מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עצה בנוגע למשפחתו של בעלימורן21/01/2017
שלום,
שמי מורן, נשואה עם ילד בן 3.
בעלי רב עם הוריו והם לא מדברים ביניהם. אני לא חלק מהסיפור ולא מעורבת כלל. אך קיימת בעיה ואיני יודעת כיצד להתנהג.
הוריו פונים אלי מאחורי גבו ומבקשים לפגוש אותי במקום נייטרלי על מנת לראות את נכדם. סיפרתי לבעלי והוא סירב בתוקף ואמר שאינו מאשר דבר כזה ולא מקובל עליו שאפגוש אותם בלעדיו, ואם אעשה את זה הוא יריב איתי.
אני מבולבלת נורא ולא יודעת מה לעשות.
אם אפגוש איתם, יהיה לי סכסוך עם בעלי ומריבות ואין לי כוחות נפשיים לכך, מצד שני, הוריו כועסים עלי כיוון שאני לא מוכנה לפגוש אותם.
מה אתן מציעות?
תודה,
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מס' נקודות
טלי צרקינסקי21/01/2017מורן שלום,
אני לא ממליצה לך לפעול מאחורי גבו של בעלך.
הוריו מנסים לגייס אותך להצטרף לסוג של קואליציה יחד אתם, אני מניחה שהם מאד רוצים את הקשר עם הנכד ויתכן ויש רצון להתחיל לחשוב על איך להשלים עם הבן...אני בהחלט מבינה את הכאב ואת ההתמודדות גם של הריב של בעלך עם הוריו וגם של היעדר האפשרות שנגזרה מכך לראות את נכדם..
אני חושבת שלא נכון יהיה להעניש אותם ע"י הימנעות מהם לראות את הילד. יש לכך מס' היבטים" גם עבור הילד זה לא נכון שלא יהיה בקשר עם סבא וסבתא וגם זה מהווה מעין "כלי למשחק" בתוך הריב הזה, אך את זה הייתי מנסה לבדוק מול בעלך ולא מאחורי גבו.
חשוב שהיחסים עם בעלך יהיו טובים ושהילד לא ירגיש מתח שהוא נפגש "במסתור" ולבסוף גם לו תהיה הדילמה הקשה מאד סבא וסבתא או אבא?
אני לא יודעת מה הרקע לסכסוך? את רוצה לשתף? האם ניתן
הייתי מציעה ללכת לקראת פתרונות. פעמים רבות גם כאשר יש אי הבנות, סכסוך או לאחר ריב קשה, ניתן להגיע להסכמות וליחסים טובים דיים ולנהל קשר טוב לאחר שמבינים מה קרה וכל צד לקוח אחריות.
אני הייתי בודקת את האפשרות הזאת עם בעלך. אך לפני כן אני זקוקה לפרטים מה קרה בקשר ביניהם? כמה זמן נמשך הנתק?
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)