מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זוגיות עם גבר עם משקעים מהעבראיילת05/02/2017
שנינו בני ארבעים פלוס גרושים עם ילדים.אנחנו ביחד כבר יותר מחצי שנה והקשר הוא ברובו טוב.בן זוגי היה בעבר במספר מערכות יחסים עם נשים קנאיות ושתלטניות בקשר קונפליקטי שכלל אלימות ורבלית ואיומים מצד הנשים. הוא טוען שיש לו פצעים מהעבר והוא לא מסוגל לסבול שום חשד לנסיון לשלוט עליו או חשדות. אני בניגוד לקשריו הקודמים לא אוסרת עליו להיות בקשר עם אם ילדיו או לצאת עם חברים בלעדי דברים שנראים לי כמובן מאליו ועל זה הוא שמח כמובן אבל כל פעם שאני שואלת שאלות (תמימות או פחות...) הוא מיד מתפרץ ומתעצבן ואומר שאני כמו כולן דבר שגורר ריבים . הוא אמר לי היום כששאלתי כל מיני שאלות שכל הנשים הן הרסניות ובי יש לו תקווה שאני שונה... מפחיד אותי שנקודת הפתיחה שלו ביחסים היא כזו לי אין שום מקום ל״טעויות״ הכל אצלו מיד מעביר אותו למצב של כל הנשים קנאיות. הוא ביקש שאעזור לו לרפא את הפצעים שלו אבל אני חוששת בצער גדול שאולי הקשר הזה נידון לההרס ...כשהוא בהתקף כעס הוא מתנתק ממני ליום או יומיים הוא נרגע ואז אנחנו מדברים ובינתיים בראש שלי מתחילות החדשות לגורל הקשר. איך אני יכולה לעזור לו ואם בכלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיוון מסוים
עדי בדיחי05/02/2017שלום לך איילת,
קודם כל נשמע שאת מאוד רוצה לעזור לו, את יודעת להסתכל על העינין כמערכתי ולאו דווקא אישי אלייך, את מבינה שיש גם את החלקים שלו המשפיעים על הדינמיקה ביניכם ואת מוכנה ללמוד ולשפר. זה לא מובן מאליו, זה יפה וכל הכבוד לך על זה.
מה אפשר לעשות- ראשית כל מאוד יתכן והוא סוחב את המשקעים, כפי שגם הוא מציין, וכל "רעש" מצידך מיד מתפרש אצלו כחודרנות וכרצון לשלוט בו. יש מקום לשוחח על כך, על החלקים שלו ועל הפרשנויות השונות שהוא נותן לאמירות שלך. אפשר לציין שאת חוששת ואת "דורכת על ביצים", ומתקשה להתנהל כך בחופשיות- גם לכך יש השלכות שהוא צריך להיות מודע אליהן. כמובן שיחה כזו צריכה להיעשות רק כשאתם בטוב ויש טיימינג מוצלח לזה.
אני לא מכירה את האיש, אבל שווה לבדוק איתו האם הוא מכיר בדפוס, האם הוא מעוניין לפתור או להגיע לתובנות בתוך טיפול, זה מומלץ תמיד כאשר יש משהו שמלווה אותך כל חייך בכל מערכת יחסים. כדאי שישים לב שגם כאן מדובר במערכת יחסים שעלולה להתפתח למערכת הרסנית - מצידו הפעם. הוא חש מותקף, ולא תמיד את מתכוונת לכך. צריך לאפשר לו להבין שמדובר ביחסים עדינים סה"כ, והוא עלול להפסיד את הקשר.
כמובן- להצטרף לחוויה שלו, להיות עימו ולהציע לו ללכת יחד לטיפול. לשאול אותו איך הוא רואה את הקשר ואיך הוא היה מנהל אחרת את המשברים האלו. אולי משם תצמח מערכת שיכולה להתפתח טוב יותר.
לגבייך- נסי לראות את נקודת מבטו, להבין כי מדובר במשקעי עבר ובכאבים כנראה שקשים לו עדיין. בד"כ בן הזוג יביא לכל קשר את אותם משקעים אלא אם כן הוא הצליח לעבד אותם ולעכל אותם באופן כזה שלא יפריעו יותר לשגרת יומו אלא ישארו כזיכרון אחד כואב (אך לא בעל משמעות בתוך השיגרה). זה חלק ממה שהוא מביא לתוך הקשר, שווה גם להתבונן בכך לבד עם עצמך- מה את מרגישה בכל זה, והאם את יכולה להביא לידי שיח מזמין וטוב, כך ששניכם תכירו בבעיה ביחד, ואולי אף תטפלו בה ביחד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)