מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חוסר אמון בזוגיות ורצון לפרק את החבילהרוני18/02/2017
שלום
אני נשוי+2 נשוי קרוב לשש שנים.
היחסים בסך הכל היו בסדר, אבל תמיד קינן בי איזה חוסר אמון באישתי.
לפעמים הייתה נותנת לגיטימציה לבגידות או שהנושא לא נראה לה נורא כמו שלי נראה.
לאחרונה גיליתי בהתכתבויות שלה עם חברות תמונות של בחורים (סלב) עם תיאורים מה הייתה עושה להם.
שוב על חוסר האמון הפנימי, כביכול היא לא עשתה כלום אבל ההרגשה שלי שזה פשוט עניין של זמן.
דיברתי איתה בעבר על הנושא, כמובן שאמרה שלא תעשה (עם הערת שוליים כי לא תרצה לפגוע שזה לעצמו מעצבן אותי כי אני לא רוצה לבגוד כי אני אוהב אותה)
לא דיברתי איתה על נושא ההתכתבויות, אבל אני מרגיש שכל רגע אני עומד להתפוצץ עליה ולפרק את החבילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מציעה נקודות להתבוננות על הקשר
טלי צרקינסקי18/02/2017רוני שלום,
אתה מתאר שתמיד קינן אצלך חוסר אמון באשתך על אף שהיחסים היו בסדר. אתה יכול להצביע מתי התחלת להרגיש רגשות אלו של חוסר אמון?
נראה שהתחלת להרגיש זאת לפני מה שאתה מתאר כאן במה שאתה מעלה בפורום. האם יש סיבות שקדמו לכך? האם נפגעת פעם בהקשר הזה?
באשר לדוגמה של ה"סלבס", נשים וגם גברים מפנטים לעתים.
עצם קיום מרחב הפנטזיה או הצחוק על "מה הייתי עושה לסלב חתיך זה או אחר.. אינה מעידה על כוונה לבגוד. אני יכולה להבין את מה שזה מעורר אצלך, אך הדרך לבגידה משם היא ארוכה.
כולנו יצורים מיניים שיש להם מרחב לפנטזיות, דמיונות, הומור ועוד.. ובטח זה יכול לקרות בין חברות קרובות ועוד.. מה שלא גורע מהמשיכה שלה אליך או הרצון שלה בזוגיות שלכם ועתה אני מגיעה לנקודה הבאה שלי והיא החשובה ביותר.
הקשר שלכם.
חשוב שלא תרגיש את אותה "התפוצצות" שאתה מתאר בפנים שאני מתארת לעצמי שהגעת אליה לאחר ש"סחבת" זמן רב רגשות לא פשוטים לגבי תכנים שונים בהקשר הזה. חשוב לא לסחוב אלא לדבר ולתקשר את זה.
אעלה מספר נקודות שאני מזמינה אותך לבחון אם מתקיימות בקשר ביניכם:
1. האם יש ביניכם תקשורת הדדית פתוחה, האם אתם יכולים לדבר על דברים, לשתף האחד את השנייה, על חיי היום יום, על דברם שמפריעים, על מה חשוב לכם בקשר ועוד.
2. האם יש לכם לצד היותכם הורים גם זמן איכות זוגי (יציאה משותפת, בילויים כל מה שעושה לכם כיף ונעים).
3. אינטימיות זוגית ומיניות
4. אכפתיות ורצון שלשני יהיה טוב ועשיה האחד למען השנייה, לרבות תמיכה ועזרה.
5. יכולת לאפשר לצד המקום שלכם כזוג גם מרחב אישי (=פיתוח תחביבים, פגישה עם חברים/חברות, פיתוח המקום של ה"אני" לצד הזוגיות)
הדברים שהעליתי מאד חשובים בקשר זוגי.
חשוב על הדברים שהעליתי והאם הם מתקיימים בקשר והאם יש צורך בקיום, שיפור, חיזוק של נקודה או יותר מהם.
פעמים רבות דברים "מתפוצצים" בגלל היעדר של דברים כאילו, כאשר בפועל, ניתן לפתור אותם ע"י שיחה לגבי צרכים, רצונות, הקשבה הדדית ועוד.
לגבי ה"לא תרצה לפגוע", למה היא מתכוונת. מה הסיכוי לקיים יחסי מין עם אדם מוכר כשחקן, זמר ועוד? קצת יותר מתאים לפנטזיית תיכון ומעניין על מה זה מתיישב. (דווקה נושא ה"סלבס"). אולי לאפשר פנטזיה על מישהו שלא ניתן להשיגו דווקה. בכלל לא ברור אם יש שם התכתבות של הומור וכלל לא משהו של פנטזיה אירוטית (למרות שגם זה מתקיים אצל אנשים והיא טבעית ואינה בגידה.
אני ממליצה להתמקד בקשר שלכם, לרבות המרחב שיש לכל אחד ולא לכיוון ההתפוצצות.
מאחלת לכם הרבה הצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)