משבר בזוגיות שנייה וחינוך ילדים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• משבר בזוגיות שנייה וחינוך ילדים
    פיטר
    08/02/2017

היי.
    אני בן 36 אישתי בת 40 עם 2 ילדים שהם שלה מניושואים קודמים.
    אני מתנהג אליהם כאילו היו ילדיי ...החינוך שלה הוא לקוי וגרןע...לתת כסף בלי הגבלה... לימודים זה לא חשוב.
    קשה לי מאוד אבל אם זה אני יכול לחיות.
    הבעיה הקשה מתחילה פה אני עקר ולא יכול להיא ילדים...היא רוצה שאם נלך לתורם אז לספר לכולם אני נגד חושב שזה עניין אישי שלי ושלה . מי זה עולם המשפחה שלה אמא ואחים.
    אני מתבייש קשה לי נורא ....כל הלחץ הזה גורם לחיות בסטרס אני חושב שהגענו לקצה ואני ממש רחוק מ"מ מלהתגרש ממנה.
    תופס את עצמי כי חשוב לי להצליח בנישואין.
    מה לעשות....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שתי נקודות מרכזיות

עדי בדיחי
    08/02/2017

שלום פיטר,

תודה ששיתפת. פתחת דווקא ביכולת ההורית של אשתך- יש שם ביקורת כלפיה, ואני חושבת שזה יכול לגעת מעט גם בנושא השני שציינת- הדילמה לגבי הורות באופן כללי. זאת נקודה למחשבה כללית. וארחיב על כך אח"כ.

לגבי מה שציינת- אני חושבת שזוגיות היא דבר מאוד פרטי, ועל הזוג למצוא חוזה מתאים מה אפשר ולגיטימי בזוגיות, ומה לא- תוך התייחסות לרצונות של שני הצדדים. יש אנשים שלגיטימי מצידכם, אולי, שידעו על החלקים הכ"כ פרטיים האלה, ויש שלא. יש פה הבחנה נוספת והיא הפרטיות שלך לגבי אי היכולת להביא ילדים ביולוגיים שלך, והדבר הזה הוא "שלך", כאשר לעניות דעתי אתה הוא שצריך להחליט מה מתוך זה אתה מוכן לשתף החוצה ומה פחות, מה אתה מוכן ששניכם תחשפו החוצה ומה פחות. ממנה הייתי מבקשת התייחסות ואמפתיה למקום הזה. כלומר שיש דברים שהם אישיים, פרטיים, גם לה בעולמה וגם לך בעולמך. בוודאי אצלה גם יש כל מיני אינפורמציות שלא היתה רוצה ש"העולם" ידע עליה, והיא מבקשת לשמור אותם בתוך הקשר. אני רואה קשר בין ההתנהלות ההורית שלה, שלפעמים יכולה להיות מעט חסרת גבולות, מעט מתקשה לשמור על הגבולות- לבין מה שקורה כרגע בתוך הקשר והדילמה הנוכחית. כלומר, אולי שווה לשקף לה שיש משהו "פחות שומר" ביחסים, וקשה להרגיש מוגנים כך. האם לדעתך זה משהו שניתן לומר לה מבלי "לתקוף", אלא להזמין אותה להתבונן בזה?

ככלל, הבאת חיים לעולם אינה פרושה, לדעתי, הבאת ילד מזרע וביצית של זוג ההורים. זה הרבה מעבר לכך, זה לא דבר ביולוגי גרידא, מדובר בהבאת חיים, בגידול וחינוך- בדיוק כפי שאתה מתנהג אל מול ילדיה מהנישואין הקודמים. ולכן לדעתי ה"אישיו" הוא אחר והדיון לא אמור להיות סביב "זרע שלך כן או לא", אלא העובדה שאתה הוא ההורה, אתה הוא המחנך והמגדל לערכים ולכל מה שנראה לך לנכון עבור ילדך.

אולי גם מולה, כדאי להסית את הנושא למה שבאמת חשוב. אולי ההתעסקות בביולוגיה לא עושה טוב לקשר, כיוון שזוהי התעסקות שכבר קרתה- העובדה כי אתה מגדל ילדים שלא "שלך" ביולוגית- אבל הם שלך ערכית, מנטלית ורגשית. וזה מה שחשוב לילד- להיות שייך להורה, להיות "מגודל", "מטופל", אצל הורה מכיל ואוהב. פחות ישנה לילד אם הDNA הוא ממך. הוא זקוק להרבה מעבר לזה, ואין לי ספק שאתה יכול להעניק זאת ואתה כבר עושה זאת עם ילדיך.

יהיה טוב אם תקרא בנחת את המענה הזה, ותיקח לך נקודות שיכולות לזמן דיון טוב ושיח מתאים ביניכם:
    1. על האמפתיה, הכבוד והרגישות שלה בעיניינים פרטיים שלך, דברים שאינך מעוניין שהעולם ידע. כלומר איך היא מתייחסת לפרטיות שלך בתוך הקשר ולאו דווקא למקרה הזה ספציפית.
    2. גידול ילד שלך אינו תלוי אם מגיע מזרעך הביולוגי. אלא גידול ילדים פירושו הבאת חיים ערכיים ומשמעותיים לילד, ואת זה יכול לתת אדם מבוגר, מכיל ואוהב, מבלי קשר ביולוגי. כפי שממש קורה כרגע בחייכם מול הילדים.

בהצלחה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו