מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חוסר יוזמה מצד הבחורהשימי14/02/2017
בחודשיים וחצי האחרונים אני יוצא עם מישהי מעיר מגוריי היא בת 22 ואני בן 25. שנינו סטודנטים לא לאותו תואר.
באמת חשוב לי להדגיש שכיף לנו כאשר אנחנו נמצאים ביחד או לפחות זו התחושה שלי ובאמת שככה מרגיש לי גם ממנה.
הבעיה מתחילה כאשר אנחנו לא יחד כלומר מרגיש לי לפעמים שאם אני לא אזום שיחה או הודעה זה לא יבוא ממנה. בתחילת הקשר ממש שאלתי אותה ממקום שלא הבנתי איך זה יכול להיות שככ כיך אבל מצד שני היא ככ לא יוזמת היא אמרה שזה כי היא פשוט לא אוהבת את הפלטפורמה של הפלאפון ואני מבין את זה לגמרי אני גם לא רוצה להיות דבוק כל היום אליה או למסך
מצד שני זה מוריד לי את הביטחון העצמי מאד כי אי לא יודע מה לחשוב.
כיך לי איתה אני לגמרי מרגיש שאני מאתהב בה אני פוחד להעלות את זה שלא אצא הבחור הכבד שמבאס....
לא יודע ככ מה לחשוב...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדבר בקשר לא אומר שאתה "כבד"
טלי צרקינסקי14/02/2017שימי שלום,
אתה רוצה להרגיש את היוזמה גם מבת הזוג שלך, לא רק כזאת שתבוא רק מהצד שלך.
אני רוצה להעלות כאן את הנושא של קצוות.
בין המרחב של "להיות דבוק אליה" לבין "לתת רק לה ליזום" ולהתרחק או לדוגמה בין "אני פוחד להעלות את זה שלא אצא הבחור הכבד שמבאס" לבין "לשוחח על דברים בקשר" יש מרחבי ביניים בין מה שציינת ולשם אני רוצה להוביל אותך וזה מה שנכון להתנהלות בקשר שלכם ולדעתי - לכל קשר זוגי וגם לא זוגי.
לשוחח על דברים בקשר זה לא להיות בחור כבד, זה להיות בחור שאכפת לו מהקשר ואכפת לו מהרגשות שלו וכן, גם מהרגשות של בת הזוג שלו.
כשאתה מדבר אתה, אתה בהחלט יכול לומר שאתה לא רוצה להרגיש שאתה מציק לה ומאידך, אתה כן רוצה גם יוזמה מצידה ואת רוצה לחוות הדדיות בקשר.
משהו חשוב נוסף - האם היא מדברת על דברים? האם היא מעלה דברים בקשר, מדברת על רגשות שלה? משתפת אותך, יש דברים נוספים שמראים עד כמה היא בתוך הקשר. זה שאתה מציין שטוב לכם ביחד, מראה שיש משהו שנרקם בתוך הקשר שלכם.
ממליצה לך לומר לה שאתה מרגיש שיש ביניכם פגישות וזמן שכיף לכם ביחד וכן להזמין אותה לדבר, ויחד עם זאת אתה רוצה גם להרגיש יוזמה שלה כי אתה רוצה לחוות הדדיות גם ביוזמה של הקשר.
מה מפריע לה בפלטפורמה של הפלאפון? לשלוח הודעה? להתקשר? האם זה באמת קונקרטי (=רק הטלפון) או משהו אחר? להרגשתי זה לא הנייד עצמו.. אולי גם לה יש רגשות כגון: חששות, קושי ליזום ועוד.. ששווה לבחון אותם.
שווה לבדוק אתה ולראות מה קורה בהמשך הקשר שהוא בשלב ההירקמות שלו, חשוב לאפשר בתקשורת ביניכם.
מה זה לאפשר? הכוונה לדבר ללא האשמות, ללא שיפוטיות, להזמין אותה גם לשתף בדברים שהיא מרגישה, חושבת, חשה וכן לדבר בכנות.
מאחלת לכם הרבה הצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)