקשר בניכם בין אם על ידיה או על ידיך?
איך התקשורת ביניכם? האם אתם מצליחים לדבר על דברים אשר מפריעים לכם?
כל זוגיות היא מאתגרת ויש בה מתחים לעתים וזה טבעי. בוודאי זוג בתחילת דרכו ובהורות טרייה.
אני חושבת שהימנעות מדיבור לא תעזור לכם, אני מבינה את הכעס, אך חשוב יותר לבדוק את שורשו ואת מה שקורה ביניכם ולהגיע לפתרון בעיות, אתם גם הורים לתינוקת והייתי מציעה לכם זאת גם אילו לא הייתם הורים.
האם אשתך במצב רוח טוב? איך התפקוד שלה? איך הקשר ביניכם? האם אתם מוצאים זמן לעצמכם נטו?
אני מעלה את כל השאלות האילו על מנת לבדוק את הקרקע של הזוגיות שלכם.
אני ממליצה לכם לדבר על הדברים האילו, לבחון איתה מה הביא אותה לאמירה כזו. האם יש לה מצוקה כלשהי? האם היא מנסה לבחון מהם הגבולות שלך? משהו אחר?
תלונת שווא במשטרה כשמה כן היא, תלונת שווא, עם כל ההשלכות שלה..
במידת הצורך אני ממליצה לגשת לייעוץ מקצועי אצל מטפל/ת זוגית.
אשר תעזור הן מבחינת תקשורת, התמודדות עם עומסים רגשיים ועם מה שתיארת. אנשים ניגשים לאורך כל מעגל החיים לייעוץ כזה ויוצאים נשכרים.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה. המשך
דוד1017/01/2017אנחנו בזוגיות בריאה ומסתדרים בכללית אך כשהיא מתעצבנת אין לה ככ מחסום לפה. במיוחד אם התינוקת בוכה היא לפעמים מאשימה אותי שכבר נמאס לה כל הזמן שרק היא מטפלת בה ומתעצבנת סתם וכבר גערתי בה מספר פעמים על כך. אם אני מכין מטרנה אז זה עצבים למה זה הרבה זמן לוקח לי. ואם אני מנדנד אותה בעריסה שתרדם אז זה עצבים למה אני מנדנד ולא מרים על הידיים.
היו מחלוקות בעבר כמו שיש לכל זוג.
התקשורת טובה בדר"כ .
אשתי החליפה עבודה לפני כשבועיים ולא ככ נוח לה הנסיעות לעבודה בפקקים של הבוקר ואחה"צ ואת העצבים אני זה ששומע.
מצב רוחה בדר"כ טוב עד הרגע שלא.
התפקוד שלה מאז הילדה לוקה בחסר אבל זה מובן מבחינתי ומתחשב.
חוץ משבתות ימי חמישי בערב בקושי מוצאים זמן לעצמינו. עבודה סידורים וכו'
השתדלתי לספק תמונה רחבה יותר.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
טלי צרקינסקי17/01/2017שלום דוד,
אתה באמת מתאר תמונה יותר רחבה מאותה אמירה לא פשוטה שאשתך אמרה שהביאה אותך למחשבות ששיתפת, האם להמשיך לחיות עם אשתך?
תראה, "לפרק" חבילה תמיד אפשר. אני מבינה שברגעי שבירה הרהורים שונים עשויים לעלות וזה טבעי, אך עברתם שינוי משמעותי כזוג, הפכתם למשפחה וכדאי לראות מה הביא אתו השינוי הזה, שהוא מטלטל..(גם שינוי טוב מטלטל, משנה סדרי עדיפויות, תינוקת חדשה שזקוקה לתשומת הלב שלכם ועוד..) איך הוא משפיע עליכם ואיך אתם יכולים ללמוד להתמודד אתו טוב יותר וזה הן כהורים, הן כזוג בכל ההיבטים: תקשורת מיטיבה יותר, בונה יותר, אשר יש בה פחות התפרצויות ויותר הידברות (אנחנו לא רובוטים אך השאיפה היא פחות..), להיות קשובים האחד לשנייה באופן הדדי לצרכים, למצוקות, לרצונות ולכל מה שחשוב לכם.
אני מציעה לכם לקבוע "דייט" שבועי. הדייט יכול להתקיים גם בבית כשיש לכם שקט, באווירה ששניכם נינוחים עד כמה שאפשר, הוא יכול להתקיים מידי פעם בבית קפה, עד כמה שמסתדר לכם.
באותו מפגש שבועי אתם למען עצמכם ולזוגיות שלכם.
בפגישה זו אתם מעלים דברים שחשובים לכם, שאתם רוצים לשפר, מה שמפריע לכם (בצורה שמזמינה הקשבה ולא האשמה), ללא שיפוטיות, אלא באופן שרוצה וחשוב לו להבין את הצד השני.
אנחנו לא ושלמים ולא אמורים להיות כאילו.
אתם מתעניינים האחד בשנייה.
אני מניחה שאשתך אמרה את מה שאמרה ברגע של קושי גדול אך בוודאי שזו אמירה שאינה במקומה.
חשוב שתהיו מסוגלים לדבר ביניכם על הכל.
שתהיו ערים למצוקות האחד של השנייה (בבית, בעבודה ועוד..)
במידה ויש קושי לדבר על הדברים ולשפר את זה ביניכם, אני ממליצה לפנות לייעוץ מקצועי. אם לא ניתן לגייס את הצד השני, ניתן להתחיל גם לבד.
משהו נוסף, במידה ויש קושי ואשתך זקוקה לייעוץ, הכוונה עזרה בטיפול בתינוקת,יש היום שפע של קבוצות תמיכה בפייסבוק, בכל מיני רשתות, סדנאות, כדאי לא להיות לבד עם זה, זו לא בושה לקבל יעוץ ועזרה, זה חוזק לקבל עזרה. החיבור לאמהות נוספות, עשוי מאד להקל ולאפשר אוזן קשבת.
בנוסף לחלוקת תפקידים ביניכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המפורטת
דוד1017/01/2017יהיה טוב...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)